"Click of death" Vad göra?

Permalänk
Inaktiv

"Click of death" Vad göra?

Ok, skapar en ny tråd då problemet jag beskrev i den tidigare tråden bara kommer leda folk på villovägar, jag har nu analyserat min hårddisk vidare.

Min 1TB, WD Caviar SE16 (GP), blev alltså tappad i golvet 3 gånger, nu ger den mig "the click of death" då den ska läsa skadade (oläsbara) sektorer, det är uteslutande sektorer som finns på NTFS-systemet, detta har fått mig att tänka, det kan vara att kabinettet jag hade hårddisken i tog skada, men inte hårddisken, och att den gav hårddisken en strömspik när NTFS-partitionen mountade. (Jag har linuxpartitioner på disken som fungerar utmärkt).

Jag vill ha tillbaka min data, men då jag kör CHKDSK /F, GetDataBack, Acronis Disk Suite, WD's diagnosprogram o.s.v. så börjar den klicka då den kommer till en skadad sektor, vilket resulterar i att scannen av hårddisken fryser.

Så, vad ska man göra?

Har förresten köpt ett nytt kabinett som den ligger i, och en ny SATA 2.5" på 500GB som är extern för att backa upp filer på.

Permalänk
Hedersmedlem

Då är det att lämna in den till i-bas eller liknande, för det verkar rätt kört, att dina linuxpartitioner funkar ser jag som att de ligger på oskadad yta

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

Kör dd_rescue ( http://www..garloff.de/kurt/linux/ddrescue ) under linux.

Visa signatur

Fagerja