Permalänk
Medlem

hoppa av skolan...

Hejsan alla swecare!

det är så att jag funderar på att hoppa av skolan jag går ettan på gymmnasiet och känner att jag inte orkar något mer. Kan börja med att jag pendlar vilket vill säga att jag åker buss 5 mil till skolan och från vilket blir 10 mil om dagen och att missar du en buss med 5min så fär du vänta 1-2 timmar på nästa buss vilket känns hemskt jobbigt. Plus att jag känner depression, Tvångs tankar och social fobi. inget att se fram emot eller något. Det är bara inte det men jag har mått så här dåligt i nästan 2år ungefär runt halva 9:an.

Vad jag vill få att av denna tråd är lite råd och tips om jag hoppar av vad finns det för vall efter det?. Har du hoppat av? Känner någon som hoppat av?. Tänkte om jag om några år skulle ångra mig kan man gå komvux eller liknande?.

Behöver inga dryga kommentarer......

Permalänk
Avstängd

hoppa inte av skolan även om det känns som det, sen om du går i 1 nu så kan du vell bara ha gått i skolan högst 2 veckor vell? jag måste ta 2 bussar sen åka pendeltåg för att komma till skolan, känndes jobbigt från början men nu börjar det känns normalt, sen att hoppa av skolan då kommer du ha skit svårt att få jobb, min bror var arbetlös från han var 17 tills han var 25år. sen komvux är skit svårt att komma in till i dagens läge, sen måste du köpa alla böcker och sånt själv.

Visa signatur

[antec nine hundred] [corsair 650w][asus p5q-e][q6600 oc 3ghz vcore 1.3] [4gb corsair dominator 8500 2x2gb] [powercolor 4870x2]

Permalänk
Medlem

Jag känner fem stycken som hoppade av skolan efter högstadiet. En spenderar sina dagar med att rulla ihop lyftbälten och rada dem, två har hakat fast krokar i för kranlyft i 20+ år, en lever på bidrag (och är alkoholist, tror jag) och en (enda tjejen) har 3 barn vid 21 års ålder.

Dra dina egna slutsatser.

Visa signatur

Instead, why don't you go get me a big cup of coffee with so much fake sugar that the coffee itself gets cancer?

Louqe Ghost S1 MkII Limestone | Intel Core i5 11400F | Noctua NH-L12 Ghost S1 | Asrock B560M-ITX/AC | Crucial Ballistix 16gb 3466Mhz Cl16 | HP 3060 Ti Arctic Mod | WD Blue Nvme 1Tb | Corsair SF600 Platinum

Permalänk

känner 2 som hoppat av.
jag säger till dej som jag har sagt till dom...du kommer ångra dej senare i livet.
jag tycker du ska härda ut den tiden du har kvar i skolan,visst är det synd att du känner depressioner osv nu,men du kommer nog känna deppressioner senare i livet om du hoppar av nu,mer tom skulle jag tro.
OM man inte väljer ett jobb som inte kräver nån utbildning(låglönade skitjobb alltså) eller OM man inte har nån kontakt som inte kan fixa in en på nått jobb på nått sätt,så kan det vara väldigt svårt att få jobb,för tyvärr så ska allt i dagens samhälle finnas nedprintat på papperet för att du ska se bra ut i arbetsgivarens ögon och har du då inte ens några skolbetyg,så tja,illa illa.
försöker inte ge dej dåligt samvete eller nått,så ta det inte så,vill bara att du ska få upp ögonen lite.
härda ut,det är mitt råd.

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Medlem

Gör det inte.. du kommer ångra dig sen. Håll ut, det blir bättre, det blir det alltid. Behöver du stöd så finner du det här iaf, om du inte får det nån annanstans. Prata med skolan om det. Säg till rektorn hur du känner. Dom måste kunna hjälpa dig. Kanske byt program? Snacka med dina föräldrar om att kanske kunna fixa en liten etta närmre skolan så du slipper pendla?

Håll ut. Som min far brukar säga; lös problemet, låt inte problemet lösa dig.

Visa signatur

We are the music makers, and we are the dreamers of dreams.
Youtube | Spotify Playlists | Soft | Rapp | Rytm | Kött | Kalas |

Permalänk
Medlem

Jag var otroligt skoltrött efter 9:an och skulle nog väntat med gymnasiet egentligen men jag körde på ändå. Skoltröttheten släppte aldrig riktigt och det gick otroligt trögt under långa perioder. Betygen blev väl sådär men jag tog mig igenom skolan i alla fall. Kan såhär i efterhand inte riktigt säga om det var ett bra val eller inte, då det är väldigt blandade känslor.

Ett alternativ som ingen annan tagit upp än är ju att det faktiskt går att vänta ett år med gymnasiet om det är så. Försök hitta ett enklare jobb, ta tag i dina bekymmer och försök få ordning på saker och ting innan du ger dig på gymnasiet. Detta kräver ju dock att du har självdisciplin nog till att faktiskt ta tag i skolan efter ett år. Annars gäller det att kämpa på och härda ut. Försöka få ordning på saker och ting allt eftersom. Mycket brukar lösa sig med tiden med om man ger det en chans och tar kontakt med rektor, lärare, skolsköterska eller liknande. Det är rätt svårt att ge råd, då vi alla fungerar olika.

Visa signatur

Fåglarna flyger i gryningen!

Permalänk
Medlem

Gå i gymnasiet kan inte säga så mycket mer än det som redan har sagts i tråden.

Permalänk
Medlem

Hade också 5mil till skolan, så jag flyttade till staden där den låg istället.
Fungerade väldigt bra.
Hoppa inte av skolan!

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Kan du inte byta till en skola som är närmare,om inte den skolan har den linjen du vill gå i så försök vidga vyerna vilka andra linjer skulle kunna intressera dig,det är ingen höjdare att massa sig till skolan när man får ångest och panik känns mer som än börda,så lika bra att du tar tag i det nu innan det är försent.

Visa signatur

Motherboard:Asrock Z370 Extreme4
Cpu:Intel I5 8600K@Stock
Memory: Corsair Vengeance LPX 16Gig 3200Mhz
Gpu:PNY GTX 1080 8GB

Permalänk
Medlem

Jag kan berätta av egen erfarenhet. Det är inte värt det!

Jag var så jävla less på allt vad skola hette. Dum som jag var hoppade jag av skolan. Jag gick först Teknik sen barn o fritid och till slut IV bara för o få praktik eller liknande men gick aldrig dit dum som jag var.

Inte så långt efter fick jag jobb där jag jobbade mellan oktober 05 till juni 08. Idag är jag altså arbetlös och det är långt ifrån lätt att hitta jobb.

Arbetsförmedlingen har nu satt mig på att söka till varenda jvla bemanningsföretag i östergötland inom industrin (det jag jobbat med) och det känns inte så jävla kul.

Jag klandrar dig inte om du tar ett sabbatsår och börjar gymnasiet till hösten 2009 igen.

Tänk på att detta är för DIN skull INGEN annans!

Ursäkta om texten vart fumlig säg till om det är något så ändrar jag så gott jag kan!

Visa signatur

Ryzen 7800x3d, Noctua nh-d15, ASUS B650Plus, 32GB DDR5 6000MHz, KFA2 RTX 4080, AW2723DF, DeepCool PX1000G, Fractal Design North, Logitech G502 Lightspeed, Galaxy S23, Xbox Series X, Beyerdynamic - DT 770 PRO 250 Ohm + Røde AI-1, Moza R5, Meta Quest 3, Samsung Q995c.

Permalänk

Hoppa av skolan är väldigt dumt men att ta ett upphehåll är inte så dåligt efter egna erfarenheter.

Tog själv uppehåll under trean för att jag bara inte orkade mer av skiten. Jag var väldigt nere och trött på allt. Det blev bättre efter några månader av arbete. Nästa årgång var jag tillbaks på samma skola efter snack med syo angående vad fan jag skulle ta mig till. I början gick det segt men den här klassen kändes mycket mer sansad. Klassen innan var totalt kaos full av idioter. Jag hade så himla tur att en kurs jag kuggade i tvåan nu skulle läsas av den nya klassen i trean. Allt kändes så mycket bättre och jag gick ut med hyffsade betyg.

Jag kanske hade en väldans tur allt som allt men det finns absolut hopp.

Om du verkligen har de problem du nämner såsom depression tycker jag du ska vända dig till ungdomspsykiatrin eller be din husläkare remittera dig och få hjälp där. Kurator på din skola kan även hjälpa till.

Jag minns inte direkt någon som har hoppat av gymnasiet men jag vet en del som har skippat det helt enkelt och man kan inte säga att det gått vidare bra för de. Jag minns även folk som har skött skolan uruselt efter att ha fastnat i onlinespel.

Det ska bli hårdare med Komvux i framtiden, redan 2010 har jag för mig?

edit:

Du har inte funderat av att börja på gym eller något liknande? Det hjälper enormt även om man inte är där för att bygga järnet.

Visa signatur

Kung of överstepräst av Israel, tidigare kung Salomo

Corsair One i160 - MSI GT76 Titan 17,3" FHD 144Hz - Lenovo Thinkpad X1 Tablet 2nd gen - Apple Macbook pro 15" 2019 with touchbar - Xiaomi 12 Pro 256GB - Synology DS920+ - iPhone 14 Pro Max 256GB

Permalänk
Medlem

gör inte det

Visa signatur

LG OLED77CX • Intel i9 10900K @ 5.0GHz • Noctua NH-D15 • ASUS Strix Z490-H • Corsair 32GB DDR4 3200MHz • GIGABYTE RTX 4080 • Phanteks Evolv X • Corsair RM 850W V2

Permalänk
Medlem

Jag hoppade av gymnasiet i ettan/tvåan. Har jobbat som IT-tekniker, Biografvärd, Färdtjänst, Webdesigner, Fotograf +Massor av småjobb. Har aldrig ångrat att jag hoppade av mer än att jag kan känna att "alla" andra gått gymnasiet och det har jag missat.

Läser på komvux nu och är snart klar med kompetensen. Enligt mig är det öken att traggla om det känns skit, men det är ännu värre om du fastnar hemma, tro mig.

Så det är ett ambivalent "hoppa inte av" från mig.

Visa signatur

Error 412: Precondition Failed - You need to use a real browser in order to view this signature!

Permalänk
Medlem

Håller med alla!

Hoppa inte av! Du kan sluta plugga efter gymnasium, men gymnasium är något som är som grundskolan idag, gå det bara eller så kommer du ångra det hårt!

Känner även en man som hoppade av gymnasium och ångrade sig det resten av livet... Rättare sagt så mådde han dåligt hela sitt liv, och tog sedan självmord vid åldern ca 45år.

Kände mannen mycket bra och jag vet att det var ETT av anledningarna till att han gjorde det. Han hade mått mycket dåligt under en låång tid och endast pga. att han kände sig mindre värdig, mindre smart, oviktig i samhället osv....

Hur som helst, HOPPA INTE AV. Ta paus om du känner för det! Åk till USA eller Asien för några månader, försök träffa tjejer! Det är upppiggande!

Permalänk
Medlem

Shit du har ju inte ens komigång med gymnasiet. Stanna i skolan, de är mer värt än att drälla omkring och göra skit jobb. Finns inget positivt med de.

Föresten så pendlade jag också buss, 8mil dit och 8mil tillbaka, 06:15 gick bussen till skolan på morgonen och 15:00 hem och missade jag så fanns de ingen annan buss

Visa signatur

Utvecklare (Technical Director) / Delägare - Björnmamman

Permalänk

Extrem social fobi har jag också, men jag vill ändå umgås med människor och jag misstänker att detsamma gäller trådskaparen? Du vill alltså kunna umgås med folk och kanske vara med ett i gäng. (syftar ej på ett kriminellt)
Likaså vill du väl i vuxen ålder bli behandlad som en helt vanlig person och inte som en ensamvarg/enstöring?
För att hindra detta är isolering redan i ung ålder inte det bästa, gymnasiet är faktisk ett otroligt bra ställe att träffa folk på, där man tvingas att umgås med andra.
När du pratar om att du har tvångstankar så gå till din skolsköterska och prata om detta. Visst kan det vara pinsamt, men du vill väl helst bli bra. Det som jag tror kan hända är att du kan få prata med en kurator(nästan psykolog).

Annars angående arbete så påverkar arbetet hela ens liv. När man söker arbete så kommer arbetsgivaren fråga om varför du inte gick gymnasiet? Att du inte orkade är ingen bra ursäkt, finns det dessutom fler sökande än platser så kommer arbetsgivaren ställa sig frågan varför ska han/hon anställa dig framför de andra?

Så du har inget att tjäna på att hoppa av, mitt råd är gå och prata med skolsyster om dina problem.
Btw så hade många i min klass 7mil till skolan, då körde bussen dessutom omvägar för att plocka upp andra så det blev runt 9mil. Själv hade jag ännu längre så jag fick flytta till staden. -Jag hade dessutom 2mil gångväg till närmsta buss, lite för långt.

Visa signatur

[Core i7-3930K med 32GB ram, 2*256GB SSD] & [Core i7 3770K med 16 GB RAM, 256GB SSD] som tillsammans har ett [HD 5850 1GB] och 3st 24".

Permalänk

hoppa inte av skolan jag funderade också på det förut men jag gick kvar på skolan och det var det bästa jag gjort p.g.a dem flesta arbetsgivarna vill att man ska ha gått gymnasim tack vare det är ett tecken på att man inte skiter i allt skulle jag tro

Permalänk
Avstängd

Mitt tips är att lägg upp ett mål, Fundera på vad du vill göra efter gymnasiet. Ta license som grävmaskinist eller bli kranförare skulle jag göra idag om jag inte hade min karriär utstakad.
Du bör nog undvika att bli kontorsråtta, been there done that, det suger getballe kan jag säga, bara en massa drama quens som kan kliva över döda kroppar för att stiga i possition.

Vad tjänar en kranförare på en hamn idag? Sjukt mycket antagligen och man slipper bitchiga kontorsråttor och 15 chefer bakom ryggen, detsutom får man vara ute mycket vilket jag ser som ett stort plus!
Eller VVS montörer, det är stort underskott i VVS montörer och du får anställning direkt med en sådan utbildning och jäkligt bra betalt och du kan jobba över hela landet som det.

Kolla runt på vad du kan tänkas jobba med, då har du ett mål att jobba mot och gör din skolgång roligare!
Du kan bli vad du vill! Och det är nu du ska ta fighten, det kommer att vara så jäkla soft sedan när du får ett jobb.

Men du måste gå genom gymnasiet, alla har kännt sig som dig en period i livet någon gång, men de flesta kämpar igenom sig det.
Du kan ju inte ge upp nu, då har du verkligen förlorat.

Visa signatur

AMD X4 945ee @ 3,8 Ghz | Asus M3N-HT Deluxe | 8GB Corsair PC8500 | SLI: Asus + Gigabyte GTX 275 @ 696Mhz | 1TB+1TB Seagate 7200.12, Samsung F3 | X-Fi XtremeGamer | FD Define R2 | Corsair 750W | Dell 2209WA @ 75Hz | Windows 7 RC | www.minhembio.com/Camper | Datorn som Produktlista

Permalänk
Avstängd

3 år flyter förbi väldigt snabbt, visst gymnasiet är skit och inte värst givande men bättre än inget.

Bara 2 av 30pers som gick el jobbar med el idag, bara 1 av 20 som gick fordon jobbar med det.. Jag gick båda utbildningarna och efter 4års arbetslöshet gick jag AMU (lernia idag) för att lära mig CNC mm.
Och jag har aldrig jobbat med det jag utbilda mig till.

Men det är jävligt dumt att hoppa av skolan, jag ångrar mig inte ett skit att jag gick klart fast även jag hade socialt fobi.. vilket jag knappast var efter gymnasiet

Om det finns individuella program så kolla med dom, då kan man köra endast kärnämnena om man vill.. jag tog el halva veckan och andra fordon, eng, sve, mattematik mm hade jag redan bra betyg på och det yrken jag valde kräver knappast överkurs larv ämnen

Visa signatur

ATI TALIBAN.
Är inte någon expert, men jag har inte akne heller.
NEVER UNDERESTIMATE THE POWER OF STUPID PEOPLE IN LARGE GROUPS.. "Betala i förskott på blocket?" tråden.

Permalänk
Medlem

tänk om man kunde hoppa av allt för att de är jobbigt, vad lätt allt hade blivet?

bit ihop, inte förens 2:an på gymnasiet de blir skoj igen.

Och 5 mil är väll rätt långt, hade inte den sträckan till skolan. Men mitt första och andra jobb som jag började 04:45 på hade jag 6-8 mil enkel resa, det var fint att sitta på motorvägen 3 på natten, hehe.

Men kom ihåg med skolan, jag ångrar mig helt klart att jag inte la ner mer tid på skolan. Måste därför till våren plugga 450p på komvux vilket resulterar i, ingen fritid eller liv typ, bara pluggande i 6 månader..but a man gotta do what a man gotta do

Visa signatur

Irish today, hungover tomorrow

Permalänk
Medlem

Re: hoppa av skolan...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av bfgeek
Hejsan alla swecare!

det är så att jag funderar på att hoppa av skolan jag går ettan på gymmnasiet och känner att jag inte orkar något mer. Kan börja med att jag pendlar vilket vill säga att jag åker buss 5 mil till skolan och från vilket blir 10 mil om dagen och att missar du en buss med 5min så fär du vänta 1-2 timmar på nästa buss vilket känns hemskt jobbigt. Plus att jag känner depression, Tvångs tankar och social fobi. inget att se fram emot eller något. Det är bara inte det men jag har mått så här dåligt i nästan 2år ungefär runt halva 9:an.

Vad jag vill få att av denna tråd är lite råd och tips om jag hoppar av vad finns det för vall efter det?. Har du hoppat av? Känner någon som hoppat av?. Tänkte om jag om några år skulle ångra mig kan man gå komvux eller liknande?.

Behöver inga dryga kommentarer......

Hur lång tid tar bussen då? Runt en timmes resväg till skolan är ju ofta standard. Har jag i princip alltid haft iaf.

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip

Men kom ihåg med skolan, jag ångrar mig helt klart att jag inte la ner mer tid på skolan. Måste därför till våren plugga 450p på komvux vilket resulterar i, ingen fritid eller liv typ, bara pluggande i 6 månader..but a man gotta do what a man gotta do

Samma här, fast komvux är läskigt lätt.
450p på en termin är easy, man behöver inte ens vara närvarande på lektionerna, lämna in arbeten i tid och skriv proven så är mvg runt hörnet.

Visa signatur

"Happiness is only real when shared"

Permalänk
Hedersmedlem

Hoppa inte av vad du än gör!

Jag hoppade av, och det kommer jag ångra bittert för resten av mitt liv.

Visa signatur

Eighty percent of air pollution comes from plants and trees. - Ronald Reagan

Permalänk

Jag hoppade av efter ett halvår på naturlinjen och kunde praktisera på min kusins programmeringsföretag ett halvår, började på teknikprogrammet året efter.

Vad jag menar är att hoppa av kan man visst göra men för din egen skull är det bäst att du läser gymnasiet och helst längre om du vill ha en chans att få jobb. Byt linje om du inte trivs på den du går nu. Tvinga dig själv genom gymnasiet och försök få så bra betyg som möjligt.

Vill du absolut inte fortsätta därefter så ser det bättre ut med gymnasiebetyg än bara högstadiebetyg i en arbetsgivares ögon. Vill du därefter plugga vidare så gör det för all del, får du problem med att hitta jobb så sök in på en ky-utbildning på 2 år eller liknande, det gjorde jag och praktiken jag fick därigenom ledde till min första anställning.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sebbeharry
Samma här, fast komvux är läskigt lätt.
450p på en termin är easy, man behöver inte ens vara närvarande på lektionerna, lämna in arbeten i tid och skriv proven så är mvg runt hörnet.

Beror väll lite på vad man läser

Måste ju fortfarande kunna det jag skriver proven på, hehe.

Matte C kommer vara dödligt!

Men bara att bita ihop så jag kan utbilda mig till hösten.
Spelutveckling inriktining Ljud eller Webmaster here I come!

Visa signatur

Irish today, hungover tomorrow

Permalänk
Avstängd

Gå till en psykolog.
Det är uppenbart att det inte är situationen i sig som är hjälplös utan din upplevelse av den. Det här kan psykologer hjälpa dig med antingen genom samtalsterapi eller genom att se till så att du får annan hjälp du behöver såsom läkemedel.

Social fobi och tvångstankar är något som ofta går att behandla väldigt väl. Ditt liv kommer se mycket bättre ut om du tar tag i det och försöker (inte själv, det kommer du inte lyckas med)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RedFLip
Beror väll lite på vad man läser

Måste ju fortfarande kunna det jag skriver proven på, hehe.

Matte C kommer vara dödligt!

Men bara att bita ihop så jag kan utbilda mig till hösten.
Spelutveckling inriktining Ljud eller Webmaster here I come!

aarrgghhh sitter här och tragglar med första matte c läxan (dock inte från komvux) som tydligen är repetition från matte B men är ändå hur svårt som helst. som tur är så kommer pappa lilla hem snart :).

OT. Får väl bara hålla med de andra i tråden, att hoppa av i ett år känner jag ganska många som har gjort, dock så har väl 2 av dem hoppat av och börjat om igen, så dom är 19 år när de börjar tvåan.. kanske inte tjänns så gött.
Vet inte om du har försökt söka extrajobb eller nåt sånt men då tycker jag det märks att de flesta vill att man åtminstonde har nån form av gymnasiekompetens.

Måste väl säga att jag tror resten av livet kommer gå lättare ifall du fortsätter med gymnasiet.. så hang in there

Visa signatur

Antec Designer 500| Antec Earth 500W | Asus M3A Socket Am2+ | AMD Phenom 9500 | Kingston 2x1024mb| Sapphire Radeon HD3850| Western Digital Caviar WD2500KS 250GB 7200rpm 16MB SATA2

Permalänk
Medlem

Tack för alla positiva svar alla. Som sagt skolan har bara på gått 1 vecka och jag ska ge det mer tid. Men jag gick IV ett år och kände så här då också men inte lika mycket. Men som sagt har pratat med mamma och om jag ej kommer över detta så ska vi se till så jag får prata med nån. Men om det inte blir bättre så kanske jag kan gå tillbaka och få praktik om det räknas som nå. bud_bundy det är percis så det är man vill ju umgås med folk och sådant tillhöra ett gäng vilket jag nästan alltid har gjort.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sando
Jag känner fem stycken som hoppade av skolan efter högstadiet. En spenderar sina dagar med att rulla ihop lyftbälten och rada dem, två har hakat fast krokar i för kranlyft i 20+ år, en lever på bidrag (och är alkoholist, tror jag) och en (enda tjejen) har 3 barn vid 21 års ålder.

Dra dina egna slutsatser.

Haha!

OT:
Jag pendla 4 tim om dagen första året i gymnasiumet, inga problem!

Visa signatur

WS:/ASUS M4A78-E/Phenom 940BE/OCZ Reaper DDR2 PC8500 6Gb/CF Ati 4870 1GB//Server: AMD Phenom 9550/MSI K9A2 CF-F/OCZ Reaper PC8500 2Gb/XFX GTS 250 Nvidia
"En enskild människas död är en tragedi, en miljon döda är statistik" -Josef Stalin

Permalänk
Medlem

Det är ganska svårt att hitta jobb när man är 15-16 år gammal. Man lär ju knappast känna några butik ägare eller pizzeria ägare som kunde anställa en. Vet inte hur svårt är det att komma in på komvux eller folkhögskola idag, men har för mig att det är snabbare tempo där än på gymnasieskolan, så det blir jobbigare att läsa samma kurser där som på gymnasie. Bor själv i Norrköping och måste åka bus nästan varje dag till linköping så jag kan förstå att det är jobbigt åka 10 mil varje dag, men efter ett tag så vänjer man sig. Dessutom är det värst i 1:an på gymnasie och schema brukar se mycket bättre ut i 2:an och bäst i 3:an beroende på vilken program man går.

Det är lite lättare att hitta jobb efter gymnasie, men då skall man söka jobbet själv och inte genom arbetsförmedlingen. Man kan t.ex. arbeta vid kassan på ICA. Har för mig att om man bara har gymnasie kompetens så har man lättast att hitta jobb om man gick yrkes förberedande jobb i gymnasiet.

Visa signatur

AMD Athlon xp 2100+ | Asus A7M266 | 512 DDR | GeForce3 | 40 GB Hdd | DVD Plextor 16X