Permalänk

Problem med en TFT skärm...

Skärm info: LG Flatron L1715S 17tum

När jag starta datorn för 2 dagar sen så såg jag ett långt sträck från en sida nästan in i mitten på skärmen. Tänkte ju först att det va döda pixlar. Men så många i ett rakt sträck :S . Jag ignorera det för tillfället spela som vanligt men när jag starta det igår så va sträcket längre.. Och innan jag stängde av den igår hade den krympt lite..... Och idag är den längre än halva skärmen..

Vad är problemet någon som vet?? Skulle vara bra med ett vettigt svar till detta..
(Jag har testat skärmen på en annan dator och upplevt samma problem)

Permalänk
Medlem

Vad är det för färg på sträcket? Döda pixlar brukar ju visa sig som svarta prickar och att du skulle fått det i en lång kedja bara sådär låter osannolikt. Har du fraktat skärmen, eller haft den liggandes mot något?
Tror säkert att många mer kan ge dig ett myket bättre svar. Låter skumt

Visa signatur

939 is still alive.

Permalänk

Är det verkligen ett svar ? Känns mer som följdfrågor men ja det är konstigt...

Permalänk
Medlem

Ja, det är ett svar. Ifall du har haft den liggandes eller fraktat den så är sannolikheten rätt stor att den skadats efter det. Försöker få dig att tänka till. Over and out.

Visa signatur

939 is still alive.

Permalänk
Medlem

Tror B3rger är inne på rätt spår. Har du flyttat, rengjort eller bara råkat slå i skärmen kanske? Kan förklara varför det uppstått iaf. Om inte så testa en annan kabel, osannolikt men bättre att kolla allt innan man gör något mer drastiskt.

Om inte det är kabeln så... Antar att det är en rätt gammal skärm och finns ingen garanti (?)... isf kan du ju testa vad som föreslås här (under Solutions delen):
http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_Pixel_Error#Soluti...

I princip står det att man ska försiktigt böja kanten av skärmen lite grann där felet uppstått. Allt sånt innebär en stor chans att skärmen pajar ännu mer dock. Inget man gör om man har garanti kvar eller inte kan köpa en ny skärm.

Permalänk

Jag tror jag avstår att testa det För jag har en ny skärm nu istället och farsan tar över min, han stör sig nog inte på samma sätt över det Men tack för ett svar iaf. Sen så har jag fraktat den men även haft igång skärmen efter den frakten utan problem.. Men jag går nog inte mycket längre med den nöjer mig med min nya