Skärmen stannar under 3dmark06

Permalänk
Medlem

Skärmen stannar under 3dmark06

Har stött på ett märkligt fenomen... när jag kör 3dmark06 så blir skärmen, en HP W2207h, svart, går inte att trycka på nåra knappar över huvud taget utan enda lösningen till att få igång den är att dra ur och stoppa i nätkabeln. Skärmen fryser sig under CPU-testerna. Allt fungerade jättebra innan jag uppgraderade till Catalyst 8.4. Nån som har nån idé förutom att gå tillbaks till gamla drivisar?

Permalänk
Medlem

Du tror inte att det är grafikkortet som fryser sig?

Visa signatur

AMD Athlon 64 X2 6000+ | Asus M2N-E SLI | GeForce 8800GT | 4 GB Buffalo DDR2 667 MHz | NZXT Apollo ATX Orange

Permalänk

Så fick jag oxå förut idag ett par gånger med det visade sig att minnes klocken hade ökat på mitt grafik kort, så efter jag ställde tebaxen till orginal så funkade det.

Visa signatur

P190 * Gigabyte X58-UD5 * i7 920 * Corsair 6Gb 1333Mhz CL-9 * GTX 560 Ti SLI * Velociraptor 150GB * Seagate 500GB 7200.11 * Plextor PX-810SA * Vista 64 * T220 *

Permalänk
Medlem

Visst kan det vara 8.4 som strular för dig, men det kan hända att det råkar visa sig att något är ostabilt just nu, eller ev. med 8.4. Jag tror mer på att det är processor/minnes relaterat, tanka prime95 v25 och memtest och se så du inte får några fel, annars klocka ner allt till original lite snabbt och testa (graffen med).

Permalänk
Medlem

Alltså, grejjen är ju att datorn i sig flyter på utan problem, bara skärmen som fuckar upp.

Testade att köra med VGA (körde HDMI förut) och då löste sig problemet, vilket gör allt ännu mer wierd.

Permalänk
Medlem

Spelar ju ingen roll om datorn i sig flyter på, ett problem uppkommer alltid av en anledning oavsett. Din skärm lär det inte vara några fel på iaf, då det är grafikkortet som säger åt din skärm att vara på eller av. Antagligen därför det funkar bättre med VGA då datorn antagligen skickar färre signaler över VGA. Så det betyder att du fortfarande har ett fel kvar bara att du gått runt det på ett "fult" sätt. Det ska ju funka oavsett kabel/anslutning.

Det du gjorde senast med din dator är väl det som gör att det spökar.

Antingen så är det:
1. drivrutinerna som inte funkar någe vidare på din dator.
2. din klock är inte helt stabil. (prova klocka ner eller kör orginal och se om det försvinner, då har du hittat felet om det funkar då) Och ja, även om din dator klarar orthos,prime95 eller valfritt annat program i 2348934timmar så betyder det inte att den är helt stabil. Man kan alltid få en dator att hänga sig på ett eller annat sätt, förr eller senare.
3. Felaktig inställning någonstans som gör att det "spökar".
4. Någon hårdvara är defekt.

Alla möjliga konstiga fel kan hända en dator, finns inget som är direkt logiskt med vad för fel det är som händer när det inte är helt stabilt.

Visa signatur

W10 - Fractal Design Define S - Asus ROG x570f
3700x @ 4.25GHz - 2x16GB Corsair Dominator @ 3733c16 - Asus VG279QM
Asus RTX 2070 Super Dual EVO - RM750x - G305 - G533 - DuckyOne2Mini

Permalänk
Medlem

Skillz: Uppskattar verkligen dina tips, ska testa ikväll och se vad det kan vara för fel!

Permalänk
Medlem

Låter bekant

Tjena, jag har haft och har fortfarande samma problem och har t.o.m gått så långt att jag uppdaterat hårdvara(vilken iofs bara va bra). Dock utan en 100%:ig lösning.

När jag hade min förra uppsättning så fungerade allt bra under en lång tid tills något hände. Jag kunde inte längre köra OpenGL och grafikkortet släckte ner skärmen precis som du säger när jag antingen startade ett spel(kunde spela ngn minut ibland) eller satt igång en video.

Då hade jag följande komopenter;
ATI Radeon EAX600XT
P4 3.2Ghz
1GB DDR2

Efter en hel dels felsökande beslutade jag mig för att köpa ett ATI Radeon HD 2600 PRO men när problemen kvarstod lämnade jag in datorn på Alina här i Uppsala. (Jag hade ju kollat minnen, bytt grafikkort samt testat ett flertal olika drivrutiner.)

Efter 2 veckors testande kunde dom inte hitta ngn direkt orsak till problemet.
Man testade att byta minnen(mer och snabbare sådana), testade andra grafikkort som bla; Nvidia 8800 GTS, Radeon 1950 och andra modeller från Radeon HD 2000-serien.

Dom använde sedan 3DMarks 2006 för att testa grafiken/systemet och de frös fortfarande med samtliga kort i 2000-serien.
Fungerade dock mycket bättre med Nvidias 8800 GTS och Radeons 1950, men fortfarande inte felfritt!

Efter detta byttes MB(som man trodde kunde vara orsaken, då pga en trasig PCI-e bus), CPU och minnen.

Efter detta har jag nu min nuvarande uppsättning komponenter;
Intel Core 2 Quad Q6600
2GB DDR2 PC6400
Radeon HD 2600XT

Efter uppdateringen kan jag starta spel som CS, UT2k3 etc och det har fungerat bra att spela sen dess. Dock kan jag fortfarande inte köra 3DMarks 2006 och ibland dör bilden som tidigare när jag ska starta en video i VLC/MPC. Det behöver inte vara ngn BluRay eller HD film utan kan räcka med ngt litet .avi-klipp.

Det händer som sagt inte ofta längre men det händer och *** vad irriterande det kan vara!

Jag kör med Windows XP Pro och CCC 8.4 (för tillfället).

Jag ska nog installera Prime och memtest m.m för att kolla läget men de va ngt man även gjorde på Alina(på båda systemen) utan att hitta ngt annat ett ett hårddiskfel.

Helt klart intresserad av andra som upplevt samma problem (inte nödvändigtvis med ATIs Raden kort.)

Permalänk
Medlem

Hade samma problem även jag. Bytte från ett nVidia7600GT till Radeon3870 och skulle kolla hur mycket snabbare det blev. Trots avinstallation och rensning med DriverCleanerPro så ville inte nån 3DMark fungera med Catalyst8.4. Men... hittade en liten fil som heter Futuremark_SystemInfo_Hotfix_Feb08_installer.exe på deras hemsida och efter det fungerar det felfritt! Testa den och se om det kan lösa ditt problem. Löste mitt i alla fall

Visa signatur

Fractal Design Define R4 Vit, ASUS Z170-A, i7-6700K, CM Hyper 212 EVO, MSi 1070 8GB, 32GB DDR4 2666MHz Corsair Vengeance LPX, 2 SSD + 2 HD, Corsair HX620W, AOC 28'' + BenQ 24", SB X-Fi Surround 5.1 pro

Permalänk
Hedersmedlem

Sedan kan det ju också vara ditt nätagg som är för gammalt och ger taskig ström, så det skulle jag också kollat

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk
Medlem

Futuremark_SystemInfo_Hotfix_Feb08_installer.exe fungerade icke och ett nätagg på 700W borde ju räcka.

Permalänk
Medlem

Memtest

Planerar att köra memtest86+ under helgen. Även om det är helt nya minnen tillsammans med nytt moderkort, cpu, nätagg. samt en ny primär hdd.
...även grafikkortet är ju bytt ett antal grr men fortfarande ATI likt förbannat.

Har varit nöjd med min ATIs kort tills de helt plötlist började strula av ngn anledning, de va då jag köpte mitt första Radeon HD 2600.

Efter att ha köpt en ny dator (ja, hade ju visserligen chassit och ngn hdd kvar sedan tidigare) och bytt grafikkortet flertalet ggr så verkar ju problemen kvarstå.

Börjar ju luta lite smått åt ett Nvidia kort... #¤%&/()=*^!!