Har skaffat ny hårddisk, tips?

Permalänk
Inaktiv

Har skaffat ny hårddisk, tips?

Hej, förvirrande titel, I know.
Jag har skaffat en ny hårddisk: http://www.webhallen.com/prod.php?id=81979
Och denna är den jag har: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=45195

Som ni ser så har den hårddisk jag använder 250GB (den är dessutom full), den nya har 1TB utrymmer och den har 16MB cache, jag kommer bara att ha den här datorn i 2månader till, sedan kommer jag tvingas lämna den i sverige (jag flyttar till USA).

Då är min fråga, är det en bra idé att fortsätta köra mitt OS o.s.v. på min gamla hårddisk då den har mindre cache (vet inte hur stor roll det spelar)?

Och också, det skulle vara kul att lägga in den nya hårddisken i ett kabinett, jag har ett SATA-kabinett från STLab över, men är det dumt att stoppa in en sådan dyr hårddisk i ett kabinett som gick för ca 400-500kr?

Permalänk
Medlem

Här kan du jämföra de två hårddiskarna lite. WD:n som du köpt snurrar ju bara i 5400RPM, så den snurrar mycket långsammare än samsungen och får därför lite sämre accesstid. Men den tar igen det genom att packa datan tätare på plattorna, så läs- och skriv-hastigheten blir ungefär samma. Så i prestanda så skiljer de sig inte särskilt mycket.

Permalänk
Medlem

Det är dina frågor som är förvirrande eller snarare vad du vill.

Tänker du lämna båda hårdiskarna i Sverige med datorn eller ska båda eller bara den ena till USA?

1. Om bara är kvar 2 månader till och ska lämna en fungerande dator hemma med hårdisk så kan du lika gärna låta den gamla hårdisken vara kvar i datorn.

2. Om du vill ha med det du har på hårdisken till USA så kopierar du allt till den nya hårdisken och tar med den. Jag antar att du då har tillgång till en dator i USA.

3. Beroende på vem du lämnar datorn till och hur länge du är borta kan du välja mellan att föra över allt och att lämna en backup på datorn du lämnar kvar i Sverige. Det beror på situationen. Om det inte är dina föräldrar du lämnar datorn till och du aldrig ser datorn igen så borde du ta bort allt formatera och installera om.

4. Om den externa lådan är bra ventilerat så kan det vara Ok. Om datorn i USA bara kan koppla via USB (tex bärbar eller en gammal stationär utan SATA) kan det vara bra att ta med den externa lådan oavsett och köra den utan att stänga lådan ifall du är orolig över värme problem.

Permalänk
Inaktiv

Asså, jag har inte bestämt mig för vad jag vill göra, eftersom prestandan inte skiljde sig åt så mycket så har jag kvar dessa alternativ:

1, OM den nya disken inte riskerar att gå sönder i mitt kabinett, så tänker jag stoppa in den i kabinettet, för att sedan ta med den till USA.

2, OM den nya disken riskerar att gå sönder i mitt kabinett, så tänker jag köra den som en intern disk, och sedan köpa ett värstingkabinett i USA.

Vad tycker ni? Internt, eller externt?

Permalänk
Arvid Nordqvist-mannen

alla diskar rasar väl nångång.. min första höll på att göra det med 150Gb data som jag definitivt ville ha kvar:p..

självklart kan du köra externt, lätt att flytta och ta med överallt
och skitbra som backup..
har 2 diskar varav en nu är intern men var externa tidigare

Permalänk
Inaktiv

Ok, men det påverkar inte överlevnadschansen att stoppa de i ett kabinett?