Bluescreen i spel (misstänker mitt HD2900XT)

Permalänk

Bluescreen i spel (misstänker mitt HD2900XT)

Hej!

Jag får bluescreens när jag spelat ett tag och jag misstänker att det beror på att mitt HD2900XT blir för varmt. Har monterat en Thermalright blabla 120 extreme eller vad den heter på cpu:n samt lite extra fläktar här och var i lådan. Det verkar ju vara allmänt känt att HD2900XT har dålig kylning, men kan det verkligen vara så dåligt så att det sänker en annars välkyld dator? Jag har ju inte överklockat det.. dåligt isf. Men allting pekar på det ändå tycker jag. Det, minnet, eller drivrutinerna i vista64. Men känner på mig att det är grafikkortet alltså..

Hur som helst, vi förutsätter att det är det. Är det då värt att köpa och montera någon custom kylnining (kom gärna med rekommendationer) eller ska jag sälja skiten och köpa ett nytt 8800GTS 512MB istället? Känns lite oekonomiskt bara när jag endast haft detta kortet i ett halvår. Och jag är väldigt nöjd med prestandan i övrigt.. så känns lite surt. Men jävligt dåligt att det säljs grafikkort som man inte kan använda..

Har inte orkat köra memtest heller, vet inte hur man gör Men tvivlar på att det är minnet som strular.

Permalänk

och jag tvivlar på att det är ditt grafikkort som blir för varmt

Visa signatur

31337

Permalänk

Så du tror det är minnet?

Kan tillägga att meddelandet i blåskärmen är DRIVER_IRQ_NOT_LESS_THAN_OR_EQUAL och vad jag kan förstå efter en massa googlande är att det i princip kan innebära vad som helst.

Det piper också när den hänger sig. I högtalarna/hörlurarna alltså.

Permalänk

Vista är fortfande väldigt buggigt... Du kan testa med att köra xp... Annars installerar du atis senaste drivrutiner.

http://ati.amd.com/support/driver.html

Där finns många "fix" för många spel.

Permalänk
Medlem

Tjena!
Har samma problem här, får bluescreen och omstart när jag lirar WC3, har inte testat något annat spel sedan felet uppstod. vet nån vad det kan vara, har en ny dator som gått fint 1 vecka, och nu började det här.

Min dator:
AMD 6000+
Gigabyte GeForce 8800GT
Corsair XMS2-6400 2x1024MB 5-5-5-12 800MHz with Heatsink
Samsung spinpoint 400GB
Gigabyte GA-MA69G-S3H
Antec Sonata III (stockfläkt på medium och en nexus fläkt fram)
Windows XP SP2

Har inte klockat något.

Visa signatur

CPU: Intel i5-3570K| GPU: Gigabyte Windforce GTX 670 | Minne: Corsair Vengeance 1600Mhz 16GB | Mobo: ASRock Z77 Extreme4 | SSD: Samsung 830-Series 128GB| Lagring: 500GB Internt, 2+1TB Externt | Chassi: Fractal Design Define R4 Black | PSU: Corsair TX 650W | OS: Windows 7 64-bit