"Man ska var två", multiplayer programmering

Permalänk

"Man ska var två", multiplayer programmering

Hej! (eller vad man nu ska inleda trådar med)

Jag och en kompis brukar (iofs alltför sällan) programmera ihop vid samma dator. Många programmerare föredrar säkert att sitta hemma i sin mörka håla och låta koden flöda direkt från Gud, men jag tycker iaf att det blir bra mycket trevligare att göra det ihop. Har t.o.m. för mig att det rekomenderas i nån bok om "extreme programming". Den ena skriver och den andra sitter och letar fel och kritiserar koden. Det blir bra mycket lättare att felsöka med så att säga "Dual Core"! =P
Vi fick idén att man kanske skulle kunna utöka konceptet så att man kan skriva två stycken samtidigt i samma fil över ett nätverk. Det skulle kunna bli ungefär som windows fjärrhjälp, fast man har två möss, två olika markörer i filen och kan titta på var sin del för sig. Blir väl svårt att haxxa windows så hårt att det funkar överallt i alla program, så jag tänkte mig mer göra en egen texteditor som har lite färgkodning för C++, och så möjligheten för 2 eller flera användare. Man ska alltså kunna peka med sin markör och visa den andra vad man menar osv. kanske en liten chatruta... Jag tror det skulle kunna bli ett underbart verktyg för större programmeringsprojekt.
Har inte hunnit tänka igenom hur det ska byggas upp ännu. Jag misstänker att fördröjning i nätverket kan bli ett problem om nån skriver på ett ställe i filen, medan den andra markera hela avsnittet och deletar det t.ex. Har ingen erfarenhet av winsock el liknande alls, men det blir ett fint projekt att lära sig på. Kan ju fungera som ett ordinärt onlinespel.
Jag vill bara kolla om jag här hopplöst ute och cyklar? Är det nån här som tycker det verkar intressant? Eller har det kanske gjorts en miljon gånger förrut? (hittade inget efter lite snabb sökning på google..) ber om ursäkt för att jag slösade mer er dyrbara tid isf ^^

Visa signatur

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?

Permalänk

Att det har gjorts en miljon gånger är väl att ta i, men det finns då ett par tre väl fungerande "multiplayer" text redigerare, en till mac som jag vet är text mate iaf.

EDIT: Pauus NOOOT (ala borat) Menade ju Subethaedit eller hur det nu stavas-

Visa signatur

Macbook Vit | Macbook Unibody | D80 | iPod Touch | iPhone 3GS

Permalänk
Medlem

Det vore dessutom perfekt om det gick att göra samma sak i word.

Permalänk
Medlem

Gobby fungerar bra i Linux, tror att det skall finnas en Windows version.

Permalänk
Permalänk
Medlem

vim i en delad screen har jag nyttjat för sånt

Visa signatur

4 datorer: 9 cpuer (plats för 4 till), 10scsi+1satadisk, 7.75gb ram, bara Linux
http://isitfika.net http://code.kryo.se

Permalänk
Medlem

Jag gjorde en sån editor i ett projektarbete på Chalmers. Fast den blev rätt buggig och för tillfället är det nån bugg i nätverkskoden tror jag för det går inte att ansluta till varandra. Men den har iaf stöd för multipla dokument samtidigt, i princip oändligt antal användare m.m.

Det vi gjorde för att lösa problemet att två gör saker med samma bit av texten samtidigt var att inte tillåta det. Innan man gjorde nåt var man tvungen att låsa den delen av texten.

Visa signatur

Min hemsida: http://www.srekel.net
Pocket Task Force: http://ptf.srekel.net
Kaka e gott! http://kaka.srekel.net

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Yarrick
vim i en delad screen har jag nyttjat för sånt

Nackdelen är att man bara får en pekare.

Visa signatur

Vim
Kinesis Classic Contoured (svart), Svorak (A5)
Medlem i signaturgruppen Vimzealoter.

Permalänk

Ach.... fan, aldrig får man vara först =P
Ska kolla in de andra iaf, och så får jag väl kapitulera till att använda dem. Sitter iofs på windows, och som vanligt är allt godis för linux :'(
Borde kanske lämna Bill Gates bakom mig snart...

Visa signatur

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?