WoW tråden om förstörda sociala relationer och problem

Permalänk

Haha ok jag måste bara säga att det är otroligt att höra folk jämföra att träffa folk online med att tex resa och se världen eller att träffa folk ute.

Har man den åsikten, så är man riktigt insnöad på wow.

Sen pratade jag aldrig om att spela wow som ett litet tidsfördriv. Jag postade min post pga alla oräkneliga poster om folk som spenderar hela sin tid med att spela wow.

Min inställning kvarstår att livet är för kort för att slösa bort framför datorn. Men om man har jobb, reser på semestern etc, och bara spelar dataspel vid tid över för att det är roligt, perfekt. Så funkar det för mig med.

Permalänk
Medlem

Tur att man aldrig började med det där då...
Jag hade kanske inte stängt in mig och slutat vara med mina vänner, men jag hade säkert spelat alldeles för mycket.

tragiskt var ordet....

Visa signatur

Intel Core i7 965 EE @ 4 GHz
Foxconn BloodRage X58
ATI HD 4870 + Accelero S1 Rev2 + 2st Zalman 120mm

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jimi_james

Min inställning kvarstår att livet är för kort för att slösa bort framför datorn.

Om man tycker det är kul då? Ska man inte få spela då bara för att du inte tycker det är värt det?

Visa signatur
Permalänk
Medlem

WoW har orsakat mig mycket sorg i det sociala livet trots att jag inte spelar det :/ hatar wow

Visa signatur

8D

Permalänk
Medlem

Livet är för kort för att flacka omkring ute i världen, fan stadga dig, skaffa fru & barn. Livet är för kort för att flumma omkring i världen.

Men seriöst, om en kille i 17 års åldern spelar wow lite för mycket, tappar några vänner, får lite sämre studieresultat osv, vad gör det igentligen? Folk tappade kontakten med gamla vänner, fick dåliga betyg, lämnade sin flickvän/pojkvän långt innan wow.

Permalänk

Ja är inget större fan alls av stategi och liknande så de är väl bara tur att man inte börjat. Finns aldeles för mycket annat att pyssla med. Men de är nog inte helt lätt att minska ner när man själv känner att de börjar gå över styr och sociala livet påverkas, framförallt skolan. Skulle man efter 1-2års avslut av skolan fortfarande sitta och spela och ha en taskig ekonomi ja då kanske man verkligen har kört ner sig själv i träsket. Men men, man bestämmer själv.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk
Medlem

jag spelade i typ en vecka, levlade till 18, åkte iväg en vecka och då hade mitt trial gått ut och jag köpte inte nytt.(troligtvis för att jag träffade en flicka) det är jag glad över har dock en hel del kompisar som berättar om hur jävla fast dom är.
WoW är kul men livet är roligare

Visa signatur

MBP: 13" - M1
Stationär: Win11 - Ryzen 5900X - 128GB - GTX 4080
Server: Ubuntu - i5 4670k - 32GB - 4x5TB Raid-Z
Server: Rpi4 8GB, 1TB USB SSD

Permalänk
Medlem

Då jag inte spelar WoW, har jag inte särsklit mycket rätt gnälla eller påpeka men jag måste ändå nämna att det som skrivits i denna tråd till stor del påminner om "vanligt" spelberoende.

Då jag tillhör den generationen som upptäckte dom där djävla "Jack-Vegas" maskinerna på gymnasiet så ser jag stora likheter med dessa maskiner och de personer som spelar WoW i större utsträckning.

Nu är jag en snål jäkel så fastnade inte i detta träsk, men en del av mina kompisar sprang iväg på raster, luncher och håltimmar för att mata en spelmaskin med hela studiebidraget.

Skillnaden med WoW är att det är tillräckligt billigt för att man skall fastna och inte inse hur dyrt det blir i mängden. Samtidigt finns det ca 8 miljoner spelare i världen som betalar totalt 800 miljoner kr i månaden tillsammans.

Samtidigt så åker Blizzard runt på mässor och föreläser om WoW:s sociala fördelar och att man blir en bättre person av att spela. Framförallt skaffar man sig fler kompisar. Vilket d****a skitsnack!!!

Ursäkta språket men jag tror faktiskt att det här är allvarligare än de flesta tror.....

Permalänk

WOW påverkar mig dagligen utan att jag ens spelar det. Det är det enda halva klassen snackar om (iaf sen Burning crusade kom). Rätt irriterande och det är nästan så att klassen börjar splittras i gruppen, de som lirar WOW / de som inte lirar.

Permalänk
Medlem

Jag är inloggad ca 10 timmar om dagen på WoW, grindar mm non-stop. Just nu när jag skriver detta så håller jag på att få upp min skill i Fishing och Cooking.

Visst låter det som ett helvete? Men sanningen är att WoW är minimerat bakom Opera när jag skriver detta, och min gubbe fiskar på som inget har hänt.
Innan jag använde en "bot" för att spela WoW åt mig så spelade jag ca 4 timmar om dagen, nu är jag nere på ca 20 minuter men samtidigt så går det fortare att levla och få ihop guld.

Kanske samma sak är lösningen för dig?

Sen så verkar det vara en uppfattning att 8-9 Miljoner spelare betalar 100kr var i månaden. Men är inte 100kr i månaden ganska mycket för personer från t.ex Kina? Alla kan inte ha samma avgift?

Visa signatur

Uppdatering: Denna uppdatering är uppdaterad version av den uppdatering
som släpptes för för en månad sedan ungefär.

Permalänk
Inaktiv

Beroende?

Både jag och flickvännen spelar World of Warcraft och är inte på något sätt osociala. Spelet startas när det är dåligt väder, man sitter på en bakfylla eller känner sig allmänt krasslig.

Visst, spelet är beroendeframkallande på många sätt; det finns många trevliga människor att prata med, spelet är kul, det händer mycket på kort tid och att kunna träffa människor från alla världens hörn som delar samma intresse är ganska imponerande.

Efter att ha läst en del inlägg där folk föredrar att gå ut och supa sig redlös, hoppas på att få hem ett ragg man ödslat halva lönen på och inte hinna komma till skott för att man däckar istället. Patetiskt? Socialt? Tänk hur många som inte minns på söndagen vad dom gjort i helgen, det är ju ingen nyhet.

Det finns beroende som är klart värre än ett spel. Ta sprit, droger eller generellt dåligt umgänge som te.x har kriminella vänner? Hur många gånger har man inte hört att sina kompisar hamnat i bråk...startat det eller "bara" varit en del av det? Vilken position sätter det dig i? Vilka föräldrar har inte fått hämta sina barn hos polisen eller sjukhuset? Här spelar kanske storstäder en större roll antar jag.

Är varje individ inte tillräckligt stark att se sitt beroende (oavsett vad det gäller) tycker jag bara synd om han/hon. Massmedians hysteri räknas nog in en hel del, vad det än gäller.

Permalänk
Medlem

tagit självmord

Citat:

Ursprungligen inskrivet av razor1394
/.../ där man ex lämnat barnen att dö eller tagit självmord osv.

Von Oben säger att det heter "tagit sitt liv" eller "begått självmord". Han säger även att han, trots detta, förstår vad du menar.

Permalänk
Medlem

Jag har suttit fast rejält i träsket, men jag har kravlat mig upp, nu är jag den som är mest anti-WoW i klassen, i princip alla andra lirar (jag går EC) och jag är även den som är mest osocial, eftersom alla polare är sociala via, ja gissa, WOW! Så det är i princip omöjligt att dra ut någon polare om man vill det. Det är hemskt hur hårt många sitter fast i det där spelet, när klasspolarna bara siter och surfar thottbot på lektionerna i plugger har det absolut gått för långt.

Visa signatur

Antec SLK3000B ·|· MSI K8N Neo Platinum ·|· AMD Athlon 64 3200+ ·|· 1024 MB DDR ·|· nVidia Quadro2 ·|· FSP 400W ·|· 690 GB disk ·|· Logitech UltraX flat ·|· Gentoo linux

Permalänk
Medlem

1. Vad kostar det nu att spela detta spel och har priset ändrats under tiden?

2. Hur mycket pengar har NI lagt ut på det?

Visa signatur

CPU: I7 7700k @ 4.6GHz - Noctua NH D15S - Asus ROG Strix Z270F Gaming.
GPU: RTX 3070TI @2 st 120mm cf-v12hp hydro dynamic fläktar. 👍
RAM: 32GB DDR4 3200MHz. HÅRDDISK: 4 st SSD, 2 Mekaniska.
MONITOR:1 Xiaomi MI 34"- 3440x1440 144Hz MONITOR:2 Optix MAG274R 27" 1080p 144Hz MONITOR/Tv:3 LG 47lv355n-ZB 47". Nätagg: Corsair Newton R2 1000W. Allt i ett Cooler Master CM Storm Stryker.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FRiDG3
Jag har suttit fast rejält i träsket, men jag har kravlat mig upp, nu är jag den som är mest anti-WoW i klassen, i princip alla andra lirar (jag går EC) och jag är även den som är mest osocial, eftersom alla polare är sociala via, ja gissa, WOW! Så det är i princip omöjligt att dra ut någon polare om man vill det. Det är hemskt hur hårt många sitter fast i det där spelet, när klasspolarna bara siter och surfar thottbot på lektionerna i plugger har det absolut gått för långt.

Har det gått för långt bara för de sitter o surfar på en sida om det spelet som de spelar? Om de inte skulle spela WoW skulle de sitta o spela flashspel istället.

Permalänk
Medlem

Jag tror många är inne på helt rätt spår här. Jag är knappast orolig för de personer som jobbar ihop pengar och sedan spenderar en sleten hundralapp för en prenumeration på WoW. Om man nu spenderar 20-30 timmar i månaden på någonting man tycker är kul så finns det inget problem med det.

Men om att spela börjar bli det enda man gör och hela ens vardag börjar cirkulera omkring det, då är man nog illa på det.

Permalänk
Medlem

[Jag var lat och läste inte hela tråden, mycket möjligt att jag uppdaterar mitt inlägg senare.]

För mig faller det självklart att mycket datorspelande är negativt för det sociala livet. Att utvecklas som person och att interagera med folk i allmänhet. Min uppfattning är att för att man ska bli bra på något så måste man göra detta mycket, öva så att säga. Om man då ska bli bra på att prata med folk och lära känna folk o.s.v. så måste man göra detta.
Folk som spelar mycket brukar (?) hävda att de utvecklas då de "pratar" (chatta eller ventrilo/liknande?) mycket med helt skilda personer som de aldrig hade pratat med annars. Till exempel folk från andra länder och andra åldrar. Självklart är det givande att prata med dem. Det ger övning att prata och skriva Engelska, även att intressera sig för andra personer med helt skilda liv jämfört med en själv.
Men! Vad man missar, menar jag med hela detta långa inlägg, är ögonkontakten. Att avläsa en annan persons kroppsspråk och föra ett samtal där man tittar varandra i ögonen är något helt skillt från en chatt eller ventrilo/liknande.
När man då hittar ut bland folk är man då undvikande med flackande blick och ett inåt vänt kroppsspråk? Vem har inte blivit nervös när man ser en fin, intressant person? Men blir det värre med datorspelandet?
Det värsta är nog yngre personer som blir sittande. Tonåren och de närmaste åren efter (högstadie/gymnasium) har jag föreställningen av formar en person mest.

Det är möjligt att jag är fel ute, det ovan är bara vad jag befarar.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SCORPIUS
1. Vad kostar det nu att spela detta spel och har priset ändrats under tiden?

2. Hur mycket pengar har NI lagt ut på det?

1. 120 kr i månaden ca.

2. Köpte wow för 400 kr, BC (expansionen) för 360 ca med frakt, sedan betalat för ca 24 månader sammanlagt, alltså 400+360+24*120=400+360+2880=760+2880=3640kr ungefär.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Jag har många gånger frågat mig själv om jag är beroende av, kanske inte WoW men utav datorn allmänt. Jag har haft WoW i ungefär ett år men har bara runt 15 dagars /played och det är kanske inte så mkt tänker ni? Det som däremot oroar mig är att jag inte kommer på något när jag försöker komma på saker jag gör utanför datorn. Visst skippar jag inte plugget och jag har faktiskt bra betyg och hyffsat många kompisar som man träffar ibland IRL men oftast online. Är det verkligen bra att spendera nästan hela sin vakna tid framför datorn? Jag vet verkligen inte vad jag skulle tänkas göra annars? Att supa sig svinfull och bli hemkörd av polis eller hamna ibråk varje helg är knappast något jag anser vara bättre än att sitta vid datorn men där jag bor är det ungefär enda alternativet :/. Jag tror nog att många börjar spela för mkt eller överhuvudtaget sitter vid datorn för mkt för att det helt enkelt inte finns några vettiga alternativ.

Visa signatur

[Intel Q9550 2.83Ghz @ 3.6Ghz][Asys P5Q-E][OCZ DDR2 6400SLI 4096MB][Radeon HD4870 1GB][1820GB HDD][Antec P182][Eizo S2431W-E]

Permalänk

Jag har hoppat av Teknikprogrammet ( inte för att spela wow ) , utan för omval , och nu väntar jag på att SYV skall höra av sig inom närmsta veckorna ang praktikplats...
så det blir väl en del WoW på dagarna...

Permalänk

mina kompisar som jag går med på gymnasiumet har spelat wow hur länge som hellst..... fattar inte att de pallar nu.... de sitter och nöttar som fan!!!! De är okontakt bara....

Fan va WoW suger!!! Om de bara kunde vara lite socialla oxså!!! :S

Det har verkligen skappat ett problem i dagens samhälle!!! Men jag avgudar sådanna som kan vara sociall och spela WoW :).... men för vissa är det ett otroligt stort problem....desvärre

Ett tips.... brudar är mycket bättre än WoW!!!!

Visa signatur

Teddy_Bears...mannen som lyssnar på The knife och älskar att greja med datorer (även fast han inte vet ngt om dem). Om ni har ngt tips om data delar, priser och annat får ni jätte gärna skriva te mig på till min spray eller msn teddy_bears90@hotmail.com

Permalänk
Medlem

Jag tycker inte att jag är såå speciellt beroende av WoW. Jag har aldrig raidat hårt, kanske blivit Zul'Gurub 2-3 gånger MAX! Dock slösade jag bort nästan hela denna helgen på WoW.. Men de är pga. TBC, jag har 3 bars kvar till 70. 40 dagars playtime på 1 år nästan precis. Jag är social och träffar jättemkt folk, är ingen nörd tycker jag..

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Teddy_bears

Ett tips.... brudar är mycket bättre än WoW!!!!

Nesch, sett en Nightelf nångång?

Visa signatur
Permalänk

Är med i ett guild på Darksorrow, och det guildet anammar verkligen ett socialt liv. Har skaffat mig såväl vänner, dam och yrkeskontakter genom WoW och guildet. Vi umgås regelbundet, firade bl.a. nyår tillsammans (då även ickespelare deltog), går på spelningar etc. Vi hade guildöl igår, vi var 12 personer som dök upp. De yngsta fick dricka lättöl dock. Men tufft av dem att dyka upp när vi är mest tanter och gubbar i guildet.

Permalänk
Medlem

Billigare att spela WOW än att supa Funderar på att börja lira skiten, bättre o vara beroende av ett spel än alkohol. Dock lär man ju inte få lika mkt brudar IRL

GL HF med ert spelande gubbs!

Visa signatur

"Svaret på frågan är inte alltid en lösning till problemet"
# A64 3700+ @ 2.8GHz (280*10) # Corsair TwinX 2*1024 2.3.3.6 (187MHz) # PoW Geforce 7800GT @463/1200 # 8050p i 3dmark05

Permalänk
Medlem

alla woware som postar här har missuppfattat allting! ni säger att ni har kul, det är jätte bra och det handlar den här tråden inte om, den här tråden handlar om dom som TROR dom har kul men har fastnat, eller dom kanske redan vet att dom fastnat.
klart att alla som spelar wow inte fastnar många lirar för att det är kul! men likväl finns det många berättelser om folk som det gått riktigt illa för oxå! grejjen är väll att inget annat spel har skapat ett sådant..."måste-spela-hela-tiden-begär" hos vissa.
tror att dom som fastnat för wow troligtvis skulle fastnat för tex knark om dom inte börjat med wow så igentligen verkar det vara hugget som stucket vad dom fastnat i.
kanske om 100 år så kommer datorspel beroende vara som vilket annat beroende som hellst men idag är det nytt och därför skrämmande och för vissa oförståligt, precis som med de mesta beroenden.
vem har inte sett alkisen på bänken o tänkt: hur faan kan han sitta där o supa dagarna i ända, han borde rycka upp sig och få hjälp o sluta.

grejjen är den att man inte direkt går o sätter sig o diskuterar detta med alkisen MEN skulle han hänga på ett forum skulle han nog få veta vad alla tyckte och byter ni ut alla wow ord i denna tråden mot alcohol skulle den nog passa ganska bra för honom!

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk

Jag har lätt att förstå varför redan svårt asociala männsikor fastnar, men andra..? Har man gåvan att vara social och utåt så ska man ta väl vara om det, det skulle jag göra.. träffa folk, partaja, knulla runt, resa, whatever...

Jag var asocial även som 7-åring, innan jag ens sett ett dator/tvspel, så jag kan inte skylla på nått direkt.. Men det måste kännas mer tragiskt att kunna säga "jo asså.. det började med WoW.."

Känns nu som att jag inte vill spela mer, tBC gjorde så jag tröttade (questandet i WoW är supertråkigt, kom till lvl66 sen.. usch..). Kanske dras in igen om några månader, känner mig mer isolerad nu när jag inte spelar (spelat i c:a 1.5 år, 12-15 timmar om dagen ofta, mitt förra break varade i 2 månader).

Nu ska jag fortsätta öva på mitt gitarrspelande!

Visa signatur

Ryzen 7 7800X3D / Gigabyte B650 Aorus Pro AX / Kingston 32GB DDR5 6400MHz CL32 FURY Renegade / RTX 3090 / Cooler Master Tempest GP27Q Gaming 27" / Ipad Pro 11" 2024

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anden88
1. 120 kr i månaden ca.

2. Köpte wow för 400 kr, BC (expansionen) för 360 ca med frakt, sedan betalat för ca 24 månader sammanlagt, alltså 400+360+24*120=400+360+2880=760+2880=3640kr ungefär.

Sedan kan du lägga på en alternativkostnad där också så ser du att wow är grymt mkt dyrare än vad du räknar ut där.

Visa signatur

Antec Sonata, Antec 380W | A64 3000+@2200mhz, Zalman CNPS7000B-AlCu | MSI K8N NEO-FSR 250Gb Nforce3 | 1024 Corsair Value PC3200 2.5-3-3-8
| Galaxy Glacier 6800 GT 420/1130mhz | Hitachi Deathstar 160GB SATA | 19" Compaq

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonasee
Sedan kan du lägga på en alternativkostnad där också så ser du att wow är grymt mkt dyrare än vad du räknar ut där.

Dyrar än vadå? Den summan har jag bränt av 10ggr om på mina datorer och ca 5ggr om på mitt skytte.

Men jag håller med att det är dyrare än att jobba

Visa signatur

Uppdatering: Denna uppdatering är uppdaterad version av den uppdatering
som släpptes för för en månad sedan ungefär.

Permalänk
Medlem

Jag har aldrig spelat WoW och tänker aldrig börja. WoW är som heroin för mig.. börjar man så kan man inte sluta.

Visa signatur

We are the music makers, and we are the dreamers of dreams.
Youtube | Spotify Playlists | Soft | Rapp | Rytm | Kött | Kalas |