Permalänk
Medlem

Köpråd av Modekort och Grafikort!

Tjena, det är såhär att på senare tid så har jag tappat mer eller mindre allt intresse för datorer eftersom jag haft sådan grym otur med hårdvaran/mjukvaran vilket gjort att jag både förlorat pengar och tid.

Dock ska jag göra ett sista försök.
Jag skulle behövva ett modekort med en 939 sockel (gärna m-atx) eftersom jag redan använder en 939 till mitt nuvarande a8v modekort.
Några saker som jag kräver att det ska ha är blandanat.

*Inbyggt firewire - Eftersom jag importerar film från min DV kamera den vägen ( hade mycket problem med det med datorn jag använder nu, droppade frames i Premiere )

*5.1 ljudkort

*iaf 4 minnesplattser

*Ett bra kvalitets modekort

*Helst PCI-e

*Antagligen köper jag ett Antec p180 om jag får pengar över så jag kommer nog inte använda mitt Aspire M-atx chassi.

*ABSOLUT max 1500kr

Grafikkort då? Just nu använder jag ett XFX6600GT AGP kort som jag är absolut helt nöjd med, kan lira spel som CSS och WC3 vilket jag endå sällan spelar, så ett mycket bättre kort behövver jag inte.
Ett Radeon är dock uteslutet.

Dock så fibblar jag en ny TV i veckan som jag kommer samkoppla en del med datorn, antagligen via VGA?
Men blir så grymt osäker på alla saker som står, blandant om HDTV utgångar osv. Ett exempl är "http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=325459" där jag bara ser TV-out och 2DVI utgångar, så vad menar de med att det stöder HDTV? Eftersom jag har haft grymt dålig erfarenhet av S-Video så hoppas jag att det kommer funka fint med att koppla datorn till VGA ingången. (Kommer även att använda en gammal server att kolla film genom med ett GF4 kort)

Så kraven är enkla.

*Inget overkill kort

*Bra att kanske använda det i syfte med TV om inte serverdatorn funkar så bra för det.

*Helst inte likvärdig prestanda med ett 6600GT kort ( 500MHz CPU )

*Gärna inte över 1500kr, hittas det ett kort för 1700kr eller liknande som ger mycket mer prestanda så visst.

(Ett http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=318606 är på tankebanan)

Köper gärna demoprodukter från t.ex. komplett då jag även kan ta mig lätt till Malmö. Butiker närma mig där jag kan tänka mig att köpa hårdvaran är "Pcoffice" http://www.pcoffice.org/

Får ursäkta om jag stavat fel eller om meningsuppbygnaden inte var korrekt och hoppas verkligen att ni kan hjälpa mig eftersom jag tänker beställa inom en kort tid.

//Mvh