Permalänk
Medlem

Maxtor 80gb = 7,8gb

Tjenare alla..
Har köpt mig en ny lite disk till min dator. Det blev en Maxtor DiamondMax 80gb. Nu är problemet att windows 98:a vill inte ha den konfigruerad som jag vill.
Har laddat ner utilitis från maxtors hemsida för hddiskarna. Både den för bios, och den för windows. Med bios så hjälpte den inte något, den ville inte ens visa en ny enhet i windows. När jag sedan körde versionen för windows så fungerade det bättre men inte bra.
Körde standard konfigruation med programet, och nu visar den en ny hddsik, men enbart på 7,8gb av 81,9gb... Jag kör om programet och väljer mer avancerat för att kunna välja storlek själv. Väljer att den ska göra en partition på 100% dvs 81,9gb, programet kör, men när allt är klart visar den ändå bara 7,8gb... Körde båda konfigruationerna med ODD

Mer tekniskinformation:
OS: Windows 98SE
HDDISK 2: Maxtor DiamondMax 80gg Modell: 6L080L0
HDDISK 1: Maxtor ?? 41GB Modell: 2F040J0

Någon som vet vad det är för fel?!

Visa signatur
Permalänk
Hedersmedlem

Inte för att jag vet vad du har för dator, men det låter mycket som att det är moderkortet som begränsar ditt val av hårddisk. Hade nämligen samma problem med en kundmaskin för ett par veckor sedan. Disken kändes igen av BIOS men vägrade boota tills jag minskade på första partitionen. Slutade med att jag fick dela disken i 2 partitioner, 8GB + resten, det funkar.

TILLÄGG:
Hoppsan, missade din info om diskarna. Har du redan en på 40GB som funkar korrekt så kan du bortse från mitt babbel ovan, det tyder ju istället på att nåt är galet med disken.
BTW, kolla så du byglat rätt:
http://www.maxtor.com/_files/maxtor/en_us/documentation/jumpe...

Visa signatur

Kontaktas via PM eller IRC [color="green"]#Sweclockers.com [/color]@ quakenet.org Mina regler: §1 Jag har alltid rätt. §2 Jag KAN ha fel men då inträder §1 automatiskt.

Permalänk
Medlem

Jag tror att jag har byglat dem rätt iaf. Har satt båda diskarna på cable select, för att sedan kunna ställa om vilken disk BIOS ska boot ifrån. Visseligen så kollade jag ilite information om min första disk (den windows är installerad på), och den är formaterad som 2 partitioner.
1) NTFS 41gb
2) Fat32 31gb
På samma disk, och den är inte på 72gb, utan på 40. Visserligen vet jag redan att man inte kan få ut lika mycket av hddisken i fat som i ntfs, men det borde ändå gå att få en liten större disk än 8,1gb av 80..

Visa signatur