Permalänk
Medlem

SHUTTLE Probs

Hejsan, har en Shuttle (Amd64 Athlon 3500+, 1gig DDR ram, ATI x800 samt en hårddisk på 180 gig)

Nu är det såhär va; när jag exempelvis tankar en film, samtidigt som jag t.ex ser på en film, eller kanske sitter och spelar händer det väldigt ofta att jag får en såkallad BLUESCREEN.

Eftersom jag inte alls får bluescreen då jag exempelvis sitter och chattar så tror jag att det är värmerelaterat. Men temperaturen är inte alls för hög eller för låg utan är helt perfekt så att säga. Och själva CPU används inte alls för mycket heller för den delen utan datorn jobbar på ganska normalt. Vet någon vad det kan vara för fel?

Sedan kan det även hända att datorn plötsligt fryser mitt i spelet, mitt ute i windows eller liknande. Då får jag ingen bluescreen utan allt fryser, ljudet (musiken) man har på fryser (hackar fast) och man är tvungen att starta om datorn.

Ett till problem är att efter att jag rebootar datorn så fastnar den i biosen och något i stil med "cannot boot without disc" och ibland kommer någon annan liknande text.

Det sjuka med det hela är att så fort jag stänger av datorn, drar ur alla sladdan, sätter i allt igen o sätter på datorn så komr jag in i windows perfekt och datorn verkar fungera relativt bra.

Vet att detta är skrivet lite halvknakigt men väldigt svårt för mig o beskriva mina problem så att säga . men all typ av hjälp uppskattas

------------------------------------------------

EDIT!
Min såkallade bluescreen har försvunnit på något skumt sätt och ett tidigare problem jag berättat om är när allt fryser. Det kan hända när som helst, behöver inte alls göra många saker på datorn så att säga, mitt i spelet fryser allt, grafiken, ljudet .. allt dvs. Sedan är jag tvungen o starta om datorn. Som sagt, så är tempen på datorn helt OK och den överarbetar inte eller liknande. Vet inte om jag ska dra till drastiska metoder såsom blåsa datorn eller liknande. Allt typ av hjälp uppskattas!

Mvh Christopher !

Visa signatur

Övningskör

Permalänk

Verkar nästan som om hårddisken håller på att lämna in, kan vara läge att köra backup om du har saker du vill spara på systemdisken.

Du kan ju testa att köra en test av hårddisken, det brukar finnas testprogram på hårddisktillverkarens hemsida. Om det inte är hårddisken kanske det är läge att försöka med en ominstallation av Windows och se om det blir bättre.

Om man kollar på när du får problem, så verkar det ju vara i samband med diskaccess (att den inte hittar hårddisken vid uppstart brukar indikera HD problem), det enda märkliga är att det fungerar bättre efter att du dragit ur alla sladdar och startar om.

Visa signatur

~Pelle~

Permalänk
Medlem

tack så mkt .. har också trott att det ska vara hårddisken det är fel på .. även kompisar till mig har tipsat om det. Har du någon aning om varför hårddisken pajjar så att säga ?

Mvh

Visa signatur

Övningskör

Permalänk
Medlem

Hårddiskar likt glödlampor eller människor går förr eller senare sönder helt enkelt.

Visa signatur

Tidigare medlem i signaturgruppen militanta Appleanvändare

Permalänk
Medlem

Är inte nätaggen ganska dåliga i shuttels också?

Visa signatur

-=SanDiego 3700+ @ 2800Mhz - Crosair Value 1024 - Gainward 6800GS - 160GB Sata=-
I wanted to kill the sexiest person alive... But suicide is a crime.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av w0hla
Är inte nätaggen ganska dåliga i shuttels också?

Umh, vet inte riktigt vad du har fått det ifrån, såvitt jag vet så har shuttle bra kvalité på nätaggen.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av w0hla
Är inte nätaggen ganska dåliga i shuttels också?

Nej, de gör väldigt stabila nätagg. Det finns många som kör komponenter som är rätt high-end på Shuttle's 350W-nätagg. (bla FX55 + 7800GT i SLI på SN26)

Visa signatur

~Pelle~

Permalänk

Testa andra drivrutiner på grafikkortet.. Kolla också moderkort + cpu drivers och bios. Kolla även värmen i burken.

Visa signatur

Dell 2405 ;P + Shuttle SN25P, 3700+ San diego, 1GB XMS Pro, 6800GT (VF700Cu), 1 x WD Raptor 74GB, 1 x WD 200GB, 1 x Hitachi 250GB, DVD-R NEC 1300A. Kan någon dra ner värmen i min burk?

Permalänk
Medlem

Låter förmig som minnesproblem.

Får bluescreen om jag spelar + sysslar med annat på andra skärmen då minnet inte räcker till.

Visa signatur

Tiden är alltid 17.00 någonstans i världen.