Bygga digitala trummor och använda som input

Permalänk
Medlem

Bygga digitala trummor och använda som input

Tjosan,

Liknande gammal tråd kan hittas Här. Hoppas att min tråd inte bryter mot någonting heller.

Jag tänkte fråga lite saker angående elektroniska komponenter för jag tänkte bygga ett eget digitalt trumset. Det kommer mestadels vara för att jag ska spela ett spel som heter Drummania/Percussion Freaks via simulator på datorn, så jag tänker inte slänga ut pengar för att få det att fungera via MIDI-singaler/input som i andra guider. Så ska man dra det hela i kort version så tar vi det i listform;
1. Jag slår på något med trumpinnen som ska kunna passa som trumma. Pingisracket, bok, vad som helst.
2. När jag nu träffar 'trumman' så ska det skickas en signal till;
a) kontrollerkort taget från tangentbord (helst USB alt. PS/2)
b) eller kontrollerkort från en gammal gamepad.
3. Min spelsimulator ska kunna plocka upp signalen från valfri input. Säg att jag slår på en hemmabyggd hi-hat, skickas till datorn som input. Typ bokstaven A. Alltså så binder jag bara hi-hat i DTXMania t.ex. till 'tangenten' A på tangentbordet så ska det fungera.

Första frågan
Läst i lite engelska guider och då nämner de att man ska använda en så kallad Piezo Transducer eller Piezo Electric Element Sensor för att plocka upp och skicka signal när man träffar trummorna. Läs en av guiderna HÄR. Bild på Piezo'n från guiden
Tror jag hittade en sådan Piezo, men är inte säker om det är den för ett ruttet öre.... (I vissa guider så förstör de en sak som ser nästan identisk med den jag länkar till nedan. Kvar får de den som du kunde se på en bild tidigare i texten.) Piezoelement Så frågan är, den jag länkar till, är det den jag ska införskaffa eller rekommenderar ni något helt annat?
Andra frågan
Går det att köra med nämnd Piezo till kontrollerkort från ett tangentbord, eller måste jag använda helt andra saker?
Tredje frågan
Säg att jag nu har ett kontrollerkort från ett usb-tangentbord och någonting som kan skicka signaler när jag träffar trummorna. Hur fasen får jag allting att fungera? Typ som de gör längst ner här? Om jag kan skippa lödning så vore jag väldigt tacksam.

Jag är helt borta när det gäller egna elektronikbyggen men min logik är rätt så i topp. Får jag lite hjälp med vad jag bör använda och sådant så klarar jag nog resten själv. All hjälp vore tacksamt.

Edit*
Vore trevligt om någon kunde förklara hur det 'fungerar' också, eller någon guide som förklarar lite djupare på det hela med sensorer och tjaffs.

Visa signatur

Jag har kvar min gamla avatar som en påminnelse om att även jag har varit ung och dum. Idag är jag, tack och lov, bara dum.