Permalänk
Medlem

Liten dator ämnas skaffas..

Är så, att jag önskar skaffa mig en rätt liten dator (men inte notebook/laptop).
Har flyttat till Irland och börjat jobba för Äpplet, så mac mini lockar en del, då jag kan få den mediumspeccade för drygt 4k.

Dock har jag ett miditower till PC(XP Tbred 2100@2700, väldigt moddat Radeon 9700 mm.) hemma i Sverige, som det på något vis känns trist att överge helt (rent ekonomiskt, liksom). Inte tror jag jag kan få den såld heller i sin helhet eftersom..jaa, vi kan säga att skarvningen av sladdar och grejer gör att den inte ser helt 'solid' ut liksom

Så funderat har jag börja just nu nyligen på en liiten PC, dvs något Barebones eller Micro-ATX-aktigt. Frågan är om jag, med de delar som sitter i min nuvarande PC, kan få något sådant för 5.5k eller under? Kan det tipsas om något?

Litenhet och ljudnivå prioriteras, men även vore det kul om man kunde spela något. Macminin ligger ju som bekant i spelens ytterkant, nånstans, med sitt radeon 9200 (och Mac OS X). Dock så bör det väl inte underskattas hur lite jag gillar labil-Windows..(även om jag antagligen Kan stå ut med det, om det kommer till det)

Skärm och högtalare och mus och tangentbord har jag ju även redan, såklart.

Kort sagt kan väl sägas att jag gillar att bygga själv, men att jag tröttnat på stora jetturbiner till PCtorn, och nu vill ha nåt litet och tyst. (Dessutom är OS X så så så så så så många gånger stabilare än jag någonsin fått något windows att vara att det knappt är roligt).

Mina tack på förhand.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem

På dig låter det som att du väldigt gärna vill ha en mac! Försök sälj din nuvarande dator (jag förstår inte vad du menar med sladdarna). Du får väl även rabbat av apple om du köper en mac?

Permalänk
Medlem

Japp, far jag som sagt.

Dock ville jag se forst om man kan ateranvanda nagra delar av PC'n man har ifall man skulle bygga en mini-pc (barebones, knucklebones, micro-ATX - har inte sa stor koll for tillfallet), och hur mycket ett sadant bygge skulle kunna tankas ga pa. For OM man kan fa ihop en nagorlunda liten och tyst pc-burk for inte mycket mer an vad en mac mini kostar skulle jag valja att gora det. Men om jag minst skulle fa lagga ut 7k+ for det...jaa, da kanske mac-burgar'n later lite battre

Fast om man kunde fa PC'n sald..hmm, men jag vantar med det alternativet for tillfallet.

Sa om ni vet nagon bra barebones-guide eller har nagra mer ord av visdom far ni garna saga till.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)