Produkttest: Iomega REV

Permalänk
Melding Plague

Produkttest: Iomega REV

<font style="font-size: 10pt"><b>Produkttest: Iomega REV</b></font> <small class="small">söndag 28 augusti av <a href="mailto:nyhet@sweclockers.com">Bjorn</a></small><br>
Om man inte gillar att säkerhetskopiera sina filer till CD- eller DVD-skivor, till externa hårddiskar eller till andra datorer på nätverket har man inte så många alternativ. Man kan köpa en bandstation för tiotusentals kronor, eller så kan man titta lite närmre på en hårddiskbaserad backuplösning som heter Iomega REV. Är produkten bra? Läs vår REView för att ta reda på det.
<br />
<br /><img src="http://www.sweclockers.com/html/recension/iomega_rev/station...." >
<br />
<br /><a href="http://www.sweclockers.com/html/recension/rec_050807_iomega_r..." target="_blank"><b>Klicka här för att läsa vidare >></b></a>

Visa signatur

Observera att samma trivselregler gäller i kommentarstrådarna som i övriga forumet och att brott mot dessa kan leda till avstängning. Kontakta redaktionen om du vill uppmärksamma fel i artikeln eller framföra andra synpunkter.

Permalänk
Glömsk

Om ni hittar något stavfel eller liknande problem i testet eposta det gärna till bjorn@sweclockers.com

Vad tycker ni om produkten? En relaterad fråga, hur säkerhetskopierar ni era filer?

Visa signatur

...man is not free unless government is limited. There's a clear cause and effect here that is as neat and predictable as a law of physics: As government expands, liberty contracts.

Permalänk
Medlem

Tycker inte Iomega tillför något till marknaden med denna produkten. Att de dessutom lanserar produkten under falska premiser gör inte saken bättre.

Nej, jag har själv hemska minnen av "click of death" och kommer aldrig köpa en Iomega produkten igen.

Hur jag säkerhetskopierar? Jag bränner ut det på dvd eller cd. Har även en 80GB WD som jag använder i nödfall.

Btw: Bra och innehållsrik artikel... Fint att du tar upp bakgrundshistoria om företaget.

Permalänk
Medlem

hmm... låter inte särskillt lovande. idéen med en hårddisk som kasett och som tål mycket var bra. men dom utförde den totalt fel.

jag säkerhetskopierar itne mina filer. har inte råd med sånt. dessutom har jag inga helt jätteviktiga saker jag måste ha. mest skolfiler och sånt isf. och det har jag på mailen också isf.

Permalänk

Tack för denna test Sweclockers!

Så här skall det se ut, denna test lämnar inget åt slumpen och man har verkligen testat produkten ur en konsuments synpunkt dvs med en ekonomisk aspekt.

Verkligen kanon hoppas vi får se mer av detta.

Återigen tack och bock!

Visa signatur

Striker Extreme, E4300@3200, 8800GTS 320MB, 2GB PC6400, WD Raptor 74GB x2, Eizo L768, Corsair HX 620, Vista Home Premium.

Permalänk
Medlem

Bra skrivet som vanligt. Inget för mig då jag inte har så viktiga saker på datorn.
Det som är viktigast sprider jag på 2 eller fler datorer och ibland även på cd/dvd-skivor, men annars kommer det alltid nyare versioner ifall det är datorprogram det rör sig om, samt att det finns alltid andra som kan förse en med det man tappar bort. Bilder och dokument försöker jag bränna ut eller ta ut på papper.

Visa signatur

Moderator på Sveriges största sida om saltvattensakvarier.

Permalänk

Själv säkerhetskopierar jag genom att lägga upp filerna på mitt gmail-konto via gmail-drive. Och innan en formatering så bränner jag det viktigaste.

Visa signatur

Keytronic for keyboard!
Sanningen måste döljas!

Permalänk
Medlem

Produkten är alldeles för dyr för att vara intressant. Om tillverkarna bara satsade och konkurrerade lite så borde det ju vara möjligt att göra en sån här enhet där median är billigare per MB än hårddiskar.

Själv gör jag oxo backup genom att sprida materialet till flera datorer, lägger det oxo på extern hårddisk ibland. Tyvärr har jag ingen standard-procedur som jag alltid följer så det kan gå långt mellan backuperna ibland och det kan vara svårt att hitta dem. Måste ta och börja göra det mer seriöst, skulle ju vara katastrof att förlora alla mina alster.

Permalänk
Medlem

REView... HAHAHA

Permalänk
Medlem

REView, humor

Visa signatur

Obs: Ny burk sedan länge. Orkar säkert uppdatera signaturen en vacker dag.

AMD Athlon 64 3200+ @ 2,35GHz | Sparkle Geforce 6800GT @ 427/1160Mhz | 2x512Mb pc3200 400MHz
3dMark 01: 25566p | 3dMark 03: 13653p | 3dMark 05: 6036p | AquaMark3: 73,048p | SuperPI: 36s

Permalänk
Medlem

jag har helt enkelt gjort så att jag har en mapp som heter "SPARA - PRIVAT" som jag lägger på alla diskar jag har den innehåller alla privattagna foton och lite mög som e viktigt, på ungefär 1GB, och att mina 5 diskar skulle rasa precis samtidigt finner jag föga troligt, men för säkerhets skull så jag också bränt ut på DVD, tur att man inte har stora bibliotek med grejjer som man vill spara. för då hade jag varit tvungen att skaffa en vettigare lösning. och det har jag inte råd med :/

Visa signatur

En själ som exploderar.
vrede ställd, mot livets nerv.
Kall eld.

Permalänk
Musikälskare

Har en HDD på 80gig som backup, smidigt å snabbt

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk
Medlem

Lite för dyra kasetter tycker jag, faktiskt...

Permalänk
Medlem

Bra test!

Jag säkerhetskopierar till min server, där speglas allt på två hårddiskar.

Bränner även ut end el ostorterat som ligger i ett annat rum.

Men igentligen är det inte så viktiga saker, lite dokument från skolan, bilder och så lite musik.

Visa signatur

Om ni skriver till mig, var god citera

Permalänk
Medlem

Grymt bra test, här lämmnas inget åt slumpen!
Bra att ni ger bakgrundsfakta och informerar om tidigare, liknade, produketer från tillverkarna, och poängterar deras svagheter och testar den här produkten nogrant!
Det blir ingen Iomega REV för min del iaf
Jag fortsätter att köra med min DVD-brännare. En extern HHD skulle jag vilja ha, men dom kostar ju lite för mycket om man bara ska ha dom som backup enligt mig. Speciellt när man sitter med 950kr i månden och det finns så mycket annat att lägga pengarna på

Visa signatur

Bloggar om Hemautomation på HomeAutomateIt.com

Permalänk
Medlem

bra

imponerande test, bra med ett hårt kvalitetstest och avsaknad av kompisomdömen ("men jag lovar, han är jävligt schysst när han är nykter")...

extern HD låter som det bästa. och nu insåg jag att jag har en värmekänslig (den hänger datorn, utan att skada filerna, när den blir för varm) 40GB's disk som ligger i en låda... ska nog ta och köpa ett "USBskal" till den och använda som säkerhetsbackup.

Visa signatur

min dator är tystare än dig.

Permalänk

Vi använder oss av Iomegas REV, till våra två servrar på jobbet för backup...och har gjort så i 1års tid, med roterande kassetter på båda servrarna.
Omdömet jag har för denna backup-teknik är bara positivt, och vi har inte haft några problem (annu kanske jag ska tillägga)...och jag tycker att fördelarna väger över till denna teknik mot t.e.x. en hårddiskbaserad backupteknik.
Hårddiskkracher har väl de flesta hört talas om, och på mitt förrra jobb så hade vi en Linux server med 3st speglade SCSI diskar, som över en natt krachade allihopa.....som tur var hade vi ett externt backupsystem med band, men när vi skulle läsa på backupen från banden så visade det sig att data därpå var korrupt....och hade varit så under 2 månader....
Dessa band åkte till tyskland där man i en skyddad miljö skulle försöka återuppbygga datan, vilket lyckades, till en kostnad av 100.000 kr.....

En annan hyffsat säker metod, som vi, och många av våra kunder använder oss av, är en FTP-överföring av backupen, till tex Itsnillet , där bacupen lagras på fler olika sätt, och framförallt är utanför dessa lokaler, med tanke på brand etc... samt att det är Itsnillet som har ansvar för mina backupper.
Denna lösning är väl främst för företag, då det kostar en slant i månaden, men kan vara väl värt om olyckan skulle vara framme....

Tack för ordet.

Permalänk

Bra test men jag ser inte poängen med själva hårdvaran, köper hellre en 400GB disk för 2500kr. Såna här produkter fyller ingen funktion i dagens datavärld, åtminstonde inte för hemmabruk.

Visa signatur

Arbetsdator: Imac 27" Core I3@3,2 Ghz, 1TB HDD. Backup: Scaleo home server 2205 2+2TB
GamerPC: Core i7 2,8 Ghz, 6GB DDR3, Geforce 2x680 Sli, 128GB Samsung 830 SSD, Corsair 750W nätagg, W7 Ultimate.