Permalänk
Medlem

Köpa ny anläggning till bilen, tips?

Jag har gått och funderat en tid på om jag skulle ta o köpa ny anläggning till min Volvo 850 GL, och nu har jag en känsla av att det börjar dra ihopa sig. Eftersom att jag har en vecka ledigt från lumpen och har tid att sätta in prylarna.
Nu behöver jag hjälp av er att konfigurera ett bra system till en hyffsad prislapp. Tanken var att de skulle hamna omkring 4000 kr.
Då ska det ingå högtalare till framdörrar, bakdörrar och kanske 2 st små diskanter, beroende på om det behövs eller inte. Jag har också funderingar på att sätta in en bas, någonting kring 10", och till den behöver jag ett slutsteg. Tanken är inte att basen ska vara till för att höras utåt utan att den ska ge en härlig ljudupplevelse.
Det ska även ingå en stereo, med CD, AUX-in hade varit fint men är inget måste.

Här är lite prylar jag plockade ihop lite snabbt.

Stereo: Kenwood
http://www.mds.se/?artnr=KDCW5031

Baslåda: Färdigbyggd
http://www.mds.se/?artnr=30108

Högtalare till dörrarna 4st.
http://www.mds.se/?artnr=59213

Diskanter.
http://www.mds.se/?artnr=222044

Ni får gärna tipsa mig om högtalare som hade passat bra.

Nedan kommer lite frågor jag behöver ha svar på:
1. Slutsteget som driver basen var kopplar man in strömmen till den? Är det rakt på batteriet bara? Och hur kopplar jag in den på stereon jag har angivit här? Om det ens går.
2. Behöver jag ha slutsteg till högtalarna i dörrarna? Eller räcker det med att stereon driver dom?
3. Om jag ska ha 2 diskanter där framme vid instrumentpanelen, kopplas de på en egen kanal eller skarvar man in dom på framdörrarnas högtalarkabel?
4. Hur är det med inkoppling av stereo, volvo har väl någon egen kontakt som kopplas in på baksidan av stereon? Är det lätt att fixa någon omvandlare eller hur gör man?
5. Behöver jag en bas?

Mvh Simon

Visa signatur

5d mkII 35 1,4 L 24-70 2.8 L 135 2 L 70-200 2.8 L IS