Dubbla skärmar med Ati Radeon 850Xt

Permalänk
Medlem

Dubbla skärmar med Ati Radeon 850Xt

Tjenare!

Sitter här i afton och letat fram en extra skärm och fick tanken "Va coolt och skönt det skulle varit att ha två skärmar till datorn"
Så jag skulle gärna vilja ha svar på om det går..

Jag har ett Ati Radeon 850XT och en ViewSonic VP191s-skärm.
Skärmen har på baksidan 1 Dvi-kontakt. (Som jag har kopplat till grafikkortet) Bredvid denna finner jag två gamla vanliga skärmkontakter.(Kommer inte på namnet i skrivande stund)
Jag har iaf kopplat den andra skärmen in i ViewSonicen.
Kanske gjort fel?

Nu i skrivande stund så är den andre skärmen bara svart. Den gula lampan lyser. Den ska ju lysa grönt när den funkar osv..

Något jag måste ställa in i några inställningar. Något program jag måste köpa ?

Tack på förhand!
//Lojje

Permalänk

Du ska inte koppla in den andra skärmen till ViewSonicen utan självklart till den andra DVI/VGA porten på grafikkortet (X850XT). Om det är en CRT-skärm du kopplar in måste du använda adaptern som du antagligen fick med grafikkortet om det inte redan sitter en VGA-port på kortet.

Permalänk
Medlem

Du kan bara koppla in två enheter per grafikkort. dvs du kan inte använda båda DVI:n vanliga D-Sub:en OCH TV-Ut:en.

Har du två TFT:er så försök att använda DVI om ditt kort har två sånna utgångar, om inte så får du väll antingen köra på D-Sub:en eller köpa ett till PCI-grafikkort.

När du kopplat in skärmarna så KAN det behövas installera drivrutiner (som du får med på cd från ViewSonic). Därefter så högerklickar du på skrivbordet och väljer | Egenskaper | Inställningar |
där ser du nog två skärmar, den ena är gråad, klicka på den och välj "Utöka skrivbordet". Om du har ställt skärmarna fysiskt annorlunda så kan du ta tag i en av skärmarna och dra den så att det blir rätt.

Klicka Värkställ och den andra skärmen ska starta.

Om du använder mer än en skärm så rek. att använda Ultramon. Den har massa bra funktioner för multiscreen

Visa signatur

.: Learn the system, Play the system, Break the system :.