Permalänk
Avstängd

Nätagg passar inte i chassi

Vänner,

Jag har precis satt in nya delar i min burk. Jag har bl.a. köpt ett 400 W nätaggregat från Zalman. Problemet är att nätaggregatet är precis lika stort som hålet på chassit, där nätaggregatet skall sitta. Detta resulterar i att det inte går att skruva fast nätaggregatet bra. Jag snodde en "plåtplatta" från det gamla nätaggregatet, som ska skruvas på nätagget och sedan skruvar man fast plåtplattan i chassit. (Hoppas ni förstår.) Problemet är dock att nu spänner plåtplattan bara fast nätaggregatet på ena sidan och det är löst på andra sidan (vänster-höger, om ni förstår).

Chassit jag har är från Chieftec och är ca 3.5 år gammalt.

Frågan till er är om det är jag som tänker helt fel när jag sätter ditt nätagget? Ska man göra på något sätt som jag inte har kommit på? Jag känner mig ganska korkad, för det här var en sak som jag inte i min vildaste fantasi hade kunnat fundera ut skulle hända. Jag trodde, i min enfald, att hålen för nätaggregat var standardiserade iom. ATX.

Nåväl, är det någon som kan sprida lite ljus över min okunnighet, så är jag evigt tacksam. Nätaggregatet sitter nu i burken och det fungerar bra, men det är ju lite tråkigt att det inte går att skruva fast ordentligt.

Permalänk
Medlem

Skulle du kunna ta lite bilder så att man kan se vad du menar??

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kalle_1
Skulle du kunna ta lite bilder så att man kan se vad du menar??

Nedan ser man nätaggregatet. Det som sitter runt nätaggregatet är "plåtplattan". Ni ser hur dåligt fastskruvat det är. Vid sidan sitter det en bit av Biltemas ljuddämparmatta, så att man ska slippa alltför mycket vibrationer.

Nedan är en bild på lådan från Chieftec. Den köptes för ca 3.5 år sedan. Kanske kan någon känna igen lådan och därigenom ge någon förklaring till varför nätaggregatet inte passar.

Ledsen för den dåliga kvaliteten på bilderna.

Permalänk
Medlem

kollat så att det inte sitter någon sorts platta runt nätagget som bara passar till din gamla chieftec-låda? Lian-li har t.ex. såna...

Visa signatur

_:_

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bani
kollat så att det inte sitter någon sorts platta runt nätagget som bara passar till din gamla chieftec-låda? Lian-li har t.ex. såna...

Om man tar bort den platta som jag har skruvat fast på nätaggregatet, så finns det ingen möjlighet att fästa nätaggregatet, för det är precis lika stort som hålet. Skruvhålen på nätaggregatet hamnar då i hålet på chassit, så jag gissar att man måste ha någon form av platta.

På nätaggregatet sitter det också hål i toppen, men de hålen går inte att använda på mitt chassi. Taket på chassit är nitat och dessutom är det en bit upp till taket.

Förmodligen är det väl jag som är totalt bäng i huvudet, men jag får det inte att gå ihop.

Permalänk

sitter skruvhålen på ditt gamla nätagg på samma ställen som på det nya? om du bara bytte nätagg så hade det väl räckt att bara lossa det gamla agget och inte fästplåten?

du kanske har vänt fästplåten fel?

Permalänk

Eller så moddar du fram en kreativ lösning. Ett dåligt passande nätagg behöver inte vara ett problem. Det kan vara en utmaning till att fixa till något spännande.