Var hittar jag MySQL config fil

Permalänk
Medlem

Var hittar jag MySQL config fil

Hejsan
Har nyss tagit bort min gamla installation av mysql med hjälp av pkgtool i slackware. Den nya installationen är en färdigkompileradvariant från mysql.com, version 5. Bara att packa upp, det är vad jag tror i alla fall.

Ändrade i rc.mysqld så man kan använda den för att starta servern, fungerar fint. Men jag måste ange alla inställningar på en rad i rc.mysqld, verkar som den läser från någon konfigfil eller får default värde på annat sätt om jag inte anger det i den filen. Har letat och letat efter vad det skulle kunna vara för konfigfil men har inte hittat någon. På några ställen ser jag att det står något om my.cnf, någon sådan har jag ej. Så det jag undrar är om det finns någon konfigfil till mysql 5 som jag inte har hittat i mitt system?

Undrar även varför det blir såhär

-bash: /usr/bin/mysql: No such file or directory

När jag skriver mysql, jag måste använda ./mysql och stå i rätt katalog för att programmet ska starta. Hur tar jag bort den gamla inställningen och lägger in en ny?

Hoppas ni har några förslag.

Permalänk
Medlem

beror väl lite på hur det är installerat men /etc/mysql/my.cnf är väl standard.

Anledningen till att du måste stå i rätt katalog är att den inte ligger i din PATH variabel.
Ändra den så att du har med mappen där.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Tyvär så hittar jag ingen my.cnf, finns ingen /etc/mysql katalog. Om man inte har någon my.cnf så skulle man kanske skapa en, men hur vet jag var mysql letar efter den filen?

Hur ändrar jag i PATH variabeln? Antar att det är någon fil någonstans, men vad skulle den kunna heta?

Rätt mycket kunskaper som fattas när det gäller linux administration än så länge