Permalänk

Högtalare: Inget ljud

Hej!

Jag har ett par gamla högtalare (Sandstrom SSP20BT15, har bifogat en manual (som jag hittade online)) som jag köpte för ca 7 år sedan, som jag då inte lyckades få att fungera. Tänkte nu prova igen! Men misstänker att det är något fel på dem. Men kan också vara mig det är fel på.

Hursomhelst. Har försökt koppla in dem och gör så vitt jag förstår rätt. Datorn verkar "uppfatta dem" (se bilder). På datorn ser det ut som att de är inkopplade, och det ser ut som att ljud kommer ur dem (den lilla mätaren som jag ringat in med rött på en av bilderna rör t.ex. på sig när jag har musik på, som att de ger ifrån sig ljud). Men inget ljud kommer. Har försökt höja och sänka volymen på högtalarna och på datorn.

Lyckades koppla dem via bluetooth till min telefon. Inte heller där något ljud. Misstänker därför att felet ligger hos just högtalarna.

Bilder:
https://ibb.co/HNwfc4Y
https://ibb.co/qrJ8TgD
https://ibb.co/FXHdD7p
https://ibb.co/L1ykgPj
https://ibb.co/yhZJJXw

Är väldigt nära att ge upp och slänga och köpa nya men tänkte iaf kolla här om någon kan ge något tips, kanske. Tacksam för svar!

Permalänk
Medlem

Vanligaste felet är att nätadaptern inte funkar. Är det rätt adapter? Ger 18v ut? Tänds pwr-led?
Brummar/väser det i högtalarna om du trycker upp volymen som finns på sidan av den ena?
Om led'en lyser (eller den definitivt får ström) och det inte ens väser lite svagt ur högtalaren på max volym kan det vara nån säkring inuti som gått, och det innebär risk för att förstärkarkretsen är defekt.

Permalänk
Medlem

Har du provat att koppla kabeln till line out istället?

Visa signatur