Ny Stationärdator (30k) + skärm på det!

Permalänk
Medlem

Ny Stationärdator (30k) + skärm på det!

Tjo! Ska köpa ny dator och har kollat lite på vad folk har plockat för komponenter här på sweclockers och sen inets egna byggen och kommit fram till den här (se bild nedan).
Jag tänkte ha den för främst spel men också när jag sitter och kodar hemma.

Som skärm ville jag ha en widescreen främst för arbete och tittat på "Dell 34" Alienware AW3423DWF OLED 21:9 165 Hz HDR", kollade även på samsungs motsvarighet men verkade inte klara av g-sync och flera haft problem med döda pixlar vad jag har läst.

Är det något som sticker ut? Förbättringar? Är vattenkylning något att ha? Dator ligger redan för beställning och inväntar bara hårddisken så funderar på att iaf byta ut den delen.

Permalänk
Medlem

https://www.inet.se/datorbygge/b1406665/sss

alltså du borde nog ta en avbestälning för det fanns mycket att ändra här. Om du bara ska spela så rekomenderar jag värkligen amd mer än nvidida jag valde ett grafikort som har 30% mer prestanda. Villket jag tycker det är värt. Den har också dubbla grafikminet och det är ju redigt bra. Och då kan du även gå med den Alienware skärmen du tänkte på.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4070-ti.c39...

Bytte chassi till en som jag tycker ser mycket bättre. Sen kostar den mindre villket är väldigt bra.

Valde ett annat moderkort då jag lovar att du aldrig kommer använda dom sakerna du får med ett bättre och det är bara att slänga pengar i sjön.

Uppgraderade ram till 6000mhz cl30 och det kostade typ exakt samma.

Valde en ssd som är ganska mycket bättre än den du valde och kostar ganska mycket mindre.

Kylaren du valde är väldigt överprisad. Plus den är inte alls så snygg. Så jag valde en som bådde är snygg och kostar nästan hälften.

valde en psu som är väldigt mycket starkare. Och den är väldigt tyst också. 1000w behövdes mer för en 7900xtx och därför det valet. Sen kommer du kunna navända den till framtida uppgraderingar.

hoppas detta kan hjälpa

Visa signatur

Tiktok/youtuber under namnet Daytone. Fixar också informationen på komponentkoll.se

Permalänk
Medlem

https://www.inet.se/kundvagn/visa/j4EZAeCjmRrO1otGoFjneu7GSHY/namnlos

hade rekommenderat att köpa gpu från annan affär så får du den billigare och byta till 7800x3d istället för 7700x så håller budgeten fortfarande.

Visa signatur

I7 6700k - Palit gtx 1070 jetstream - Noctua nh-d15s - asus z170 pro gaming - evga supernova g2 750w - samsung 850 evo 500gb -fractal design define r5 - 3x noctua nf-a14