Permalänk
Medlem
Skrivet av SuperNova:

Neeeee.
Vik över, tryck till med tummen, skruva på. Allt detta med en hand.

Nu slipper man ha koll på korken, den sitter alltid där och man fixar allt med en hand. Som sagt jag gillar det verkligen.

Måste säga att jag håller med. Det var lite meck första gångerna innan man fick till snitsen men sen så tycker jag det fungerat bra. Sen vet jag inte om alla köper samma kork från samma tillverkare eller om dom gör dom själv men jag har då inte haft några problem med spilld Coca Cola i kylen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av olga32:

Inget sötningsmedel i vanlig Coca Cola ännu vad jag vet. Däremot som sagt i Fanta och även den vanliga Pepsin är det nu mera både socker och sötningsmedel.

Ah, intressant! Trodde det skett med Coca Cola också.
Kan tycka att man borde erbjuda en sockerfri och en med "vanligt" socker så får kunden välja. Men antar att det inte är så enkelt. :/

Skrivet av FX9:

Yepp, skruva motsols tills det säger klick, sen är det bara skruva som vanligt

Precis, fungerar fint. Oftast!

Visa signatur

Huvuddator: 7800X3D, 2x16GB G.Skill Flare X5 6000MHz CL30, Asus B650E-F, KFA2 RTX 4090 SG, 6TB NVMe/SATA SSD, 42" LG OLED C3 Evo
Spellaptop: Asus ROG Strix G15, 6800H, 16GB, RTX 3070Ti, 1TB NVMe
Övrigt: Dell XPS 13 modell 9310, Apple Macbook Air M1 8GB samt Samsung Galaxy S7 FE, Steam Deck
Dammsamlare: PS5, Switch och Xbox One X
Folda för Sweclockers! https://www.sweclockers.com/forum/trad/1348460-faq-kom-igang-...

Permalänk
Medlem

Jag avskyr de nya krokarna... De är hemska och kräver att man sliter eller klipper av dem för att kunna använda flaskan normalt. 😑

Undviker aktivt flaskor pga det, blir burk istället.

Visa signatur

The cookie goes *crumble*.

Permalänk
Medlem

Jag slår alltid till korken så att den hamnar på plats innan jag börjar skruva på den. Det gör lite ont i handleden ibland men hellre det än att det börja läcka för att den är snett ditskruvad (har hänt en gång, det räcker).

Själv så brukar samla alla dessa petflaskor och sen så åker jag till olika naturreservat och våtmarker runt om i landet i min modifierade trailerdragare med jetmotorer som förbrukar >10000 liter bränsle per mil, och dumpar plasten där de gör som mest skada. En av mina favoriter är att fylla örnbon med skräp - alltid lika roligt att se arga örnar som försöker rädda sina ägg som ligger under plastskräp.

Permalänk
Medlem

Vidrigt i läsk speciellt vad det gjort med vanliga pepsi.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anders190:

Tyckte även jag korken var lite störig första gångerna men jag vande mig fort. Sedan vetskapen att det är ett EU-direktiv, ända sättet att komma runt det är att flytta utanför EU eller köpa smuggelläsk antar jag.

Tycker faktiskt det är lite ovant med en vanlig kork nu. Nu är mitt mål samtidigt att dricka mindre läsk men föredrar faktiskt de nya korkarna. Inte lyckats tappa en ännu eller behövt leta vart fan den tagit vägen.

Du har ju alternativet att öppna korken, fisa, och sedan dra igen den. Då kommer iallafall korken där den hör hemma och du får din hämnd.

Du vet om att man börjat blanda i aspartam även i vanlig läsk? Coca Cola/Fanta har man gjort så ett bra tag. Känner man av aspartamsmaken så bör man nog inte missat det men som tur är så känner inte alla av den. Andra märken har jag dock inte koll på hur de gör. Dricker själv bara sockerfritt/aspartam idag.

Precis, Jag brukar trycka till den lite lätt för att försöka linjera den, dra bakvänt tills den gängar och sen bara dra på. Någon gång har det dock hänt att korken inte är lika smidig att få dit igen.

Jag citera aspartam för att jag givetvis menar att dem blanda in denna dynga i vanlig pepsi. I vanlig coca cola har du fel där är det ingen vidrig aspartam.

Permalänk
Medlem

River alltid av den innan jag dricker.
Den är otroligt irriterande 😁

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem
Skrivet av ztenlund:

Ja, men det var inte det kommentaren gällde.

Ok snälla upplys mig om hur diskussionen med mig började då...