Permalänk
Medlem

4g router 125km

Lägenheten jag flyttar till har inte fiber så hur efter en 4g router som klarar 100 kvm.

Något ni känner till?

Permalänk

rätt säker på att alla 4g routrar klarar 100kvm... Handlar ju om hur lång kabel man ansluter.

Via wifi kanske inte men bara att installera kabelensluten ap där täckningen är för dålig men enligt min erfarenhet så klarar de flesta routrar lätt 100kvm.

Visserligen ingen erfarenhet av 4g routrar dock men kan den stå relativt centralt i lägenheten så ska det nog va rätt lugnt sålänge du inte tar absoluta bottenskrapet.

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

När det kommer till 4G så är allas situationer olika. Ingen vet vilken hastighet du får eller om du måste skaffa utomhusantenn för att få vettig signalstyrka.

Däremot verkar du undra om en router klarar att täcka en 100 kvadratmeter stor lägenhet med sitt WiFi (vilket inte har något med 4G att göra) och även det är omöjligt att svara på.

Kanske har du en avlång lägenhet och ställer routern i ena änden. Kanske har du en fyrkantig lägenhet och ställer routern i mitten.

Du får köpa ett 4G-modem och testa och berätta vad som behövdes. Räcker inte WiFi till så kan du behöva accesspunkter (ansluts med kabel) eller kanske till och med ett mesh-system med dedikerad trådlös backhaul om du verkligen inte kan använda kabel.

Vilken hastighet du får från masten till modemet påverkas av bl.a. typ av modem och dess funktioner (köp någon som kan låsa frekvensband och har Carrier Aggregation om hastighet är viktigt), avstånd till masten, mastens frekvenser, mastens belastning, vilken operatör du väljer, vilka frekvenser operatören har på just den masten, vilka hastighetsbegränsningar operatören eventuellt har och mycket, mycket mer.

Visa signatur

press nu1mlock