Permalänk
Medlem

Uppgradera RAM, hur mycket behövs?

Hej!

Har i dagsläget 8GB Ram, vilket verkar maxas ut när jag spelar CS:GO, så tänker att jag behöver komplettera.

Mitt nuvarande RAM-minne heter Corsair CML8GX3M1A1600C10 (bör vara detta: https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Memory/High... ).

Nu är frågan, hur mycket RAM behöver jag? Jag gör inte mycket annat på den datorn än att spela lite CS:GO, men hade varit bra att kunna spelat t.ex. GTA V med (vet inte om det kräver mer än CS). Räcker det att jag köper ett till likadant som jag redan har, så jag har en total om 16GB? Eller bör jag köpa dubbla 8:or så att jag landar på 24GB?

Så detta: https://www.computersalg.se/i/654050/corsair-vengeance-ddr3-m... eller dessa https://www.inet.se/produkt/5315256/corsair-16gb-2x8gb-ddr3-c...

Permalänk
Medlem

16gb räcker om det endast är för gaming.

Visa signatur

I7 4770 Gtx 1060 6gb 16gb ddr3
Nintendo switch lite
PlayStation 4

Permalänk
Medlem

Att köra 1x8GB eller 3x8GB är ingen bra idé eftersom du då inte kan utnyttja båda minneskanalerna ordentligt, vilket brukar kunna påverka just CS:GO en hel del. För att utnyttja dual channel så vill du ha lika mycket i båda minneskanalerna, så t.ex. 2x8GB eller 4x8GB (även t.ex. 2x8+1x16 fungerar, men kan vara lite klurigare att sätta i rätt portar).

Så en till sticka av samma typ du redan har är troligtvis det vettigaste, 16GB räcker som sagt långt för spel. Tänk bara på att sätta den nya stickan i rätt port så att du faktiskt får dual channel också, oftast ska de sitta i varannan men det kan variera. CPU-Z kan användas för att verifiera, sitter de rätt ska det stå "Dual" i Channel#-rutan under Memory-fliken.