Kedjekoppla chassifläktar med ARGB

Permalänk
Medlem

Kedjekoppla chassifläktar med ARGB

Hej!

Jag vill kedjekoppla mina chassifläktar. Hur ska jag koppla mina fläktar?

Mina chassifläktar:
En medföljande 120mm Kolink fläkt till mitt chassi Kolink Void RGB med en 4-pins PWM kontakt och en ARGB kontakt, båda kontakter med både hane och hona.
Även kopplad till Infinity mirror i fronten, en SATA kontakt för strömförsörjning (Troligtvis bara till för Infinity mirror i fronten) och VDG in på moderkortet som har en ARGB hona förgrening från VDG kontakten jag anslutit till moderkortet.

2st Kolink Umbra
120mm fläktar med en 4-pins PWM kontakt (Tyvärr ej samma typ av 4-pins PWM kontakt som den på den medföljande fläkten) och en ARGB kontakt, båda kontakter med både hane och hona.

En Noctua NF-A12x15 PWM Chromax black swap utan RGB. Ansluts endast med en PWM kontakt.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Hur kopplar man in fläktar med ARGB? Min dator startar inte när jag ansluter fläktarnas ARGB.

Hej!

Jag har 4st chassifläktar och 3 av dessa med ARGB. Samtliga fläktar har strömförsörjning och fungerar.

Mina ARGB fläktar:
En medföljande 120mm Kolink fläkt med mitt chassi Kolink Void RGB med en 3-pins ARGB kontakt och en VDG in-kontakt (hona)

2st Kolink Umbra
120mm fläktar med 3-pins ARGB kontakter, både med hane och hona.

Jag har försökt ansluta fläktarnas ARGB som en daisy-chain enligt bilden men då vill inte datorn starta så det är något som är fel.
Observera att det är VDG in kontakten jag provat ansluta till moderkortets VDG D_LED1-port.

Kanske är det 3-pins ARGB kontakten i änden på min daisy-chain som ska anslutas till moderkortets VDG D_LED1-port istället?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Löst!

Det var som jag börjat misstänka, 3-pins ARGB-kontakten i änden på min daisy-chain skulle anslutas till 5volts 3-pin ARGB-porten på moderkortet. VDG in var fel kontakt!

Jag kunde även synka ARGBn på fläktarna med den i mitt chassi Kolink Void RGB igenom att trycka och hålla in Reset/LED kontroll-knappen på frontpanelen.