Program för handskriven till maskinskriven text

Permalänk
Medlem

Program för handskriven till maskinskriven text

Hejsan

Håller på att försöka lära mig att använda pennan för att skriva mer på min dator. Det gäller främst anteckningar vid möten och liknande och vill lämna bakom mig den tråkiga anteckningsboken. Har en ReMarkable 2 och en Surface Book 3 och vill på externa möten kunna lägga bort åtminstone en av dessa enheter, helst ReMarkable.

Jag har försökt göra anteckningar i OneNote 365, OneNote 2019 och OneNote for Windows 10 - problemet som jag uppfattar det är programmet inte stöder svenska. Har dock testat att byta språket i Office paketet till engelska och det hjälpte inte heller. Jag kan däremot ringa in text med en lassofunktion och då omvandla texten till korrekt maskinskriven text men kan inte ändra typsnittet. Jag kan också ta fram "touchpen funktionen" i Windows 10 och skriva i den rutan. Texten, på svenska, hamnar då i OneNote oavsett version (?) så det fungerar på en omväg. Däremot skapar det ytterligare ett lager, vilket gör att jag inte kan kladda i OneNote.

Vad jag söker är egentligen ett "dumt" anteckningssystem. Med dumt menar jag att det borde kunna skita i vad jag skriver, så länge det är läsbart. "Min cykel är stulen" borde kunna omvandlas lika väl som "hczknem yb wöl" om det är vad jag avser att skriva.

Finns detta, eller finns det förslag på andra anteckningssystem?

Permalänk
Medlem

Hej

Använder du det installerade programmet OneNote eller appen OneNote/OneNote i webb-läsare som har färre funktioner?

Har inga problem med att få programmet OneNote att förstå handskriven text, dock får man inte skriva för stora bokstäver. Är det ett infogat foto med handskriven text, går det till och med att högerklicka i bilden och välja rättstavningsspråk först för att sedan högerklicka igen och välja "Kopiera text från bild".

Tello

Permalänk

Nu har jag ingen sån enhet men jag har funderat på att skaffa en ett tag...

Har du testat med google?
https://www.google.com/inputtools/services/features/handwriti...