Trend- och varumärkesundersökning

Permalänk
Medlem
Skrivet av ELF:

Hur byter man email adress i formuläret?
Det defaultar till min google mail. Jag verkar inte kunna byta till proton som jag kör med här.
För det blir väl fel om jag svarar med fel mailadress?

Jag angav ingen epost alls? Tror inte set spelar roll alls, inget kopplas till din swec-användare och man kan svara anonymt

Permalänk
Medlem
Skrivet av ELF:

Hur byter man email adress i formuläret?
Det defaultar till min google mail. Jag verkar inte kunna byta till proton som jag kör med här.
För det blir väl fel om jag svarar med fel mailadress?

Antar att det är bara för att dom använder Google forms. Tror inte dom länkar mejladresserna till något konto.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jumpcut:

Jag gav upp. Tog för lång tid att sitta och lista tre tillverkare av alla olika kategorier.

Samma här, la ner efter första sida med "skriv tre....".

Visa signatur

- Dator, Mus, Tangentbord och skärm.

Permalänk
Medlem

Svarsfrekvensen ökar om ni har en klickbar lista med varumärken. Jag vet att ni då tappar lite av värdet eftersom det inte blir spontan erinran. Men det är ingen större hemlighet vilka varumärken som är aktiva i de olika produktkategorierna, så det spelar mindre roll i det här fallet.

Visa signatur

R7 2700, X470 Aorus G5, 16GB, RX6700XT, RM750x, Phanteks P400S, CQ32G1 32" 1440p@144Hz
i7 9700, Z390 Gaming X, 32GB, RTX 2060, Phanteks 300, S70A 27" 4K@60Hz
i3 9100F, Z390-i Auros Pro, 16GB, GTX1660ti, NZXT h200i, 275E1S 27" 1440p@75Hz

Permalänk
Medlem

(Min klockan 00:15 hjärna fattade inte riktigt frågan om papperslanseringar(längst ner sida 2))

Hade varit varit spännande att se någon fråga om hur man tycker Nvidia, Intel och AMD har skött sig, tänk typ: fusk-MSRP, Grafikkortssläpp, stillastående utveckling, presskonferens vid ny lansering osv.

Visa signatur

Aopen H450A, MSI B450m
Ibland så skriver jag inte så fort.
Salt kan behövas om jag skrivit något efter 23:58

Permalänk

Här har vi tryckfelnisse som varit i farten Men till formuläret så borde där finnas, som folk nämnt tidigare, detta har jag redan köpt!

Typ TV och sånt skaffade jag för ett halvårsen när jag flyttade. jag har ingen aning om när jag ska köpa en ny då jag redan har en ny som jag är nöjd med. Likaså konsoll osv skaffade jag då.

Så väldigt mycket blev "vet ej/inte relevant", vilket är delvis sant men också inte hela sanningen.

Sen tyckte jag att där kanske skulle varit lite mer fokus på saker som hänt dom senaste två åren. Dator landskapet har ändrats väldigt mycket och förvisso kommer fortsätta att ändras(förhoppningsvis till det bättre)

Folk är glada att få sina åsikter hörda, så där kanske det blir mer interaktioner med enkäten då ifall man kan snärja in dom

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, RTX 3080Ti

Permalänk
Medlem

När det gäller dom första tre tillverkarna man tänker på så blev det för mig i många fall obsoleta sådana, Frågar man mig om tv-spelstillverkare så kommer självklart Atari och Sega att vara med bland dom tre första, Nokia ligger långt fram i huvudet när jag tänker mobiler osv.

Vill man att svaret skall preciseras till nu aktuella tillverkare så måste man vara tydlig med det.

Visa signatur

För övrigt anser jag att Capitán General borde visa bilder på sina pellets...
Skippy R.I.P. 17/7 2006

Permalänk
Medlem

@edin
I stunder som denna när ni ger bort annonsplats för Ukraina så varför inte, donera en viss summa per undersökning folk gör.

Om jag skulle vinna så kan ni donera summan till Ukraina. Dom behöver det mer än jag.

Detta är mitt tips för att få folk att vilja göra dessa undersökningar mer.

Glömde, om jag skulle vinna så donera summan.
Visa signatur

NZXT H7 Flow, ASUS Z390-E, Intel 9700K 3.6GHz, 16 GB Corsair Vengeance 3.2GHz, Samsung EVO 970 500GB, MSI RTX 2070 Gaming Z, Seagate Barracuda 4 TB, Corsair RM750X V2 750W, Noctua NH-D15, 1 st FD Venturi HF-14, 6 st Phantek M25 120mm, Dell S2721DGFA,

Permalänk
Medlem

Jag är med i Göteborgs Universitets medborgarpanel och får enkäter via mail att svara på typ en gång i kvartalet. De enkäterna avslutas med två frågor som lyder ungefär "Enkäten tog lång tid att svara på" och "Frågorna var relevanta för mig" där respondenten ger sitt svar genom att dra en slider från 0 till 100. Detta för att få en feedback om utformningen på enkäten. Kanske kan vara något för Swec också, även om jag tror att det är mer värdefullt med sådan feedback om man skickar ut enkäter mer regelbundet.

Visa signatur

"I maintain nonetheless that a yin-yang dualism can be overcome. With sufficient enlightenment we can give substance to any distinction: mind without body, north without south, pleasure without pain. Remember, enlightenment is a function of willpower, not of physical strength." - Chairman Sheng-ji Yang, Essays on Mind and Matter

Permalänk
Medlem

En obegriplig fråga är hur den senaste tidens papperslanseringar "kommer utvecklas"?
Med svarsalternativen positivt/negativt?
Hur ska man tolka frågeställningen?

Skrivet av Jumpcut:

Tog för lång tid att sitta och lista tre tillverkare av alla olika kategorier.

Jag satte frågetecken när jag inte direkt kunde komma på så många.
Kan till exempel inte nämna ett enda varumärke för 3D-skrivare.

Skrivet av SwedenVirre:

Så väldigt mycket blev "vet ej/inte relevant", ...

Samma för mig. Jag handlar inte den här typen av produkter särskilt ofta, och den senaste tidens utveckling gällande pris/prestanda/tillgänglighet har fått mig att avstå från planerade inköp.

Permalänk
Medlem

Ett tips, sluta gör egna underöskningar som är omfattande och/eller viktiga. De är alltid katastrofalt dåligt uppsatta och ofta eller nästan alltid med "fel" svarsalternativ eller ingen eller dålig förklaring av frågan vilket kommer leda till helt felaktiga svar. Anlita ett företag som faktiskt vet hur man konstruerar ett formulär istället, det här är bara oseriöst.

Visa signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Permalänk
Medlem

Trevlig undersökning. Ni kunde kanske i början ställt frågan "När bytte Du sist ut allt" eller tycker att din dator är "klar/färdig"
Hos mig blev det mycket "inte relevant" svar då jag klarade av att får det mesta hos min desktop och laptop utbytt under 2020/2021 och jag hoppas därför att jag borde klara mig 2-3 år innan jag behöver byta, med brist och högre priser har jag inte heller lust att byta.

Permalänk

5 minuter....njae...snarare 30 minuter eller mer...

Visa signatur

Mest prylar när han dör vinner!
Core i7 920, 12GB DDR3 PC12800, ASUS RAMPAGE II GENE X58, NOCTUANH-C12P-SE14, Nvidia Geforce GTX 1060 6GB, Fractal Design R2, 1 X INTEL SSD DC S3700 100GB, 2 X INTEL SSD DC S3700 200GB, Phillips 328P6VJEB/00 (32" 4K)

Permalänk
Quizmaster Malmö 22

Missade helt biten med ”välj det som är relevant för dig”….
Jag kunde oftast en tillverkare men sen stod det still! Fick gå in på prisjakt o Webhallen hela tiden för att komma på tillverkare till allt förutom möss…..

På nätaggregat kunde jag mitt eget och ”Jeans of Sweden”. Fick googla så det blev rätt: ACE of Sweden 😄

Visa signatur

[Gigabyte EP35-DS4][Intel Core 2 Duo E8400 3.0 Ghz][2x2GB Corsair XMS 2][Gainward GTX 570][Sandisk Extreme II 480GB][Corsair HX 620W][Fractal Design Define XL R4][Acer GD245HQBID]

Permalänk
Medlem

Enkäter är en konst. Nedan kommer en lista med önskemål från min sida.

  • Om ni har frågor med potentiella följdfrågor vore det bra om de senare bara syntes för dem som svarat ”rätt” på startfrågorna. Om det inte är möjligt vill jag gärna ha en påminnelse i stil med ”har du svarat X hoppa vidare till 14” eller liknande.

  • Om det gäller att undersöka vilka varumärken vi lägger märke till på Sweclockers kan det funka med frågor i stil med: ”Vilken grafikkortstillverkare har du läst mest om på Sweclockers den senaste veckan/månaden?” eller ”Vilken tangentbordstillverkare har du sett reklam för på Sweclockers den senaste veckan/månaden?”

  • Om det inte finns någon dold poäng med undersökningen är det alltid bra att vara extremt tydlig med vad det är ni undersöker. Just nu är jag osäker på vad det är ni vill få reda på med enkäten. Det gör det också svårare att ge bra och relevanta tips.

  • Ett sätt att fråga om varumärkeskännedom kan också vara frågor i stil med ”vilket företag förknippar du mest med nätaggregat?” och så har ni en färdig lista med alla relevanta varumärken. Det är inte alltid en fördel att helt utelämna varumärkena, även om det är varumärkeskännedom ni undersöker.

  • Ha antingen kortare eller mindre repetitiva enkäter. Med en trött skalle efter jobbet blir det svårt att hålla isär frågorna och behålla fokus.

Visa signatur

# = Brädgård
FD Nano S|Corsair SF450 V2|Asrock B450 ITX|AMD 2400G|Ballistix Sport 2666Mhz CL 16|Samsung 860 EVO 250GB|Dell U2415|Logitech K400+
Kan nån vara snäll och berätta vad åbäket kan vara värt, i den här tråden: #19710305

Permalänk
Medlem

Förslag för att göra den roligare vore att göra om den till ett quiz. T ex hade man kunnat gissa vilken återförsäljare som flest andra väljer, om inte det sabbar formatet för mycket.

Eller så får man bara se jämförelser och resultat direkt jämfört med alla andra. Just den långa feedbackloopen gör att det blir tråkigare för mig. Att de data efter varje sida vore toppen!

Permalänk
Medlem

Blygsam följdfråga @sweclockers

Vad hände? Fick ni in några förbättringstips att ta till vid nästa massiva undersökning?

Visa signatur

Har numera en Laptop från gigabyte.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Izenoz:

Blygsam följdfråga @sweclockers

Vad hände? Fick ni in några förbättringstips att ta till vid nästa massiva undersökning?

Tror det är @UndaC du letar efter, eller @Redaktionen
(Oklart om den senare omnämningen gör något alls dock)

Permalänk
Konsolpleb 🕹
Skrivet av medbor:

Tror det är @UndaC du letar efter, eller @Redaktionen
(Oklart om den senare omnämningen gör något alls dock)

Och jag i min tur pingar @edin. Det är nästan som en Kafka-novell 😅

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Medlem
Skrivet av UndaC:

Och jag i min tur pingar @edin. Det är nästan som en Kafka-novell 😅

Permalänk
Geeks
Grundare
Skrivet av Izenoz:

Blygsam följdfråga @sweclockers

Vad hände? Fick ni in några förbättringstips att ta till vid nästa massiva undersökning?

Förslagen finns i denna forumtråd och avgörandet sker nu på fredag! Pingar er som berörs då :).

Visa signatur

Edin Mehinovic, SweClockers.com

Permalänk
Geeks
Säljare

Vill tacka alla som har tagit sig tid att svara på undersökningen och de som har delat med sig av feedback här i tråden! Det är tydligt att det finns mycket som vi kan ta till oss för att göra denna typ av undersökningar både roligare och bättre. De personer som vi valt att tacka lite extra med ett presentkort är nu meddelade via PM.

Visa signatur

Säljstöd & AdOps @ Geeks

Permalänk
Medlem

Jag tackar er på Geeks att ni ville ge mig ett pris, men som jag skrev till @Norrwie så har jag valt att avsäga mig mitt pris som jag även skrev tidigare när jag gjorde undersökningen. Ha en trevlig helg.

Visa signatur

NZXT H7 Flow, ASUS Z390-E, Intel 9700K 3.6GHz, 16 GB Corsair Vengeance 3.2GHz, Samsung EVO 970 500GB, MSI RTX 2070 Gaming Z, Seagate Barracuda 4 TB, Corsair RM750X V2 750W, Noctua NH-D15, 1 st FD Venturi HF-14, 6 st Phantek M25 120mm, Dell S2721DGFA,

Permalänk
Geeks
Grundare
Skrivet av Mörksuggan:

Jag tackar er på Geeks att ni ville ge mig ett pris, men som jag skrev till @Norrwie så har jag valt att avsäga mig mitt pris som jag även skrev tidigare när jag gjorde undersökningen. Ha en trevlig helg.

Helt okej och trevlig helg! Tack för förslaget också, uppskattas.

Visa signatur

Edin Mehinovic, SweClockers.com