Snälla hjälp mig koppla ihop kraken x63, 2x aer RGB fläktar i chassit nzxt h510 elite

Permalänk

Snälla hjälp mig koppla ihop kraken x63, 2x aer RGB fläktar i chassit nzxt h510 elite

Hej!

Jag håller på att bygga ihop min första dator och har stött på problem med cpu kylaren och fläktarna.. hur får jag ihop allt egentligen?

Det jag har är en kraken x63 RGB, 1x aer RGB 120mm fläkt, 1x aer RGB 140mm fläkt och då chassit nzxt h510 elite. På baksidan av chassit sitter det någon liten box där det står led1, led2, fan1, fan2 osv.

Jag har följande kablar till de två aer RGB fläktarna:

2x 500mm fan connector cable
2x 500mm fan to fan cable
2x 500m fan to accessory cable

Sen har jag lite kablar till kraken x63 också som jag knappt fattar vad de är, kan inte hitta någon instruktionsbok heller. Det är iaf en liten fan to fan cable, och en som jag antar man drar till fan i den där lilla boxen.

Hade verkligen uppskattat om någon ville hjälpa en novis som tagit sig vatten över huvudet

Permalänk
Medlem

Du kan ha det på två olika sätt, Kraken som bas eller Boxen i chassit som bas och de kontrolleras av "NZXT CAM" mjukvara.
Kanske både Kraken och Boxen behöver kopplas med deras egna fläktar om det visar sig att de inte funkar ihop, pga Kraken har "Aer RGB" fläktar och chassit har "Aer RGB 2" och en LED-ljuslist.

Kraken som bas:
Följ Kraken instruktionen och anslut pumpen, SATA, USB-2.0 och ena fläkten i Kraken med "fan connector cable". Sen seriekoppla nästa fläkt till första fläkten med "fan to fan" och LED-ljuslist i sista fläkten med "fan to accessory".
Kablar som hänger från varje fläkt kan du ansluta till moderkortets olika "fan header" eller använda "fan splitter cable" och ansluta flera fläktar till en "fan header" på moderkortet.

Manual finns på hemsidan:
Kraken: https://nzxt-site-media.s3-us-west-2.amazonaws.com/uploads/do...
Chassi: https://nzxt-site-media.s3-us-west-2.amazonaws.com/uploads/do...
Aer 2: https://nzxt-site-media.s3-us-west-2.amazonaws.com/uploads/do...

Visa signatur

😑