PizzaClockers - pizzans hemligheter!

Permalänk
Medlem

Lite som alla sa då, att stålet skulle vara mer effektivt. Har själv inte haft problem med att det tappat för mycket värme och då har jag kört en sisådär 5-6 i stöten.

Men jädrar vad mjöl det var på pizzan, eller?

Permalänk
Medlem

Nja, de tycker jag inte, de har inte stört oss iallafall. Har följt många av de videos jag sett på hur man preppar och där vänder man degen par gånger i mjölet vilket har hjälpt avsevärt i hanteringen. Men visst, vill man ha mindre mjöl så är det bara till att vända den mindre antal gånger i mjölet antar jag

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Skrivet av Neon:

Okay, då har jag testat pizzastålet i vår IKEA ugn.

Först värmdes stålet till 300 grader mitt i ugnen med grillprogrammet, lasern säger att ytan på stålet är ca 310 grader.

Första pizzan får nästan lite väl mycket färg på botten medan överdelen hade lite att önska, vi flyttade därför det 10 kg tunga stålet upp en nivå, d.v.s näst överst i ugnen.

Efter första pizzan mäter vi upp yt tempen till 295 grader, d.v.s väldigt myckethögre än de 220 som pizzastenen visades. Vi matade på med pizzor utan avbrott och när 4e pizzan skulle in så hade stålet en yt temp på 285 grader. Även om botten på denna pizza blev färdig så hade vi önskat mer färg.

Det är möjligt att vi får en bättre/snabbare uppvärmning av stålet mellan pizzorna om vi flyttar upp det ännu mer.

En sak är säker, det presterar väldigt mycket bättre än stene, det var en fröjd att få ta del av en pizza som faktiskt var färidg på båda sidor och som dessutom hade en knaprig botten. Stålet lider fortfarande lite av samma problem som stenen med att förlora tempen men inte ni närheten så mycket.

Stålet är såhär långt Godkänt! Kan tillägga att det följde med en bra pizzaspade.

Sätter du på grillelementet och övervärme en kvart innan du börjar mata in pizza?
Då maxar du värmen ner mot stålet och det blir rejält varmt, mitt stål brukar ligga på 320-340c när jag börjar grädda pizzor.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600x
32gb ram
Asus Rog Strix B550-e gaming
Asus Rog Strix RTX 2070 oc

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lellebror:

Sätter du på grillelementet och övervärme en kvart innan du börjar mata in pizza?
Då maxar du värmen ner mot stålet och det blir rejält varmt, mitt stål brukar ligga på 320-340c när jag börjar grädda pizzor.

Vår ugn har 1 program som anger grill men slingen i taket blir inte röd, iallafall inte vid 300 grader.

Kör jag normalt uppe och nere värme 300 grader så blev stenen som sagt 320 grader på ytan.

Jag drar alltid igång ugnen 1 timme innan.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem

Ingen som har något tips på ett prisvärt startkit såhär i black friday-tider, typ pizzaspade & pizzastål/sten?

Permalänk
Skrivet av daizoe:

Ingen som har något tips på ett prisvärt startkit såhär i black friday-tider, typ pizzaspade & pizzastål/sten?

Jag har själv ett gourmetstål, och de verkar ha nedsatta priser just idag (https://gourmetstal.se/). Enligt erfarenhet är de lyhörda för kundens önskemål så saknar du något skulle jag inte tveka att höra mig för om det går att lösa.

Visa signatur

@pizza4fitnessPT på Instagram

Permalänk
Skrivet av daizoe:

Ingen som har något tips på ett prisvärt startkit såhär i black friday-tider, typ pizzaspade & pizzastål/sten?

Jag är riktigt nöjd med gourmetstål ( har 2 st ) man får med en enkel pizzaspade ,förvaringspåse och ett recepthäfte.

Cristoffer är riktigt bra och hjälper gärna till om man vill ha udda storlek på stålet eller liknande.

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600x
32gb ram
Asus Rog Strix B550-e gaming
Asus Rog Strix RTX 2070 oc

Permalänk
Medlem

Nu har vår allas Vito lagt upp en ny video för oss pizzaälskare som lagar pizza hemma i vanlig ugn.

https://youtu.be/G-jPoROGHGE

Har precis preppat poolish så ska bli kul att se resultatet imorgon 😁

Och på tal om stenar, han har ju en mäktig pizzasten, vad kan den vara, 4-5 cm tjock?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Def_Dog:

Nu har vår allas Vito lagt upp en ny video för oss pizzaälskare som lagar pizza hemma i vanlig ugn.

https://youtu.be/G-jPoROGHGE

Har precis preppat poolish så ska bli kul att se resultatet imorgon 😁

Och på tal om stenar, han har ju en mäktig pizzasten, vad kan den vara, 4-5 cm tjock?

Haha, vilket sammanträffande, jag har tidigare kört på en modifierad Vito deg och även om den blir bra så smakar den inte som på pizzerian så därför testar vi denna till Fredags Pizzan. Jag halverade dock satsen, då hamnade den på unjefär samma mängd som förra receptet.

Min poolish blev aningen seg så jag tog i lite, lite extra vatten, troligen beror det på typen/märke av mjöl man använder. Den jag kör nu är Tipo00 Ramlösa och även om det är Tipo00 så lär den skilja sig mot den han använder. Man brukar säga att mjölen ska tillsättas lite i taget just för att olika mjöl beter sig på olika vis.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem

Apropå "leapording" på undersidan av pizzan...

Pizza #1

Pizza #1

Pizza #2

Min ugn maxar 275 C och så bakar jag på en rejäl granitsten. En sån här fast 40x40 cm. Tror jag vägde aset till typ 11 kg... Idag förvärmde jag nog ugnen i nästan 1.5h innan första pizzan åkte in.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Def_Dog:

Nu har vår allas Vito lagt upp en ny video för oss pizzaälskare som lagar pizza hemma i vanlig ugn.

https://youtu.be/G-jPoROGHGE

Har precis preppat poolish så ska bli kul att se resultatet imorgon 😁

Och på tal om stenar, han har ju en mäktig pizzasten, vad kan den vara, 4-5 cm tjock?

Det intressanta med videon är att han visar aldrig undersidan, det lilla man skymtar så ser den väldigt underbakad ut. Han svarar faktiskt i kommentarsfältet att stenen var inte helt uppvärmd så därför hade den dålig färg på undersidan.

En stor skillnad i receptet från föregående är oliv olja, där skulle man ha närmare 50g olik olja på samma mängd mjöl typ, här verkar det användas väldigt lite olja.

Ska bli intressant att se hur resultatet blir.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olegh:

Apropå "leapording" på undersidan av pizzan...

Pizza #1
https://i.imgur.com/EZ0pCh1.jpg

Pizza #1
https://i.imgur.com/1hKvEXq.jpg

Pizza #2
https://i.imgur.com/2YtkV8E.jpg

Min ugn maxar 275 C och så bakar jag på en rejäl granitsten. En sån här fast 40x40 cm. Tror jag vägde aset till typ 11 kg... Idag förvärmde jag nog ugnen i nästan 1.5h innan första pizzan åkte in.

Nice!

För min del är det lite på gränsen, men jag vet att det är så de ska se ut egentligen. Egentligen tror jag att man kan få till liknande färg på stålet om man bara lämnar pizzorna i ugnen en aning längre.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Skrivet av Olegh:

Apropå "leapording" på undersidan av pizzan...

Pizza #1
https://i.imgur.com/EZ0pCh1.jpg

Pizza #1
https://i.imgur.com/1hKvEXq.jpg

Pizza #2
https://i.imgur.com/2YtkV8E.jpg

Min ugn maxar 275 C och så bakar jag på en rejäl granitsten. En sån här fast 40x40 cm. Tror jag vägde aset till typ 11 kg... Idag förvärmde jag nog ugnen i nästan 1.5h innan första pizzan åkte in.

1an blev perfekt.

Permalänk
Medlem

Nu ska degen bara jäsa 2 timmar till sen blir det dags att baka Pizza.

Återigen så fick jag problem med att degen blev för torr så det blev till att lägga till vatten. I vanliga fall är det väldigt svårt att få in vatten i en redan färdig deg men med en Ankarsrum var det relativt enkelt. Slutprodukten blev något fastare än i videon men får hoppas det blir okay resultat ändå. Nästa gång blir det till att lägga till med vatten redan från början, troligen 0,5 dl extra. Tror fortfarande att det har med mjöltypen att göra.

Jag blandade i 100 gram vanligt vetemjöl också som jag brukar göra för att få den något mjukare än vad den annars blir.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem

@Neon
@newtoninja

Tack Ja jag blev riktigt nöjd men det gick nästan överstyr. Har bakat en jäkla massa pizza de senaste 6(?) månaderna och det är inte alltid det blir lika bra...

Kan nämna att jag kör på metoden med att baka i två omgångar. Ca 2:30 + 4 min. Pizzan/stenen högt upp i ugnen, ingen grill eller nåt sånt. Bara vanlig över- och undervärme. Degen har ingen olja eller socker eller nåt sånt.

Permalänk
Medlem

Okay, då har vi gjort ett försök med denna degen och allmäna intrycket är att den vi kört med tidigare är snäppet bättre. Man tycket att denna degen blev seg, d.v.s så som Neapolitan pizza är tänkt att vara. Degen blev dessutom relativt kompakt, inte så luftig som vanligt trotts att den jäste en hel del på de 2 sista timmarna.

Eftersom pizzan slutförs under 3 timmars tid innan man bakar den så betyder det att den är rumstemporerad vilket troligen är anledningen till att första pizzan nästan blev på gränsen till bränd på undersidan. Det kan dock också bero på att stålet värmdes upp ½ timme längre än vanligt.

Eftersom man måste lägga ganska mycket tid precis innan Pizzan ska bakas och för att den tidigare receptet uppskattades mer så kommer vi hålla fast i det. Vi brukar tillreda degen dagen innan och sen bara ta fram och baka den till Fredagskvällen.

Det blev lite väl mycket mjöl på stålet vilket man kan se på denna botten, men den är färdig bakad även om det inte ser så ut på bilden.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem

Ja det verkade behövas en hel del tid till att jobba med denna, inga 2 timmar efter poolish inte så jag hann inte rumsjäsa degen fullt ut, körde diskmaskinstricket igen.

Men håller med, det behövs ett uns mer vatten för annars blev degen för kompakt när man skulle bolla den. Blev dock väldigt krispig och mjuk, smakade gött 😁

Anyhows, gjorde två pizzor men fotade bara den sista.

Förgräddade 1 min 30 sek och sen ca 5 minuter till på pizzastålet från Lundbergs?

Permalänk
Medlem

Härligt, ser bra ut! Jag förgräddade inte mina. Det innebär såklart att fyllningen får stå o bubbla lite innan de kommer ut, vanligen säger man att när osten bubblar är pizzan färdig. Dock vet jag att en del pizzeror låter det bubbla ett tag, det blir en annan smak, troligen för att det kokar ihop en aning.

Vi körde 2 vändor tidigare men tyckte det tog för lång tid.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neon:

Härligt, ser bra ut! Jag förgräddade inte mina. Det innebär såklart att fyllningen får stå o bubbla lite innan de kommer ut, vanligen säger man att när osten bubblar är pizzan färdig. Dock vet jag att en del pizzeror låter det bubbla ett tag, det blir en annan smak, troligen för att det kokar ihop en aning.

Vi körde 2 vändor tidigare men tyckte det tog för lång tid.

Tack!

Ja det är svårt det där, kanterna får ju färg rätt snabbt och då har inte osten ens smällt ordentligt men det löser sig när pizzan tas ut för att svalna lite på ugnsgallret, kanske att man ska skära mozzarellan lite tunnare.

Nästa steg är att hitta nya toppings samt en ugn som klarar mer värme. 🙂

Permalänk
Medlem

@Neon

Riktigt snyggt!

På min ugn går grillelementet igång automatiskt om jag slår av och på den, oavsett värme, eftersom det värkar vara tidsbundet snarare än värmereglerat. Så inför varje pizza slår jag av och på ugnen, och det har hjälpt mina pizzor enormt. Kan kanske vara värt ett försök om du tycker att toppen inte blir tillräckligt gräddad.

Jag kör mitt stål så högt jag bara kan och drar ut det halvvägs för att lyckas få på pizzan på stålet. Sen full fräs på grillelementet. Pizzan blir klar på ca 120 sekunder på det sättet, och i min ugn blir botten och toppen klar samtidigt. De extra sekunderna det tar att dra ut stålet påverkar inte resultatet/värmen eftersom stålet redan är svinvarmt och att jag ser till att grillelementet går igång samtidigt som pizzan åker in. Se till att ha bra grillvantar bara

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Neon:

...
Återigen så fick jag problem med att degen blev för torr så det blev till att lägga till vatten. I vanliga fall är det väldigt svårt att få in vatten i en redan färdig deg men med en Ankarsrum var det relativt enkelt.

Jag har läst att gluten-trådarna löses upp lite (vilket inte är bra) om man lägger till vatten i degen efteråt.

Skrivet av Olegh:

Jag har nu blivit med pizzasten och funderar således på hur man ska fixa en pizzaspade.

En del av mig är sugen på att DIY:a något men det är förmodligen smartare att köpa en. Jag har googlat men hittar ingen som känns helt hundra. Om inte helt i metall så vill jag ha en metallkant framtill. Jag tror också jag precis bestämde mig för att den max får vara 65 cm lång så jag kan gömma undan den i ett lämpligt skåp.

Vad har ni för spadar som ni rekommendera?

Jag har tyvärr ingen pizza-spade än, men den här verkar OK (men den kan vara lite för liten för mina monster-stora pizzor Och ja, jag vet att det är bäst att göra 30cm pizzor om man ska knåda ut pizzan enklast för hand innan man lägger in pizzan i ugnen),
länk

Den är i rostfritt stål och lite billigare (än de andra som har sagts).

Skrivet av Def_Dog:

Gårdagens pizzabak blev helt okej, var fan i mig svårt att knåda ut degen då den hela tiden drog ihop sig men lyckades få till någon vettig pizza
...

Om degen drar ihop sig för mkt är det stor chans att degen inte har jäst tillräckligt lång tid.

Permalänk
Medlem

Man ska ju ta info på nätet om deg och bröd med en nya salt har jag lärt mig men i detta fallet kan det ligga något i det. Degen blev mer kompakt efter att vi slaget in mer vatten, MEN vi pratar om någon matsked och jag tror även mjölet har en påverkan. Vårt mjöl sög upp klart merän vad mjölet i videon gjorde, detta är engentligen inte ovanligt i sig och standard är att man ska tillsätta lite i taget för att hitta rätt mängd med det mjölet man har.

Vi kommer köra vidare med tidigare recept eftersom det passar oss bättre både tilllagning- och smakmässigt.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Neon:

Man ska ju ta info på nätet om deg och bröd med en nya salt har jag lärt mig men i detta fallet kan det ligga något i det. Degen blev mer kompakt efter att vi slaget in mer vatten, MEN vi pratar om någon matsked och jag tror även mjölet har en påverkan. Vårt mjöl sög upp klart merän vad mjölet i videon gjorde, detta är engentligen inte ovanligt i sig och standard är att man ska tillsätta lite i taget för att hitta rätt mängd med det mjölet man har.

Vi kommer köra vidare med tidigare recept eftersom det passar oss bättre både tilllagning- och smakmässigt.

Det är ju också viktigt att väga mjöl och andra torra ingredienser vid bakning då volymmått är alldeles för oexakta.

Permalänk
Medlem
Skrivet av snajk:

Det är ju också viktigt att väga mjöl och andra torra ingredienser vid bakning då volymmått är alldeles för oexakta.

Jo så gör jag ju alltid förutom då möjligen med vädska så som vatten.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Neon:

Jo så gör jag ju alltid förutom då möjligen med vädska så som vatten.

Jo jag tror vi redan har pratat om det tidigare. Det var mest för de som inte orkar läsa hela tråden.

Permalänk
Medlem

Misstänker att det knådas lite degar i köksassistenter här inne, så jag tänkte kolla vad ni använder för maskiner (ni som gör det). Skall inhandla en men kan inte bestämma mig för vilken modell.

Kommer antagligen köra 98% vetedegar (bullar) men pizzadeg måste man ju testa också.

Har ni några tips? Tänkte lägga mig runt 3500 kr och har sneglat en del på Kenwood 4100S.

Visa signatur

Grubblare

Permalänk
Avstängd
Skrivet av drwlz:

Misstänker att det knådas lite degar i köksassistenter här inne, så jag tänkte kolla vad ni använder för maskiner (ni som gör det). Skall inhandla en men kan inte bestämma mig för vilken modell.

Kommer antagligen köra 98% vetedegar (bullar) men pizzadeg måste man ju testa också.

Har ni några tips? Tänkte lägga mig runt 3500 kr och har sneglat en del på Kenwood 4100S.

Jag har en Bodum som gick sänder typ direkt, så köp inte en sån. Min morsas Electrolux Assistent (heter väl numera Ankarsrum) som hon fick i bröllopspresent när hon gifte sig med min farsa 1980 fungerar fortfarande utmärkt, så de kan vara värda att titta på. Dyra dock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av drwlz:

Misstänker att det knådas lite degar i köksassistenter här inne, så jag tänkte kolla vad ni använder för maskiner (ni som gör det). Skall inhandla en men kan inte bestämma mig för vilken modell.

Kommer antagligen köra 98% vetedegar (bullar) men pizzadeg måste man ju testa också.

Har ni några tips? Tänkte lägga mig runt 3500 kr och har sneglat en del på Kenwood 4100S.

När vi började få rätt på vårt pizza recept i början av året gav jag mig ut på jakt efter en köksassisten för att effektivisera Fredags Pizzzan. Först köptes det en Kenwood Limited Chef XL KVL4100(6,7l, 1200w) men insåg snabbt att den led av ett par problem :

- Non-stick krok kommer behöva bytas i framtiden
- Degen vandrar upp på kroken(vanligt problem)
- Maskinen orkar inte med lite större degar

Man sa att det var den rostfria spiralkroken som gällde så jag köpte en sådan för att testa och visst, degen vandrade inte men motorn stannade ett par gånger. D.v.s kroken krävde med power!

Läste på en hel del och titta på en del reviews, Ankarsrum kom upp lite då och då och det var väldigt sällan man såg något negativt om dem. Däremot Kenwood och Kitchen Aid hade en väldig massa negativa kommentarer, oftast var det att motorn brände eller att degen satte sig på kroken och åkte karusell. Vid tillfället hade de grym rea på Ankarsrum men det tog ändå emot av någon anledning.

Eftersom jag siktade på att göra dubbel deg,d.v.s runt 1.5-2 KG så gick en hel del maskiner bort. Men så hittade jag en Bosch Universal MUM6 som såg ut att fungera väl för en hel del. Jag lyckats få till ett test på en sådan också och kunde konstatera följande :

- Maskinen mixar extremt bra!
- Den knådar egentligen inte degen
- Det var välidgt mycket att rengöra, om om man inte ens funderat över rengöringen när man desginade maskinen.
- Den hade inga problem att hantera stor deg

Men som jag skrev tidigare så ville jag effektivisera och just nu fick jag nästan mer jobb med att diska än vad det var att bara knåda förhand. Dessutom var allt väldigt plastigt och jag insåg att denna skulle troligen inte hålla särskilt många år.

Jag tittade även på Bosch MUM 9 men den gick bort av någon anledning som jag tyvärr inte kommer ihåg nu.

Tillslut slog jag till på en Ankarsrum och jag är hur nöjd som helst, har egentligen inget att klaga på merän möjligen att den är ganska stor och tung.

- Rejält byggd
- Klarar väldigt stor deg
- Enkel att rengöra
- Svensk

Man kan behöva mecka lite med verktygen ibland för att blanda mindre mängder men de e inget problem enligt mig.

Borde du köpa en Ankarsrum? Det kan nog bara du svara på, det är trotts allt en smaksak. Man har olika krav och olika tycken.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide

Permalänk
Medlem
Skrivet av Neon:

Massa text!

Jag har provkört Electrolux Assistent (föregångaren till Akarsrum) och det är ju en gedigen maskin, men den känns lite överkvalificerad. Mina degar är oftast på 0,5 L - 1 L vätska.

Skulle egentligen bara vilja ha något som inte hoppar omkring eller låter förjävligt och kan knåda mina bulldegar

Har aldrig varit med om mer blandade åsikter än om köksassistenter. Varje modell verkar ha hälften toppbetyg och hälften uselt...

Visa signatur

Grubblare

Permalänk
Medlem
Skrivet av drwlz:

Jag har provkört Electrolux Assistent (föregångaren till Akarsrum) och det är ju en gedigen maskin, men den känns lite överkvalificerad. Mina degar är oftast på 0,5 L - 1 L vätska.

Skulle egentligen bara vilja ha något som inte hoppar omkring eller låter förjävligt och kan knåda mina bulldegar

Har aldrig varit med om mer blandade åsikter än om köksassistenter. Varje modell verkar ha hälften toppbetyg och hälften uselt...

Ja förutom då Ankarsrum som har klart mindre negativa kommentarer.

Jag kör med 5 dl vatten och ca 700-800 gram mjöl. Så gott som alla maskiner jag provat har väsnat eller hoppat runt. Värst var Kenwood som faktiskt hoppade runt på bänken.

Kan du acceptera extra disk eller rent av att köra alla grejer i diskmaskin så kanske Boschen är rätt, val, räkna dock inte med att den håller för evigt

Annars är kanske Lösningen för dig ändå att köra förhand, det är tyst och vibrationsfritt.

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide