Köpråd surf/kontor/media-dator för max 10k

Permalänk
Medlem

Köpråd surf/kontor/media-dator för max 10k

Min gamla laptop börjar bli helt under isen och det är dags att köpa ny. Den gamla jag hade var en budget, budget-dator (ASUS E402SA) och jag vill nu ha någonting bra. Gör egentligen inget krävande, mest är det surf och officepaketet. Vid enstaka tillfälllen så kollas det lite film/serier och kanske redigerar någon bild, men det är verkligen undantagsfall.

Budget är max 10k och mina första tankar på krav var 13-14" skärm med VA-panel, 16 GB RAM, 512 GB SSD samt CPU från "nyare" generation.

Baserat på prisjakt fick jag fram det här: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?j=5412162,5447664,548...

Av de så tycker jag att Lenovo Yoga Slim 14 verkar väldigt intressant. Varianten med Ryzen 4700U verkar omöjlig att hitta i lager, men med 4500U så finns den tillgänglig. En tusenlapp billigare och tror egentligen inte jag behöver den extra prestandan.

Även Acer Swift 3 verkar på pappret bra. Då kanske främst med 3:2 skärm med tanke på användandet. Då får man dock bara 8 GB RAM, men det kanske inte gör så mycket. Däremot har jag läst att många tycker skärmen är dålig, vilket så klart är subjektivt men känns inte så lovande.

Thinkpaden som kom med i jämförelsen vet jag inte hur jag ska ställa mig till. Säkert en bra dator med bra kvalité, men känns inte direkt wow. Tycker dessutom att placeringen på Ctrl och Fn är fel i deras tangentbord (men ja det går att byta i mjukvara).

Finns det nåt jag har missat eller borde tänka på? Tacksam för input.

Permalänk
Medlem

Ta Yoga Slim pga skärmen/byggmaterialet och AMD:s senaste processor. Se till att välja en med "matt" skärmyta för att slippa ha en skärm som speglar omgivningen i ljusa miljöer.

Yoga Slim har egen tråd: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1603122-lenovo-yoga-sl...

Visa signatur

😑