Vilken version av PS5 är du intresserad av?

Vilken version av PS5 är du intresserad av?

Denna omröstning har väl gjorts många gånger runtom på nätet men var nyfiken hur det såg ut här, där folk kanske har lite starkare koppling till PC-marknaden, som man väl får säga varit överväldigande digital i, ja, vad? Börjar närma sig ett decennium kanske? (När köpte man sist ett PC-spel med låda som inte var någon slags Collector's Edition med prylar?)

Så vilken version av PS5 är du intresserad av, Digital Edition utan optisk läsare, eller den vanliga med? För att köpa fysiska spel? För att få tillgång till UHD Blu-ray-spelare? Eller bara för säkerhets skull och valmöjligheten?

För min del blir det nog Digital Edition.

Har redan en dedikerad UHD Blu-ray-spelare så det behöver jag inte, och även om jag fortfarande köper 4K-filmer på skiva har jag på spelsidan enbart använt Steam så pass länge att jag helt vant av mig vid att ha fysiska kopior av spel.

På min PS4 Pro har jag bara använt optiska läsaren en gång, vilket var Red Dead Redemption 2 som kom bundlat med konsolen. Jag spelar ganska sporadiskt och ibland flera spel samtidigt så jag tycker det är bekvämare att inte hålla på med skivor när lusten väl faller in.

Möjligen om prisskillnaden blir något jättefuttigt så kanske jag kör på vanliga, men det tror jag inte kommer hända. Känns inte riktigt som det hade varit värt besväret att producera, distribuera och marknadsföra två olika versioner för en så liten skillnad.

Har fått nog av fysiska format på media. CD, DVD/BR, och även böcker, allt blir digitalt numera. Har inte plats för hur mycket som helst till att börja med, och sedan står allt och samlar damm i hyllorna, och så ska man feppla med fodral och skivor och faen och hans moster. Nä tack. Serier är allt jag köper i "fast form" numera; upplevelsen skulle bli kass på en läsplatta eller dylikt.

Alla fysiska spelbutiker jag känner till har bommat igen för övrigt så ska man köpa spel på skiva blir det till att handla på nätet. Då får man ju en leveranstid på ett par, tre dagar typ lite beroende på om det kommer en helg imellan eller inte. Vem orkar med det?

Köper jag digitalt kan jag riva hem även ett stort konsollspel på några timmar över min 500Mbps-uppkoppling, och nuförtin laddar ju konsoller hem första nivån först, så man kan börja lira innan hela spelet är hämtat. I princip ingen väntetid alls jämfört med skiva.

Så det blir Digital Edition av PS5. Jag har en gammal PS3 Slim ståendes för mina fysiska skivor om jag vill titta på dem, även om Slim faktiskt bullrar väl mycket för film/TV-tittande... Dock, den duger i krig. Om jag någon gång även köper en XBox SeX får väl den bli den nya filmuppspelaren. Den lär väl bli tyst som en viskning skulle jag tro! Iallafall vid filmtittande...

Med tanke på att jag inte har nån 4K Ultra HD Bluray tjosan hemma så är det smutt att få det på köpet. Så den "vanliga" varianten blir det garanterat.

Det blir varianten med optisk läsare. Känns vettigare då en kan köpa spel från olika återförsäljare (läs bättre priser) och att en inte blir låst till Sonys digitala butik Andra fördelar är ju att de spel som inte är värda att behålla kan säljas av.

Det lutar åt optisk läsare då jag inte skaffat någon ny UHD Bluray-spelare så jag kan få en enhet mindre i tv-bänken, samt att det är en liten bonus att fysiska spel förmodligen fortsätter vara runt 150 kr billigare.

Om det blir en ny xbox/PlayStation blir det en med skivspelare. De spel som köps (alltså ej fås genom olika tjänster) köps på skiva så jag har möjlighet att sälja eller ge bort när jag är klar.
Blir jag sugen på spelet i framtiden har det antagligen redan kommit en remake/remaster jag hellre kör.

Sen är det smidigt att kunna låna spel på ett enkelt sätt.

Är även bra att slippa låsa sig till en enda butik att köpa spel i.

Det blir ps5 med 4k ultrahd blue ray läsare för min del för ja ska köpa en sony 4k 55 tum smart tv samma dag som ps5 kommer ut ja har förhandsbokat ps5 åxso

Det beror på priskillnaden mellan digital och standard edition. Är det mindre än 1000 kr tar jag nog standard. Jag har spelat på PC sålänge att jag inte längre bryr mig om skivor. Dessutom finner jag inget behov av en bluray spelare när jag ser priserna de vill ha för filmer/serier vilket oftast endast kommer i 1080p ändå.

Det är inte mycket till konsol utan en spelare enligt mig och ja jag lever fortfarande i 2000-2007 enligt min hjärna
Har en gammal DvD med Chip mod för att kunna läsa alla regioner samt en vanlig Blue Ray /DVD spelare men har även PS1 x2 , PS2,PS3Fat,PS4/Pro/Xbox 360/one X. Så har lite att välja på för film men kör oftast inte film igenom dessa om det inte gäller 4K TV då blir det xbox one x då jag inte orkat köpa en 4K Blueray spelare.
Köper dock digitalt på PC men Collector's Editions osv är alltid fysiska.