Nybygge kommer inte fram till POST - moderkortet trasigt?

Permalänk

Nybygge kommer inte fram till POST - moderkortet trasigt?

Hej, ska bygga ihop en dator till grabben. Har följande delar:

MB: ASRock B450 Pro4 CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: GTX 1650S RAM: HyperX Fury Black DDR4 2x8GB (HX436C17FB3K2) Ström: Corsair CV550 SSD: Kingston A2000 M.2 250GB Monteras i en Kolink Citadel mATX låda.

Bygget vill dock inte starta. Kommer inte fram till POST (inget beep från en fungerande BIOS högtalare jag pluggat in). Fläktar snurrar fint (CPU/Chassi/Grafikkort), men den startar om med ca 30 sek frekvens.
Ström ansluten, alla kopplingar korrekta, inga distanser som ser felaktiga ut.

Demontering ur chassit till skrivbordet (moderkortslådan) - skyddat mot ESD förstås och iakttagit försiktighet vid montering/demontering. Klantigt att inte testa komponenterna innan man monterar i chassit förstås, men sån är människan: klantig och efterklok. Positiva i kråksången är väl att visa telningen att man gör felbeslut även som pappa. Nåja:
Monterar stegvis bort allt utom Moderkort + CPU + Ström ATX & CPU.
Inget POST-beep. Samma cykel om ~30 sek reboot.
Demonterar CPU, alla pins ser fina ut, och monteringen i AMD sockeln är ju idiotsäker (?). Återmontering, samma resultat.

Är det något uppenbart jag missat, eller är det bara att RMA:a moderkortet ?

Visa signatur

I thought the only thing the internet was good for was porn.
-Bender, Futurama

Permalänk
Mattecoach

Vad jag vet behöver du RAM för att komma in i BIOS, vet inte om man ser något alls utan RAM. Kör med en sticka, funkar det inte så testa nästa.

Permalänk
Medlem

Testa ta ut ena ram stickan, har du något annat grafikkort att testa med?
Kan testa utan grafikkort, borde få något felmeddelande iaf...
Annars är det nog bara rma kvar...

Du är inte ensam om att montera i chassi innan test, så skulle inte kalla det klantigt.

Permalänk
Medlem

Första test som är simplast, skifta ram platserna och se om det gör någon skillnad. Kolla även som tidigare talare sagt så GPUn inte strular, testa någon annan. Funkar inte det bör du montera bort kylare och kolla så du får ordentlig kontakt med CPUn. Rengör med aceton och tops eller en väldigt ren trasa. Börja sedan om, smäck på riskornet och montera kylaren. Se till att du får rätt mängd denna gången, finns ∞ med tutorials som visar.

Funkar inget av detta är det nog enklast att RMA:a, felsökningen är omständig, jobbig och tråkig. Ingen vettig människa vill göra det.

Visa signatur

ᕦ(ツ)ᕤ

Permalänk

Tack för input.
Jag har testat flertalet iterationer - plockar bort GPU -> SSD -> RAM, och testat RAM i de olika platserna. Jag tänker att om RAM skulle fela skulle iallafall POST beepen höras... Och CPU med kylpasta etc - man skulle ju i princip kunna köra utan fläkt om den ändå rebootar efter 30 sek, hinner inte bli överhettat då tänker jag (side note: de har ganska mycket kylpasta på AMD stock cooler?).
Även utan GPU borde man ju komma till POST, och få nån jäkla felsignal i bios speakern... oavsett om GPUn är felaktig eller saknas helt, tycker jag.

Visa signatur

I thought the only thing the internet was good for was porn.
-Bender, Futurama