Permalänk
Avstängd

https://www.ellos.se/ellos-men/strumpa-10-pack/7000420-01

Inte bambu, men är ypperliga som arbetssockar. Stora storlekar och för mig har de hållt väldigt bra ... beroende på var Ellos har köpt dem. Har köpt i tre omgångar och fått hem gråa, svarta och marinblå modeller. De svarta är de äldsta och de som hållit bäst. Går flera kilometer per dag, och efter mer än två år håller de fortfarande bra och är inte nämvärt styva. De grå var värdelösa och var slarvor efter några månader.

Permalänk
Medlem

Ullstrumpor är riktigt bra och fungerar bra på både sommaren och vintern och är det enda jag köper nu för tiden. Dubbelkolla även att du köper rätt storlek av strumpor, annars håller de inte länge.

Visa signatur

Klicka på citera när du ska svara någon!

Permalänk
Livsnjutare 😎

Bytte ut alla sockor jag hade hemma för ett tag sedan mot H&M's "ta 3 betala för 2".
Bra passform och bra pris, behöver inte ha flera 10-pack då vi ändå tvättar några gånger i veckan.

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Marantz NR1605, Rotel RB1090, Ino Audio piPs
SMSL SP200 THX Achromatic Audio Amplifier 888, SMSL M400, Audio-Gd NFB-11 (2015), Objective2+ODAC RevB, Audeze LCD-2 Rosewood, Monoprice M1060, ATH-M40x, Sennheiser HD660S, DROP X KOSS ESP/95X, Koss KPH30i, DROP X HiFiMan HE4XX

Permalänk
Medlem

Frank Dandy på Stadium outlet.
5par för 60kr. Finns båda ankel och fullånga i olika färger.

Visa signatur

| 9900K | Z390 Aorus Elite | NH-D15 | 16GB@3200MHz | Gigabyte 5700XT GAMING OC | RM750X V2 750W | Intel 660P M.2 1TB | LG55C9 | Fenris A5 | Samsung S23 |

Permalänk
Medlem

Bra med tips, det uppskattas! kommer spana in coolmax samt merinoull mer då jag haft andra sådana produkter jag tyckt om!
till en början blev det nya bambu från Frank Daddy då jag passade på att köpa kalsonger då dom har rea, deras strumpor kanske har bättre kvalitet än de jag testat tidigare.

Visa signatur

Jag undrar hur många det är på SweC som kommer att byta till Linux idag… igen...

Permalänk
Medlem

Köper enbart ull- eller ull/syntetstrumpor numera. En strumpa i 100% ull blir inte ofräsch efter en dags användning och kan enkelt tvättas på en minut även i kallvatten, vilket effektiviserar rejält om man är ute och vandrar eller av annan anledning har tight med utrymme i packningen.
Till vardags kör jag mest med Danish Endurance som är 30% merinoull 70% diverse syntetmaterial, eller någon av deras lite tjockare strumpor om jag skall stå på upp hela dagen och vill ha det lite extra mjukt under fossingarna.

Visa signatur

Ryzen 3700X | Asus X570-F | 32GB Kingston Fury Renegade | RX 7800 XT | Fractal Design R6C | Noctua NH-D15 | Corsair RM650x | 6TB SSD av varierad kvalisort | Asus VG279QM | Ducky One 2 | CM MM720

Permalänk
Medlem

https://www.amazon.de/dp/B07VM7VTYK/ref=sr_1_3?dchild=1&keywo...

Köpte dessa när dom var på rea. Vill minnas att jag betalade 250kr inkl frakt för 18 par

Visa signatur

Eglobal mini-pc // Intel i7 8750H // 16gb ddr4 @ 2666mhz // eGPU-lösning Sapphire RX Vega 56 nVME --> pcie x4

Permalänk
Medlem
Skrivet av issue:

Tjo,

Nu är det såhär att alla mina strumpor går sönder en efter en vid hälen.

Jag tröttnat på att vanliga bomullsstrumpor blir så hårda i tyget efter ett tag (samt går sönder vid hälen) så började jag shoppa strumpor gjorda av bambu.
Otroligt mjuka och mysiga strumpor, men det känns som att dom går sönder efter bara nårga användningar.

Så nu sitter jag här och vill inte köpa nya av bambu eller vanliga bomullstrumpor i butik som t.ex. dressman.

Kravet är att det ska vara tunna strumpor.

Så, vad och vart köper ni?

Testa Jula dom har bra tunna strumpor till ett bra pris.

Visa signatur

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata

Permalänk
Medlem

Jag köpte 100 par svarta från https://www.lager157.com/ för två år sedan. Några har gått sönder men jag värdesätter tiden och irritationen jag slipper lägga på strumpsortering. 😂

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Nu senast så köpte jag mig en 10-pack svarta strumpor på ICA-Maxi för 99 kr. Och jag har inte så mycket att klaga på dom. Är nöjd, med andra ord. Dom gör sitt jobb.

Innan dess så brukar jag köpa mina strumpor på Dressmann. Men det har alltid varit som att man lika gärna ha kunnat bränt dom 99 kr för två packen som man fick be för dom. För det gick hål i dom på nolltid. :/

Visa signatur

👻 Konstnär på Hyttgatan 18 & en hängiven spöksamlare på hobbybasis
ASUS M52AD-NR001T | Intel Core i5-4460 | 8GB | Nvidia GTX 960 | Windows 10

Permalänk
Medlem

Har köpt Frank Dandy från Stadium outlet dom senaste åren

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Arc Midi R2 Moderkort: ASUS Z97-A ATX CPU: i5 4690K @3,5GHz CPU-kylare: SilverStone Argon AR01 RAM: VENGEANCE LP 4x4GB GPU: Sapphire Radeon R9 290 TRI-X OC 4GB PSU: EVGA Supernova G2 750W SSD: Samsung EVO 840 250GB HDD: Seagate Desktop HDD 7200rpm 2TB Skärm: ASUS MG279Q @2560x1440

Permalänk
Medlem

Senaste gångerna har jag handlat strumpor på Weekday. Snygga men inte så dyra och kedjan brukar byta ut mönster/ färger titt som tätt, (finns både tunna och lite tjockare). Mina brukar också gå sönder på hälen gissar att det till stor del beror på hur man står och går.

Permalänk
Medlem

Ali Express bulk. Kostar typ inget.

Visa signatur

Workstation: i9-13900K @ 6.1 GHz - Asus Z790 ProArt - G.Skill 6400MHz 2x32 GB - Asus TUF 4080 16 GB
Samsung 990 Pro MVMe 1 TB - Kingston Renegade MVMe 4 TB - Asus 990 Pro NVMe 4TB
ASUS ROG Strix Aura 1000W - EK-Nucleus AIO CR360 - LianLi O11 Dynamic EVO
LG 38GL950G - Sound Blaster Katana V2X Soundbar - Corsair RGB Strafe - G-Wolves Sköll
Server: i7-6700K @ 4.2GHz - Asus Maximus VIII - Corsair DDR4 4x16 GB - Samsung 950 MVMe 256GB - Samsung EVO 1 TB

Permalänk

Rekommenderar företaget www.bola.se som tillverkar sina strumpor i Sverige. Jag har köpt deras syntetstrumpor, och det är deras som har hållit överlägset bäst hittills. En annan fördel med Bola är att de kan tvättas i 60 grader, iaf modellerna Running och Speed, som är de jag köper. 60 graders tvätt innebär inte bara att de blir renare, utan även vitare, då blekmedlet blir effektivare vid den temperaturen.
Här finns dock ett problem. Moderna tvättmaskiner kommer väldigt sällan upp i 60 grader, även om du kör en 60 graders tvätt. Vissa håller 60 grader endast i ett par minuter. Orsaken är att tillverkarna vill göra dem så energisnåla som möjligt. Istället brukar de förlänga tvätt-tiden. Även sköljningen är ofta dålig för att spara energi.

Permalänk
Medlem

Köper bara ullstrumpor numera. Främst woolpower i 3-pack från naturkompaniet. De är sjukt sköna, och blir inte lika sunkiga som bomull. Dessa håller även bättre än många andra ullstrumpor jag testat.

Permalänk
Medlem

Tröttnade på tunna strumpor som snabbt går sönder och blir sladdriga, hittade den här tråden och testade Newbody och Woolpower. Än så länge mycket nöjd med båda, men Newbody känns mer prisvärt.

En sak jag lärde mig när jag googlade runt är att polyamid är hållbarare än polyester, kan vara värt att veta på jakt efter hållbara strumpor.

Permalänk
Medlem

Vill jag ha lite flippade mönster köper jag Chup, tyvärr rätt svåra att få tag på och dyra. Handgjorda i Japan med rätt intressanta tekniker.
Annars så använder jag bara merinostrumpor, Myrqvist har prisvärda i bra kvalitet som i alla fall är tillverkade i EU, Portugal eller Spanien om jag inte minns fel. Friluftsstrumpor kör jag bara Woolpower och typ Bola. Gäller att sponsra svensk tillverkning i så stor omfattning det går.

Försöker så gott det går att inte sponsra tillverkning i sweatshops.

Permalänk
Medlem

Vintertid enklare tubsockor i bomull och byter när de går sönder. Tycker även att "dåliga" sockor håller ganska länge, men de brukar ju se lite tröttare ut.
Sommartid ankelsockor från newbody. Köpte på mig en större mängd av något fotbollslag och de håller väldigt bra.

Har även några fin-strumpor av något tunnare material, men de rastas bara de fåtal tillfällen då kostymen åker fram.

Jag är för snål att köpa dyr-strumpor för en hundring styck. Fötterna är ju ändå nerstoppade i skor när man är ute bland folk...

Permalänk
Medlem

Jobbar på skola så det ligger någon newbody katalog i personalrummet för jämnan

Visa signatur

- Dator, Mus, Tangentbord och skärm.

Permalänk

Jag ska lära er det bästa rådet som någon någonsin har eller kommer att lära er i livet.

Inför köp av sockar går man till olika butiker eller webben för den delen och kollar in sockarna noggrant. Man tar både hänsyn till kvalite, pris och allt annat. Sedan köper man minst 30 par såna sockar med exakt samma utseende. Jag själv brukar köpa 50st par.

Ni som undrar varför? Jo när tvättdagen kommer och man ska matcha sockar, så blir det så troligt enkelt då alla passar varandra.

Permalänk
Avstängd

https://www.jula.se/catalog/klader-och-skydd/herrklader/under...

Senaste inköp ca 5 månader sedan, fungerat kanon alla lika mjuka, hela och funktionella än. Tunn strumpor håller inte för fem öre, då ska det vara byggda i typ stålvajer och hur skönt är det?

Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Ni som undrar varför? Jo när tvättdagen kommer och man ska matcha sockar, så blir det så troligt enkelt då alla passar varandra.

Fungerar toppen så länge man bor själv.
Tyckte det var jobbigt nog med dotterns alla nästan lika strumpor, sen flickvännens tillkom med samma storlek är det ett helvete...

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

@Json_81:

Därför har jag bara svarta strumpor och frun har förbud på svarta strumpor. Så matchar jag alla svarta strumpor och hon får sköta sitt elände själv...

Visa signatur

He who hasn't hacked assembly language as a youth has no heart. He who does so as an adult has no brain.
~John Moore

Permalänk
Medlem

Jag får alltid illaluktande fötter från vanliga strumpor så blev tipsad om bambustrumpor. Hatar även tåsömmar så fick leta lite. Hittade bambustrumpor utan tåsöm på sockhuset och dom är helt underbara. Jag brukade alltid få duscha av mina fötter när jag kom hem från jobbet men nu luktar det aldrig. Strumporna slits rätt fort dock, räcker kanske i ett år men det är helt värt det. Jättesköna strumpor och behöver inte längre tänka på den där jäkla tåsömmen!

Visa signatur

Gaming :Define R5 | X370-PRO | Ryzen 2600 | RTX2080 | 16GB DDR4 3200MHz 14CL | SSD: 960 EVO M.2 500GB & 850 PRO 500GB
Media: Node 304 | B350m | Ryzen 2700X | 16GB DDR4 | 24TB HDD | 870 EVO NvME 500GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag ska lära er det bästa rådet som någon någonsin har eller kommer att lära er i livet.

Inför köp av sockar går man till olika butiker eller webben för den delen och kollar in sockarna noggrant. Man tar både hänsyn till kvalite, pris och allt annat. Sedan köper man minst 30 par såna sockar med exakt samma utseende. Jag själv brukar köpa 50st par.

Ni som undrar varför? Jo när tvättdagen kommer och man ska matcha sockar, så blir det så troligt enkelt då alla passar varandra.

Ett lite smartare tips. Man skaffar "unika" par. Då slipper man dessutom problemet att man kanske råkar para ihop en strumpa med någon som blivit lite mer eller mindre sliten.

Permalänk
Skrivet av Exxovion:

Ett lite smartare tips. Man skaffar "unika" par. Då slipper man dessutom problemet att man kanske råkar para ihop en strumpa med någon som blivit lite mer eller mindre sliten.

Vadå para ihop sockar? Varför skulle man göra det? Man lägger alla sockar i en låda. Sedan när man ska ha ett par sockar så tar man 2st, skulle en av dessa vara dålig så slänger man den och tar en ny. Och det är bara ta vilken som helst i lådan då alla sockar passar.

*edit*
Jag förstår poängen med att ibland köpa några riktigt exklusiva sockar med guldtråd och annat i. Likaså speciella löparsockar om man ska springa långt, kanske vill man ha några extra tjocka sockar på vintern.
Men man bör kraftigt hålla nere beståndet av sockar, det skapar annars en massa onödigt arbete.

Permalänk
Medlem
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Vadå para ihop sockar? Varför skulle man göra det? Man lägger alla sockar i en låda. Sedan när man ska ha ett par sockar så tar man 2st, skulle en av dessa vara dålig så slänger man den och tar en ny. Och det är bara ta vilken som helst i lådan då alla sockar passar.

*edit*
Jag förstår poängen med att ibland köpa några riktigt exklusiva sockar med guldtråd och annat i. Likaså speciella löparsockar om man ska springa långt, kanske vill man ha några extra tjocka sockar på vintern.
Men man bör kraftigt hålla nere beståndet av sockar, det skapar annars en massa onödigt arbete.

Jag använder en på varje fot. Så ja... men det kanske inte ska kallas för att para ihop.

Köper aldrig några "exklusiva" strumpor. Väljer billiga modeller i storpack. Men med unik mönstring så man slipper olika nötning på dem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av issue:

Tjo,

Nu är det såhär att alla mina strumpor går sönder en efter en vid hälen.

Jag tröttnat på att vanliga bomullsstrumpor blir så hårda i tyget efter ett tag (samt går sönder vid hälen) så började jag shoppa strumpor gjorda av bambu.
Otroligt mjuka och mysiga strumpor, men det känns som att dom går sönder efter bara nårga användningar.

Så nu sitter jag här och vill inte köpa nya av bambu eller vanliga bomullstrumpor i butik som t.ex. dressman.

Kravet är att det ska vara tunna strumpor.

Så, vad och vart köper ni?

Ö&B - 8 par 59:-

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Avstängd
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

"text"
Men man bör kraftigt hålla nere beståndet av sockar, det skapar annars en massa onödigt arbete.

Det är jättemånga människor i världen som lever utan dricksvatten. Tänk dig att du bara har ett par sockar, då slösar du enorma mängder vatten på att tvätta dessa i maskin varje dag. Det optimala i att minimera arbetet är 365st par, då behöver du bara tvätta en gång per år.