Permalänk

Köpa domän

Har funderat ett tag på att skaffa en domän för mail men den jag skulle vilja ha är såklart upptagen, och på whois så står det inte mycket mer än registrar info och registrant country:us . Funderar på att kontakta registrar och be om kontaktinfo till ägaren eller kanske be dem vidarebefodra något bara, problemet är att jag inte har en aning om vad domänen skulle kunna vara värd.

Det är en ganska kort .in domän, det finns ingen webbsida på addressen och namnet borde inte vara värd mer än något annat lika långt domännamn (Dvs inget objekt/produktnamn eller liknande)

Kan man se vad domänen används till på något sätt?

Om jag lyckas kontakta ägaren och får köpa domänen, finns det något säkert sätt att göra det på eller är det bara att skicka pengarna och hoppas på det bästa..? och är det enkelt att flytta en .in domän till tex loopia eller one?

Tack i förväg!

Permalänk
Medlem

@köpadomän123: Flytta ett domän till en en annan registrar brukar inte vara ett problem. Problemet brukar vara att komma i kontakt med den som äger domänen. De få gånger jag har lyckats så har dom velat ha helt absurda summor så jag har skitit i de.

Värdet sätts på samma sätt på de simplaste sättet någonsin, vad är du beredd att betala?

Du skulle kunna söka igenom DNSen för domänet, finns det ingen webbsida på de så kommer du troligen att hitta MX uppslag för mail.

Vet att de finns en del tjänster som kan hjälpa till och agera "middleman", men hur trovärdiga dom är får du avgöra.

Permalänk

Tack för svar. Kollade upp domänen på någon DNS lookup sida och det finns MX,NS,SOA och TXT records, så verkar ju användas för mail då.. Under SOA så finns en gmailaddress med personens namn iallafall.. Får ta och fundera på priset nu då

Permalänk
Medlem