Mus med komfort i fokus

Mus med komfort i fokus

Kringutrustning är jag inte särskilt bra på och särskilt inte när det kommer till möss.

Jag söker en ergonomisk mus med hög kvalitetskänsla men utan lullull. Min referenspunkt är en Andersson WDM 2.0 https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/datortillbehor/d... som är förvånansvärt skön, trots det låga priset. Den ligger förvisso i nedre skalan av "kvalitetskänsla" men ergonomin är god och funktionerna bra. Tyvärr säljs den inte längre.

Funktioner jag tycker är bra att ha:
Tumknappar för att gå framåt och bakåt på internetsidor.
Steglös scroll alltså att man med ett klick kan ändra från pekare till scroll och därmed (huruvida scrollhjulet är stegat eller ej spelar dock ingen roll).
bestämma scrollhastighet genom att flytta musen).
Tumstöd så att jag kan vila tummen.
Den ska gå att använda som trådad mus (trådlös funktion spelar dock ingen roll i sig).

Jag vet inte vad jag ska säga om prisbild men under 1000:- åtminstone, gärna med marginal.

Den ser ju ut som en semiplankning av Logitech MX-500-serien? I så fall har den ju dykt upp igen som en ny version av MX-518. Jag har dock inte känt på den nya varianten.

Jag har två MX-518 av originalvarianten och har haft en MX-500, men den gav jag bort, så det säger väl vad jag tycker om den formen på mus.

@ztenlund: Tack för tipset! Ska kolla upp den lite närmre. Har du något tänkbart alternativ också? Gärna med en liten "vinge" under tummen, om du förstår vad jag menar.

Jag har ganska stora händer och bytte från en mionix naos 7000 till en g603 för att jag ville köra trådlöst men fick byta tillbaka då jag fick ont i armen av den. Läste på lite och tydligen ska Naosen vara rätt så ergonomisk.

https://www.youtube.com/watch?v=h-GRNQLm0XQ

https://www.webhallen.com/se/product/188442-Mionix-Naos-7000-...

Såg att 7000 verkar vara slut men den som heter naos qg ser väldigt lik ut.

https://www.maxgaming.se/gaming-mus/naos-qg-optical-smart

Mx master om du vill ha en ”vinge” under tummen

Skickades från m.sweclockers.com

Det du beskriver är MX Master 2s

@PlogarN97 och @Dashio: Helt rätt! Fast tumscrollen ser rätt störig ut... och så har den fått lite tveksamma recensioner.

Jag var och kände lite planlöst på några möss på MediaMarkt idag och MX-518 var bra (som förväntat) men även G502 Hero var trevlig. Förvånande nog fanns även en Trust (modellen kommer jag inte ihåg) som kändes bra.

Skrivet av LaoLao:

@PlogarN97 och @Dashio: Helt rätt! Fast tumscrollen ser rätt störig ut... och så har den fått lite tveksamma recensioner.

Jag var och kände lite planlöst på några möss på MediaMarkt idag och MX-518 var bra (som förväntat) men även G502 Hero var trevlig. Förvånande nog fanns även en Trust (modellen kommer jag inte ihåg) som kändes bra.

Jag tycker att du ska köpa den från Netonnet och regga dig med klubbhyllan så får du 3 månaders öppet köp så har du tillräckligt med tid för att känna efter ifall det är någonting du gillar eller inte

G502 var alldeles för liten för min smak och tycke.

Mx master 2s är sjukt bekväm!

Skickades från m.sweclockers.com

Uppdatering: Jag gjorde något av ett krumsprång som slutade med att jag numera äger en mus med det skrämmande usla namnet "HyperX Pulsefire FPS PRO RGB Gaming mouse". Den är efter några timmars användande kanske någon eller några millimeter för stor för mina händer men den är ändå jäkligt skön.

Kort översikt gällande namngivningen av nämnda mus
Som de flesta av er redan känner till återkommer ofta vissa typer av ord och funktioner i den moderna PC-spelarkulturen (även känd som "gamingkulturen" eller "gejmingkulturen"). Det tycks nästan som att företagen har en religiös tro som gör gällande att vissa ord, uttryck och funktioner kan förbättra deras produkters egenskaper. Nedan kommer dekonstruktion av HyperX Pulsefire FPS PRO RGB Gaming mouse

Företagsnamnet:
Hyper - Ett adjektiv som rätt använt sägs förstärka unika och annars mediokra egenskaper.
X - En bokstav som enligt dataspelskulturen får något att magiskt bli bättre än det annars skulle vara.
Företagsnamnet avslöjar alltså ett försök att med två enkla "formler" förbättra produkterna och stärka deras unika egenskaper för att skilja varumärkets produkter från konkurrenternas.

Musens namn:
Pulsefire - Är kanske inte det mest stereotypa namnet men å andra sidan gäller det här att visa på produktens särprägel. Antagligen ska det tolkas som att varje klick skickar en extra stark kraft som gör att klicket ger bättre effekt i datorn (exempelvis att vapen i skjutarspel gör mer skada eller att tiden från klick till skott minskar).

Tilläggsnamnen:
FPS - Eftersom all användning av musen sker i första person.
Pro - Ett klassiskt magiskt ord som antingen ökar specialiseringen och/eller byggkvalitén.
Gaming - Är också ett magiskt ord enligt modern folktro. "Gaming" ökar hastighet och/eller precision i allt som bär ordet i sitt namn. Dessutom ökar produktens prestanda i alla spelsituationer.

Funktioner:
RGB - Tron på lysdiodernas kraft att bygga en ljussfär som skyddar objektet mot otur, lagg och precisionsstörande strålning är framträdande i den moderna folktron. En "PRO-", "Gaming-" mus som är så avancerad måste självklart ha en skyddande sfär som hindrar alla störningar från andra elektroniska prylar runtomkring sig.