Short Throw Projektor: Xiaomi MJJGTYDS01FM

Permalänk
Medlem

Short Throw Projektor: Xiaomi MJJGTYDS01FM

Hej,

Är det någon här som har erfarenhet av Short Throw Projektorn Xiaomi-Mijia-MJJGTYDS01FM ?

https://www.banggood.com/Xiaomi-Mijia-MJJGTYDS01FM-2GB-16GB-MIUI-TV-Laser-HDR-TV-4K-Chinese-Version-p-1449501.html?ID=224&cur_warehouse=CN

Den verkar ju trevlig, men skulle vilja höra ifrån folk som faktiskt har testat den.
Är ni nöjda? Tycker ni att den fungerar bra? Den ska klara 25000 timmar, ingen som haft problem?

Hur är den med svensk-TV sänding osv? PAL 50 vs PAL 60 problem osv.

Permalänk
Bildexpert 📺

@Uroth: Inte sett projektorn i fråga men ett par detaljer

TV-sändningar har inte med projektorn att göra, utan du kopplar via digitalbox etc med HDMI. Då gäller det att projektorn klarar lämplig signal som boxen skickar ut, till exempel 720p eller 1080p i 50 Hz

Ultra-ST-projektorer har ofta problem med distorsion i optiken och är svårt att få helt raka i projiceringen. Samt problem med krökta fokusplan som ger varierande nivå av skärpa över ytan.

Specad lystid är alltid en öppen fråga med "vad innebär 25.000 timmar?". Är ljuskällan 50% av sin ursprungliga styrka? 10 procent? 90 procent?

Cirka 18 500 kronor från kina för något som är tämligen obeprövat? Ifall det är exkl. moms så motsvarar det ungefär en 75-tums TV i bättre mellanklass där man får en stor bild som fungerar i alla lägen. Detta är det generella problemet med projektorer idag. Förutom pris/prestanda i storleken 90+ tum i dedicerade biorum så är en TV effektivare på väldigt många punkter.

Permalänk

Hej undrar om det är någon som köpt denna projektorn via länken här upp från Banggood är lite sugen på att göra det men vet inte om jag vågar är ju en del pengar att beställa från kina.