Grafikkort funkar bara i en viss dator, men inte andra.

Permalänk
Medlem

Grafikkort funkar bara i en viss dator, men inte andra.

Hej! Har ett mycket märkligt problem. Låt mig ta det från början.

Jag har 2 grafikkort som inte borde fungera. Eller det var vad jag trodde. Jag har haft dom liggandes i en låda i ca~2år eftersom jag är lite av en hoarder. För några dagar sedan så fick jag hem en eftermarknadskylare som jag ville testa. Därför drog jag fram ett av grafikkorten (ett HD 7850) för att se till att jag var redo innan jag satte kylaren på dyrare kort. När kylaren var på så fick jag för mig att testa grafikkortet i min dator... och det bootade? Jag kom in i windows och började stressa kortet med heaven osv för att se om det var stabilt. Vilket det var.

Efter jag var nöjd så satte jag kortet i en annan dator då jag redan hade ett bättre grafikkort i min dator. Men det bootade inte. Satte in det i dator-1 igen. Det funkade. Bytade nätagg på dator-2, hjälpte inte. Satte in grafikkortet i dator-3. Funkade inte. Nu blev jag förvirrad.

Tillslut så fick jag för mig att testa ett annat grafikkort (ett GTX 660) som var defekt enligt tidigare tester. Det fungerade också i dator-1? 660 kortet fungerade inte heller i andra datorer. Jag testade även att använda ett kort som jag visste fungerade i dator-2 & 3 och det var inga problem.

Någon som har en ide på en lösning?

Specs på dator-1:
Sabertooth X58
X5675
24GB DDR3
750W Integra M

TL:DR

2 grafikkort som inte borde fungera fungerar i en specifik dator men inte andra

Tack i förväg!

Mvh
Fredrik

Visa signatur

If it works, it works.

Permalänk
Medlem

@morronrost: EXAKT vad händer när du försöker starta datorn 2 och 3?

När folk skriver bootade inte, funkade inte mm har dom menat allt från död datorn till att något i Windows inte startar. Vi behöver veta EXAKT för att kunna hjälpa.

Nollställ bios: Det har fixat konstiga fel. Vissa behövde ta bort grafikkort och sen nollställa bios innan de fick bild med den igen. Nollställ antingen som det står i moderkorts manualen eller ta bort batteriet som ser ut som ett mynt en stund. Strömkabeln ska vara utdragen under tiden.

Uppdatera bios: Vissa behövde göra det på gamla datorer innan nya grafikkort funkade. Bör nollställa bios efteråt också även om det inte alltid står i instruktionerna.

Nätagg kan du utesluta genom att ta ett nätagg du vet funkar i dator 1 med grafikkortet och testa dom i dator 2 och 3.

Glöm inte strömkablarna. Har man 2 modulära nätagg och blandar ihop strömkablarna som kom med dom så kan man förstöra delar för det finns igen standar. Inte ens olika modeller av samma märke.

Permalänk
Medlem

@panpo98: Sorry att jag var otydlig. Jag skrev helt fel. Datorn startar och funkar fint men den känner inte av grafikkortet överhuvudtaget. Den går helt enkelt till igpu och postar på det sättet.

Har både nollställt och uppdaterat bios utan något resultat. Jag vetat. Nätaggen funkar eftersom alla andra grafikkort jag har postar. Dom är inte heller modulära, förutom integrat då.

Visa signatur

If it works, it works.

Permalänk
Medlem

Drivrutiner? Kommer du in i Windows på igpu kan du ju prova ladda ner och installera drivrutiner till det grafikkort som inye bootar, och se om det ens hittas av Windows

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 7600X - Geforce RTX 4080 - Custom Loop - Samsung 34" Ultra Wide
Intel i7 9700K - Radeon VII

Permalänk
Medlem

Om dator2 är ännu äldre än X58 så kan den bara rakt av vara för gammal?

Permalänk
Medlem

@Starric: Testat nu, men funkar inte. Ska testa med en annan gpu i samtidigt.

Visa signatur

If it works, it works.

Permalänk
Medlem

@JBE: Dator 1 är X58, 2 är B85 och dator 3 är Z77. Så det är den äldsta som fungerar

Visa signatur

If it works, it works.

Permalänk
Medlem

Ok har nu lyckats att få grafikkortet att visas som standard VGA adapter medans jag använder en annan gpu. Ska nu testa att installera drivers

EDIT: Det funkade tyvärr inte och grafikkortet har error code 10 i device manager.

Visa signatur

If it works, it works.