Permalänk
Medlem

Dax att uppgradera

Hej på Er kunnigt folk

Maskinen har några år på nacken (bl a 3770K, GTX 670, skärmen är en Samsung SA950) så det känns som det är på tiden... Jag har försökt läsa på vad som är aktuellt men det är en djungel
Plockat ihop det jag skulle vilja ha men är osäker på nätagg, burken, minnet, CPU:n och whatnot som verkar overkill/onödigt dyrt...

Har en budget på ca about runda 40k och tänkte höra med Er erfarna vilka komponenter man kan hugga på från det snabbt plockade bygget nedan utan att markant påverka kvalitéen/prestandan. Det jag absolut vill ha kvar är monteringen och ev. skärmen (där är jag tacksam för förslag/alternativ - vill ha IPS med G-sync och 100 Hz nativt, gärna över 27" dock inget "måste").
Vill också (helst) hålla mig till Intel och nVidia setup.

Tack på förhand!

https://screenshots.firefox.com/Dg6WdvHQrBnVfNj6/www.webhallen.com

Edit: Just det, användningsområdet... vilket är främst gaming och jobba i Adobe paketet (därav kravet på något bättre skärm).

Permalänk
Medlem

Typ detta:

+ Acer Nitro XV273K 9999:-
(Fungerar bra med G-sync enligt Sweclockers test)

Permalänk

@Icecrystal:

Tack! Fullt upp på jobbet och i övrigt, fick även läsa på lite därav ett sent svar. Jag råkade dessutom glömma lösenordet och efter återställningen hittade sidan mitt gamla konto.

Framför allt tack för tipset om skärmen! Det blir nog denna. Blev säkert bortvald när jag letade skärmar då jag sorterade på "g-sync". Visserligen mindre än AW3418DW och saknar g-sync (dock hyfsat kompatibel enl. reviews) men panelen är densamma som sitter i deras flaggskepp och är bättre i de flesta avseenden. Förutom detta får man 4K och HDR (även om ej äkta med sämre nit och ingen fald) ...och man "sparar" några tusenlappar!

Angående själva bygget... Det skrivs mest positivt om den nya MSI Duke modellen Du föreslog, fast samtidigt har Inet rätt ok pris på ASUS Strix just nu. Jag tror jag nöjer mig med 9700K (i st f i9:an) och står kvar vid Dark Base, burken är lite dyr men jag tycker den är så jävla läcker.
Budgeten är fortfarande överskriden men inte oacceptabelt. Plockar jag bort uppgraderinspaketet med den onödigt dyra display-kylaren och ersätter det med lösa, motsvarande delar så blir det något billigare (nedersta vagnen).

https://www.inet.se/kundvagn/visa/12459048

https://www.inet.se/kundvagn/visa/12459046

Permalänk
Medlem

@CogitoErgoSum(?):
Varsågod
Se mer om kompatibiliteten här:
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/g-sync-ces-2019-ann...

För själva datorn, jag skulle säga att det vore synd att hoppa över en 9900k i en dator i den här prisklassen. Den kostar en tusenlapp mer, men den kommer stå sig betydligt bättre och du skulle inte köpa ett grafikkort för 14-15k om du inte ville ha det bästa
Jag växlade om lite i bygget, hittade några hundralappar här och där som i fallet av minnet och kylaren faktiskt slutade i en bättre produkt också. Nätagget ger max 200W mindre, men du kommer aldrig komma upp i de effektsiffrorna ändå. Det här bygget kommer dra uppåt en 450W max om du inte ska överklocka. Ska du det kanske du kan hoppa upp på 850W agget.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/12459824

Permalänk

@Icecrystal:

Det blir det bygget då. Jag har läst lite här och där om höga temp på 9900k men samtidigt har jag inga planer på att överklocka, har inte gjort det sedan athlon 64, tror jag. Och utanför "spelriket" springer den ifrån i7 för det är ju en klart bättre CPU. Jag har övervägt en kompromiss i form av Ryzen 2700x som lockar fortfarande men that's it.
Tack!