Kan inte aktivera Dolby Atmos

Kan inte aktivera Dolby Atmos

Hallå fellow sweclockare!

Har stött på patrull med mitt nya HTPC-bygge. Av någon anledning så vill inte Atmos for home theater funka som det ska. När jag väljer det i ljudinställningar händer ingenting, utan den slår per automatik tillbaka till stereoljud.

Jag använder Kodi som mediaspelare, när jag skickar ut atmos via passthrough så funkar det upp till 5.1 och jag får atmos-ljud. Så fort det är något som är mixat i 7.1 så står den bara och snurrar, inget mer händer.

Det känns nästan som om bandbredden inte räcker, trots att jag har rätt kablar. I Kodi funkar det som sagt så länge det inte är 7.1.

Jag har anslutit en annan dator för att utesluta fel på ljudlimpan, den funkar prima. Samtliga drivrutiner är uppdaterade, inklusive BIOS. Samtliga HDMI-kablar har bytts. Testade nu en ominstallation av windows, det gav heller inget annat resultat.

Känner mig lite uppgiven och hoppas ni kan hjälpa mig!

Specs:
Asrock fatality ab350 mitx (senaste bios)
Ryzen 2200g
4gb ram
Samsung HW-K950 ljudlimpa

Väl mött,
Garvey

@Garvey:

Hejsan

Har du testat detta?
Kan vara något i Realteks drivrutiner

Skrivet av MsSmith:

@Garvey:

Hejsan

Har du testat detta?
Kan vara något i Realteks drivrutiner

Hej!

Tack för ditt svar, jag testar och återkommer.

Skrivet av MsSmith:

@Garvey:

Hejsan

Har du testat detta?
Kan vara något i Realteks drivrutiner

Fast vid närmare eftertanke, det är väl inte realtekkortet som skickar ut ljudet utan det går väl över grafikdelen?

Prova avinstallera Nvidias drivrutin för ljudet. Funkade för mig för ett tag sen. Funkar fotfarande.

Skrivet av Sper:

Prova avinstallera Nvidias drivrutin för ljudet. Funkade för mig för ett tag sen. Funkar fotfarande.

Jag kör inget nvidia-kort, ryzen 2200g med integrerad vega 8.