Permalänk
Medlem

1080p gaming på en LG 4K OLED?

Hej Allihopa!

Skulle behöva lite hjälp.

Har nyligen köpt en 4K Oled tv till vardagsrummet.

Har sedan länge innan spelat PC-spel på tvn då jag kopplat min hdmi-sladd från datorn till tvn. Den förra tvn var 1080p FULL HD.
Funkade perfekt.

min dator är verkligen inte stark nog för att hantera 4k gaming på tvn så jag försöker sänka upplösningen till 1080p i och med att jag gärna vill kunna spela med 60 FPS. Men allting ser så jäkla pixlit ut eller vad man ska säga. Fruktansvärt ful bild och Anti-Aliasing verkar inte existera när jag ändrar om upplösningen till 1080p på min 4K tv.

Däremot om jag ändrar jag till 1440p i inställningarna så ser det betydligt bättre ut. Men jag har hört att Nvidia har något som ska kallas för "dsr"? som vad jag förstått ska hjälpa till att konvertera om bilden så den ser bra ut oavsett på vilken upplösning du spelar.

Är det någon på rak arm som vet vad man ska ha för inställningar för att det ska funka optimalt? är så fruktansvärt dålig på dessa grejer.

Äger även en PS4 Pro. när jag spelar spel som bara stödjer 1080p på den så funkar det jättefint och bilden ser bra ut oavsett att det är 1080p på en 4k skärm. vet någon vad detta beror på? hur kan alla spel på PS4 Pro se kanonbra ut i 1080p men inte PC med samma upplösning? Vore oerhört tacksam för hjälp!

Tack på förhand! MVH Jimmy

Permalänk
Medlem

PS4 Pro har stöd för 4K så lura nu inte dig själv!

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Primär maskin: iPad Pro 12,9tum 2022 med Magic Keyboard.
Sekundär maskin: Ryzen 9 5950x, Radeon 7900 XTX, 32GB RAM ECC, monitor: OLED42C24LA
3st NUC 9 Pro Kit - NUC9VXQNX Ubuntu server för diverse.
PSN ID:iller Xbox live:illerG Wii U:illerG Switch:iller

Permalänk
Medlem

Bara ta och jämföra 30 fps på pc kontra konsoll, stor skillnad i upplevelse.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Vad har du för grafikkort?

Permalänk
Medlem

@Jinn3t: Är det något särskilt spel?

1080p ska annars kunna skala upp sig rätt så bra på 4K-skärmar.

Visa signatur

Citera för svar!

CPU: i9-9900K + Be Quiet! Dark Rock Pro 3. Moderkort: ASUS ROG Z390-F. Minnen: Corsair Vengeance DDR4 2x8GB 3000MHz. GPU: GigaByte RTX 3080 Gaming OC. SSD: Corsair MP510 500GB. HDD: WD Blue 3TB Nätagg: EVGA SuperNova G2 850W. Chassi: Corsair 4000D Airflow.

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av Jinn3t:

Men allting ser så jäkla pixlit ut eller vad man ska säga. Fruktansvärt ful bild och Anti-Aliasing verkar inte existera när jag ändrar om upplösningen till 1080p på min 4K tv.

När du använder en TV som en monitor måste du arbeta med bildinställningarna. Annars kommer TV:n applicera en hel del olika bildfilter som ska "förbättra" bilden. Det kommer att tillföras diverse olika dynamiska kombinationer av konturförstärkning, interpolering och brusreducering och liknande som fullständigt tuggar sönder bilden.

Första tricket på en LG brukar vara att ställa om att anslutningen är en "PC" och den går in i PC-läge och beter sig mer som en monitor. Ett annat är att direkt kliva in på Expert-läget för ljust rum. Men ofta vill man köra PC-läget eller spelläget för att få ned latensen. Spelläget hos LG kräver dock lite arbete det också med bildinställningarna.

Permalänk
Medlem

Spelar både i 1080p och 1440p @120hz på min Samsung Q7FN 65" och 1080p ser inte alls pixligt ut tycker jag i alla fall. Kör den i PC-läge.

Permalänk
Medlem

@Laxpudding:

Hej!

Testade att ändra om till pc-läge och det löste hela problemet! så oerhört tacksam! haft tvn sedan oktober och har verkligen inte haft en aning om att man kunde ändra på det sättet. Det tog bort allt fult vitt flimmer/antialiasing problem jag hade när jag körde på 1080p! Du har verkligen gjort min vecka! Stort tack ännu en gång!

Permalänk
Bildexpert 📺

@Jinn3t: Skönt att höra!

(Flyttar tråden till rätt forumdel. Detta har inte så mycket med Nvidia Geforce att göra)