Så billig laptop som möjligt men ingen skit?

Permalänk
Medlem
Skrivet av VeryMadMeatball:

Begagnat kan nog allt vara ett bra alternativ för det du vill uppnå för en mindre budget
Utan någon skam så kan jag också rekommendera Inrego (även om jag är anställd..), kan vara värt att kolla deras utbud iaf, framförallt med mellandagsrea och liknande nu: https://shop.inrego.se/mellandagsrea

Ja, under reorna är det riktigt bra priser. Bara orolig för att åka på min egen gamla sönderkörd jobbdator

Permalänk
Medlem
Skrivet av klacko:

Hur funkar det med laptops(aldrig ägt någon), finns det plats att montera en till ssd? eller måste man byta ut den nuvarande?

Vanliga 'jobb'-laptops så finns det i regel bara plats för en enda mekanisk disk eller SSD (moderna laptops kanske bara har plats för M.2 mSATA eller NVMe PCIe ) - men kolla på modellen du tittar på innan med sedvanlig googling vad dom har i sig och vilken typ av disk de använder sig av (mekanisk disk kan alltid ersättas av en SSD och för laptop så skall man alltid se till att det är SSD som används på huvuddisken, om det är mer än en disk i laptopen). Somliga märkes-laptop (läs bl.a apple, men även Dell, HP, Asus mfl.) kan ha väldigt skumma typer av flash-SSD som är omöjliga eller vart fall dyra att byta till större, samma sak att komma åt minnena för utbyte...

Ju mer slimline och nättare laptopen är, ju varmare är den under användning och mer knepig när det gäller lagring - kolla noga innan som sagt på de modeller du är intresserade av.

Köper du på Inrego ock liknande företag som handlar begagnat så har du ofta optioner vid köp att välja större SSD, mer RAM-minne och andra saker (mot extra kostnad givetvis) och väljer du detta så är sådant inmonterat och OS installerat och provkört när du får datorn - men som sagt det är begagnade prylar och det gäller även en beställd större SSD - dock har de sållat bort den värsta skräpet, bytt ut pekplatta och knappar om de är mycket slitna etc., att batteriet har anständig livslängd och köpt SSD är inte den sönderskrivna versionen. Inrego mfl. ger ofta 1 års garanti även på det begagnade så är något som fallerar på vägen och inte upptäcks innan vid deras genomgång så löser dom det. För begagnat så får man en i regel mycket mer slittålig dator för typ mindre än 1/3-del av dess nypriset för datorer som du aldrig skulle ha råd med som privatperson och via sådana företag så har de också garanti-åtagande om de händer något inom rimlig tid efter inköp.

Större spel-laptop (dom syns dock rätt sällan hos beg-laptop företag) har ofta 2 SATA diskplatser, men även här kan ena diskplatsen vara SATA3 och den andra (oftast för snurrdisken) 'bara' vara SATA2 - det har att göra vilka chipset de har på moderkorten (och i grunden antal PCIe-linor utdragna/tillgängliga)

Något äldre laptop som har CD/DVD-läsare så kan man i en del fall byta ut CD/DVD mot en docka som kan hålla en disk till, dock räkna inte med att gränssnittet är så snabb då det antingen går via USB eller en långsammare SATA2-gränssnitt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av klacko:

Mest orolig över hur man klarar sig med 128 GB?
Hur mycket har man ens kvar efter Windows mm är på plats?

Ska du bara ha filer och netflix så går det 128. Jag hade själv 120 när min HDD gick i kras, en ROG laptop med fallout 4 mm inne. Man får ha färre saker samtidigt.

Är det bilder och filmer som cokså ska lagras får man tänka vidare. Kanske extra lagring i moln eller usb sticka?

Simon

Visa signatur

Burk: Processor: i3 8100 stock cooler, Grafikkort: Sapphire RX 470 Nitro+ 8gb, Memory: HyperX Fury 16 GB Dual Channel, SSD: 128 GB + 240 GB, Display: AOC 24".

= > ÷

Permalänk

Som många andra också rekommenderat så kan du pressa ut de mesta ur dina ören med en begagnad

Permalänk
Medlem

Elgigantens asus för 10900 nu vid mellandagarna 👌

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Behöver du windows? Annars är chromebook bra

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Har inte dunderkoll på bärbara och vanliga priser, men denna såg väl rätt så billig ut med tanke på specs?

i7:a och MX150 iaf.

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_lenovo-ideapad-320s-15-...

Visa signatur

Grubblare