Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Spela film från alltid påslagen enhet i mitt hemmanätverk och casta till TV via Chromecast?

Permalänk
Medlem

Spela film från alltid påslagen enhet i mitt hemmanätverk och casta till TV via Chromecast?

Jag vill kunna spela film från alltid påslagen enhet i mitt hemmanätverk och casta till TV via Chromecast.

Vad för hård- och mjukvara behöver jag för det här. Jag har en Raspberry pi som jag skulle kunna använda om det är lämpligt.

En bonus vore om jag också kan casta innehåll från Netflix/Viaplay/SVT från den alltid påslagna enheten till TVn.

Permalänk
Medlem

Plex till film, kodi kanske fungerar också!

Visa signatur

Välkommen till Sweclockers, där den ena vet mer än den andra!

Permalänk
Medlem

Det låter som att du redan har en en filserver och en chromecast kopplad till TV'n. Då behöver du bara en mediaspelare med casting funktioner. VLC media player har det men det är lite krångligt att hitta i menyerna, tror även att chrome kan casta finns video plugins exvis local media player, Osv finns säkert bättre alternativ men kan vara värt att testa.

Annars kolla upp ovanstående alternativ/tidigare inlägg , plex eller emby kan agera som en mediahub och går att lägga in på den mesta hårdvaran exvis raspberry men lägger du servern på klen hårdvara då är det enbart streaming inte transcoding, gäller då att klienten kan spela upp käll materialet direkt, då behöver du inte casta räcker med att lägga in klienterna/mediaspelarna på dom enheter som ska komma åt servern. Vill du köra på TV'n så bör du kolla upp att det finns en klient där annars åker du på att casta eller koppla upp exvis koppla raspberryn till TV med en klient/mediaspelare.

Permalänk
Medlem

Jag tycker Videostream funkar bra. Är gratis, men för en liten peng för prenumeration får man en del trevliga funktioner.

Visa signatur

Core i7 7700K | Titan X (Pascal) | MSI 270I Gaming Pro Carbon | 32 GiB Corsair Vengeance LPX @3000MHz | Samsung 960 EVO 1TB