Permalänk
Medlem

Datorn spårar mig till Estland

Märkte det igår kväll när jag spela spela poker fick upp en ruta där det stod typ "insatser med riktiga pengar i region är inte tillåtet". Hade kunnat spela 3-4 timmar innan. Men kollade då upp min plats med hjälp av mylocation.org och det stod att jag var i Estland. För tre dagar sedan hade jag bytt webbläsare till Opera så trodde jag av misstag satt på någon VPN. Kollade och den var avstäng men avinstallerade ändå Opera. Har provat att starta om Datorn och Rutern flera gånger utan resultat. Även andra datorer här hemma får samma problem. Bör jag vara orolig för Estländska hackare?

Permalänk

Vart står det att din IP adress hör hemma? Kolla ip lookup

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

z690, 12600k, 32Gb ddr4, rtx 4080, 1000w, 1440p

Permalänk
Medlem

@dalledalle:
Får upp att jag är i Sverige på "https://ip-lookup.net" även fast min Ip adress är den samma som på "https://mylocation.org"

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Nerd is the new Cool

Permalänk
Medlem

@CyberNerd:
ISP: Tele2 SWIPnet
City: Vihtra küla
Region: Põhja-Pärnumaa vald
Country: Estonia
Detta kommer upp

Permalänk
Medlem

Mobilt bredband? Stäng av enheten/routern och chilla så bör du få en ny IP adress, om det tar en timma eller 24 beror på hur lång dhcp lease Tele2 har. Annars snacka med supporten och se om dom kan tvinga fram en ny.

Permalänk

Och du är säker på att du faktiskt inte är i Estland?

Visa signatur

z690, 12600k, 32Gb ddr4, rtx 4080, 1000w, 1440p

Permalänk
Medlem

Inga estländska hackare.

Med största sannolik så gäller följande. Tele2 har ett gäng med ipadresser, den ip-address som TS nu har har tidigare delats ut av Tele2 i Estland (och därmed så identfierar en mängd tjänster att man befinner sig i Estland), men av någon anledning (typ det behövdes mer i Sverige) så har den flyttas till ip-poolen som används för Sverige.

Se det som en chans att se på regionlåst estländsk tv