Internet via fiber, Universal - Har hastigheten försämrats?

Permalänk

Internet via fiber, Universal - Har hastigheten försämrats?

Har suttit på abonnemang från Universal sedan 2016 och enligt test på Bredbandskollen alltid haft 116 mbit ned samt 10-16 mbit upp.

Testar idag helt random via Speedtest.net och får 90 mbit, stänger av routern i 60 sekunder och sätter igång för att göra en hastighetstest via Bredbandskoll och det är fortfarande 90-96 och ej 116 mbit längre.

Upplever någon annan som har Universal samma sak?

Sitter på Windows 10 version 1803.
Internet via Ethernet och inte WIFI

Felstavningar
Permalänk
Medlem

@BaconBits: Ta det lite lugnt och vänta åtminstone till imorgon och gör fler tester. 90-96 är fortfarande helt acceptabelt så det är ingen idé att felanmäla ens för det kommer de inte bry sig om.

Permalänk

@BaconBits: I och med att Universal Telecom bara finns stadsnät så skulle jag göra en kvalificerad gissning på att det är stadsnätet som har uppdaterat sina QoS-(quality of service) profiler eller dylikt. Antar att du har en 100/10 tjänst och Stadsnäten vill optimera belastningen på deras nät och därav så har denna ändring gjorts.

Är ju förstås lite synd att tappa dom där extra 20Mbit du har fått "gratis" förut, men tyvärr nog inget Universal kan göra åt detta då dom måste följa Stadsnätets regler