Telia stäms av filmindustrin med syfte att framtvinga blockering av piratsajter

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ingetledigtnamn:

Du får ursäkta, men jag förstår inte riktigt vad du vill säga med din invändning. Menar du att du inte skulle säga upp ditt abonnemang om det var filmbolagen som gemensamt ägde streamingtjänsten? Eller menar du att det skulle bli ett bättre utbud och du kommer ha flera serier som du vill titta på och de kommer inte ha säsongsuppehåll samtidigt och därför kommer du inte säga upp ditt abonnemang?

Hursomhelst så måste vi kolla på vem som betalar vem. Med undantag för TV4/CMore så har producenterna redan fått betalt, oavsett om du är abonnent eller inte. Det är deras kunder (Netflix/HBO Nordic/Viaplay/CMore) som inte tjänar pengar när du säger upp ditt abonnemang. Återigen har filmproducenterna inget direkt ekonomiskt intresse av att driva en egen tjänst. De kommer inte tjäna mer pengar för att det finns en tjänst som har allt, snarare tvärtom. De lever gott på att de olika streamingtjänsterna bjuder över varandra för rätten att få visa de populära serierna.

Skulle inte säga upp det om det fanns en gemensam tjänst som samlade ALLA serier och filmer som t.ex. TP.

Hade mer än gärna betalt 800-1200 kr i månaden för det.

Om jag inte betalar Netflix / HBO Nordic, Viaplay / CMore så innebär det i "slutändan" att även filmbolagen och serieutgivarna inte heller får betalt. Visst min enskilda betalning har ingen betydelse; men om fler säger upp sina abonnemang under vissa perioder så kommer bolagen ha mindre kassa att spela med.

Man får försöka se det hela ur ett större perspektiv annat än från den enskilde individens.

Permalänk
Medlem

Hurra, reglerat internet!!
Ta blocket också ifall nån säljer nåt skumt där.
Sweclockers och Facebook, där kan man ju råka kommunicera om något som inte faller alla i smaken.
Vad ska vi ta sen då tro?
Kanske bara fråga Kina vad de blockerar och göra likadant?

Permalänk
Medlem

Ja ja blockeringen kommer inte att fungera dom tar andra vägar bara .
Enda chansen är att blockera torrent filerna men då kommer många andra filer att blockeras...

Visa signatur

Låda thermaltake view 91 M-kort ASUS X399 ROG Zenith Extreme CPU AMD Ryzen Threadripper 1920X 3.5 GHz Kylning Hemma byggd vattenkylning 2 x 480mm + 1 x 420mm radiatorer Minne 8 X 16Gb DDR4 HD SSD 240GB OCZ Trion 100 Grafik Gigabyte Geforce RTX 3080 10GB GAMING OC WATERFORCE WB AGG Corsair RM 1000w 80+ Gold Skärm ASUS 43" ROG Strix XG438QR 4K VA HDR 120 Hz

Permalänk
Medlem

Undrar hur kostnadskalkylen ser ut för dessa företag när de bestämmer sig för att försöka motverka att folk laddar ner? Kan ju inte vara helt små summor de spenderar.

Permalänk
Medlem

Härligt, efter Napster har vi alltså inte lärt oss ett dyft på snart två decennier? Antar att vi får vänta tills åtminstone 80-talister intar "gubbpositionerna" på de stora bolagen inom mediesfären innan man kanske kan överföra sitt "tillgång och efterfrågan" till modern nutid.

Visa signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Permalänk
Medlem
Skrivet av sleepyoh:

Klart du kan välja leverantör, i lägenhet är det ju upp till föreningen eller hyresvärden att dra in en fiber och välja vem dom vill använda sig av, inget som stoppar mer än snålisar som inte vill bekosta det. Det är liksom inte så att någon leverantörer har monopol eller ensamrätt, du är fri att köpa tjänster av vem du vill. Är det lägenhet det gäller får du klaga på dom som valde att skriva avtal med telia och lobba för en annan lösning..

Inget som hindrar att ha flera leverantörer om så vill heller, men är ju dubbel kostnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har frågat om det går att byta, svaret är nej.

Såhär föreställer jag mig att det skulle låta om jag ringde upp:
Jag: Hej hyresvärden, jag skulle vilja byta bredbandsleverantör från Telia till något vettigt.
Hyresvärd: Tyvärr, vi har avtal med Telia på våra tusentals lägenheter.
Jag: Men jag är missnöjd
Hyservärd: Jaha... flytta då?

Jag står fast vid min åsikt att det är skit att min hyresvärd ska bestämma vilken internetleverantör jag har. Inte minst när det finns ett fungerande stadsnät med flera operatörer.

Jo, jag kan välja mobilt bredband från vilken operatör jag vill, men det är inte ett alternativ för mig.

Permalänk
Skrivet av krigelkorren:

Håller med.

Det ekonomiska incitamentet hade väl varit att kunna få kunder vilja betala för sig genom att erbjuda prismässigt konkurrenskraftig tjänst kombinerat med en vettig distributionskedja så att alla som vill kan ta del av den?
Så att de framstår som ett konkurrenskraftigt alternativ till piratstreaming och sidor som The Piratebay.

Ingen laglig filmtjänst är ju ens i närheten av komplett i dagsläget, frågan är om man ens kan få tillgång till ett komplett utbud om man så prenumererade på samtliga befintliga tjänster idag? Jag tvekar starkt på det.

Uppställningen idag är ju lite som:
*Antingen betalar du för ett icke komplett utbud + ev. reklam osv.
*Eller så piratar du med ett sånär på komplett utbud med snabbare releaser men får leva med reklam och lagg när du streamar.

Piratindustrin ger ju svaret direkt på problemet, för att kunna konkurrera med piratindustrin som "bara tar" måste du överglänsa dem i kvalitet, snabbhet, utbud och funktion. Kort sagt: En tjänst som folk tycker är värd att betala för!
Först då kommer folks inställning att förändras.

Folk brukar ta Spotify som argument för att om bara allting fanns på en tjänst så skulle piratkopieringen försvinna. Vem orkar kopiera skivor när (nästan) all musik finns tillgänglig på ett knapptrycks avstånd? Jo, det stämmer, men problemet är att Spotify inte genererar pengar (539 miljoner euro i förlust 2017).

Självklart vill filmbolagen att folk skall betala för sig men deras primära mål är att tjäna pengar, inte att minska piratkopieringen. Minskad piratkopiering gör att deras kunder tjänar mer pengar och i sin tur kommer vara beredda att betala mer för filmer och serier, men ur producentens synvinkel funkar dagens modell ganska bra. Problemet är som du säger att de måste vara bättre och billigare för att få bukt med kopieringen. De måste vara beredda att ta förluster under en lång tid för att få till en ändring i beteende. Det är först när alla slutat piratkopiera och istället strömmar (från lagliga sajter) som man kan börja ta ordentligt betalt.

I kvartalsekonomins tidevarv är det inte värt att starta en gemensam streamingtjänst. Den kommer att drabba den nuvarande försäljningen hårt och det kommer ta 10? 20? 30? år innan de positiva effekterna av minskad piratkopiering väger upp den ackumulerade förlusten under dessa år.

Jag skulle också gärna se en tjänst med allt jag vill se, men jag tror inte det kommer ske förrän Netflix har vunnit. Så teckna er för ett Netflix-abonnemang.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Menar du att de ljuger när de säger att de inte lagrar uppgifter längre än 24h och aldrig har lämnat ut något till upphovsrätsorganisationer?

Vad är det för lagar som Bahnhof inte följer?

Permalänk
Medlem

Girighet är enligt katolsk kristendom en av de sju dödssynderna.

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk
Avstängd
Skrivet av JeanC:

Skulle inte säga upp det om det fanns en gemensam tjänst som samlade ALLA serier och filmer som t.ex. TP.

Hade mer än gärna betalt 800-1200 kr i månaden för det.

Om jag inte betalar Netflix / HBO Nordic, Viaplay / CMore så innebär det i "slutändan" att även filmbolagen och serieutgivarna inte heller får betalt. Visst min enskilda betalning har ingen betydelse; men om fler säger upp sina abonnemang under vissa perioder så kommer bolagen ha mindre kassa att spela med.

Man får försöka se det hela ur ett större perspektiv annat än från den enskilde individens.

Som någon som läst 7,5 högskolepoäng om "amerikansk kultur" på universitetet så måste jag tyvärr göra dig besviken och säga att "tänka ur ett större perspektiv" än individens är något som går emot hela deras fundamentala kulturella värdering: det är hög individualism i USA. "En individ ska lyckas eller misslyckas efter sina egna meriter".

Det är därför många ser ner på "fattiga" istället för att tycka synd om dem. Många [amerikaner] anser att de fattiga är fattiga för att de inte försökte tillräckligt. Vi i Sverige har såklart också en viss individualism men också en viss nivå av socialistiska värderingar så vi tycker att detta är en konstig syn som är "solklart" för amerikanerna dock.

Därför ligger det i varje enskildes Hollywood-filurs intresse att maximera sin vinst oavsett hur mycket detta skadar resten av befolkningen till vissa rimliga nivåer. Jag tycker det är lustigt att många Hollywood-filurer fortfarande lever med tanke på tillgången till vapen där. De [amerikanska befolkningen] är så korkade att de inte vet vem som det är som sitter och drar i spakarna för att göra sina egna liv bättre medan andra livs blir surare? Det är inte ett "företag" som folk borde vidta åtgärder mot utan vissa högt uppsatta personer helt enkelt.

Sedan har vi också "tävlingsaspekten" i amerikansk kultur där det alltid måste finnas en vinnare och en förlorare, i princip allt vilket gör det löjligt i många fall. Detta anammar Sverige till en viss del (men mest för att vi kopierar mkt från amerikansk kultur, vet ej varför vi gör det dock) när det snackas om "vem som vann den senaste politiska debatten". Dock så kommer de socialistiska värderingarna in här och gör att vi också är mer benägna att försöka upprätthålla att "alla som deltog är vinnare på sina egna sätt och vis".

Ajja, vad jag ville med denna "personliga rant" (ej riktad mot någon särskild) är att säga att större perspektiv än individen gäller inte lika mkt i USA som det gör i Sverige. Fattigdom beror störst del på att det är många enstaka INDIVIDER som bara ser till sin egen kortsiktiga vinst. (Just det: kortsiktig vinst är också typiskt amerikanskt; de planerar kortsiktigt och gör vinster kortsiktigt och skadar såklart långsiktigt. Jämför detta med Kina som har långsiktig planering och implementering oftast på flera decennier).

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Avstängd

Säger bara VPN! Sen säger jag lycka till med blockeringar

Visa signatur

•·.·´¯`·.·•ЩIЯЦZ•·.·´¯`·.·•
Threadripper 1950X - Aorus x399 Gaming 7 - G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz 4x8gb - EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 - 500gb Samsung 960 evo - Noctua NH-U14S TR4 - EVGA SuperNOVA G2, 1300W - Acer X34A

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gropenator:

Vad är det för lagar som Bahnhof inte följer?

De måste lagra i sex månader men lagrar bara i 24 timmar, till PTS förtret. De måste lämna ut IP nummer enligt IPRED men det har de kringått.

Möjligen så "bryter" de inte mot några lagar utan kringår dem bara. Men det bevisar ju isåfall att det går att följa lagen, skydda sina kunder, och knäppa upphovsrättstollarna på näsan, vilket i så fall innebär att alla andra ISP's som inte gjort det är totalt sämst. Mycket dåligt. De har alltså helt lagligt kunnat göra precis som Bahnhof, men låtit bli. Det tål att tänkas på.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Inaktiv

Så tråkig attityd på sweclockers, samma typ av debatt underlägg om och om igen..
Uppmuntran till diskussion kring moral och etik hela tiden

Permalänk
Skrivet av JeanC:

Skulle inte säga upp det om det fanns en gemensam tjänst som samlade ALLA serier och filmer som t.ex. TP.

Hade mer än gärna betalt 800-1200 kr i månaden för det.

Om jag inte betalar Netflix / HBO Nordic, Viaplay / CMore så innebär det i "slutändan" att även filmbolagen och serieutgivarna inte heller får betalt. Visst min enskilda betalning har ingen betydelse; men om fler säger upp sina abonnemang under vissa perioder så kommer bolagen ha mindre kassa att spela med.

Man får försöka se det hela ur ett större perspektiv annat än från den enskilde individens.

Vad är det du förväntar dig att jag skall se om jag lyfter blicken? Kommer jag tappa fokus på siffrorna och dras med i din dröm? Låt oss titta lite på vad som skulle hända om det fanns en tjänst där allt fanns och "alla" abonnerade på:
* Hur mycket av biobesöken skulle man tappa om du kunde se filmen hemma samma dag som den hade premiär?
* Hela videouthyrningsbranschen skulle utraderas.
* Köpfilmsmarknaden begränsas till ett antal samlarmuppar som absolut ska äga plastbitar.
* TV-intäkten försvinner. Vem kommer sitta och genomlida reklam för att se filmen på TV när man kan streama utan reklam?
* Streamingintäkten kommer minska drastiskt. Netflix och HBO kommer inte vilja betala för saker som inte är exklusivt.

Hur mycket betalt måste man ta för att väga upp det bortfallet? Om alla vore beredda att lägga en tusenlapp i månaden skulle det kanske funka affärsmässigt, men jag tror att de flesta skulle tycka att det är alldeles för dyrt. Jag skulle inte lägga en tusenlapp.

Om filmbranschen trodde att de skulle tjäna mer pengar på en streamingtjänst än de gör på dagens distributionsmodell, tror du inte vi skulle ha haft den då? Jag är övertygad om att de har räknat på det här, mycket. Disney har räknat så mycket att de startar en egen streamingtjänst.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

Yttrandefrihet är en sak mellan medborgarna och staten, inte på forum på internet. Det finns ingenting som säger att du har rätt att trycka ur dig vad du vill på Sweclockers eller andra forum för den delen. Sluta missbruka begrepp.

Nej, yttrandefrihet är en binär, forum och tidningar ägs utav någon och denne ägare avgör vilken text som ska finnas. Så på forum som inte tillåter vissa uttryck råder det inte yttrandefrihet, men man behöver inte upplåta plats på ens ägodelar så det är ingen motsättning.

Du får alltså inte klottra uttryck på tunnelbanan eller rispa in Strindbergs samlade verk på någons bil.

Staten däremot måste tillåta alla åsiktsuttryck eftersom alla medborgare äger forumet gemensamt. Det finns alltså inga moderatorer som kan banna en från det gemensamma och som bestämmer, utan medborgarna är jämlikar.

Sluta låtsas som att yttrandefrihet är en lagteknisk term.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ingetledigtnamn:

* Hur mycket av biobesöken skulle man tappa om du kunde se filmen hemma samma dag som den hade premiär?
* Hela videouthyrningsbranschen skulle utraderas.
* Köpfilmsmarknaden begränsas till ett antal samlarmuppar som absolut ska äga plastbitar.
* TV-intäkten försvinner. Vem kommer sitta och genomlida reklam för att se filmen på TV när man kan streama utan reklam?
* Streamingintäkten kommer minska drastiskt. Netflix och HBO kommer inte vilja betala för saker som inte är exklusivt.

1. Det behöver ju inte inkludera filmer som går på bio (även om det har gjorts i korea, vilket är orsaken till att många torrents tidigt endast finns med hardcoded-korean), men skulle kunna inkluderas i utbudet genom hyra mot engångskostnader.
2-5. Är inte dessa redan genomförda förändringar som filmindustrin artificiellt försöker hålla vid liv?
2. vem hyr filmer annat än genom nätet idag?
3. Detta är dåligt därför att? filmbolagen slipper snarare en utgift när de inte behöver producera dessa plastbitar längre, alternativt färre som sälj till högre pris (blir det samlare kan de säkert ta ut högre marginal)
4. varför skulle filmbolagen bry sig om det, det är ett problem för TV-bolagen (som är beroende av reklam, t.ex SVT lägger redan det mesta på SVT-play)
5. Om allt finns på samma ställe skulle distributören (t.ex Netflix) betala till alla dess producenter (Disney, HBO, Warner Bros, etc.), om man då får, säg 50% mindre per stream, men ökar antalet streamare med 5x så är det fortfarande en ökning

disclaimer: allt detta är bara spekulationer baserade på egna åsikter och observationer

Visa signatur

CPU: R7 5800X3D | GPU: XFX 6900XT Merc 319 | MB: Gigabyte X570 PRO-I| RAM: 2x16 Corsair LPX@3600MHz CL18|Cooling: Scythe Ninja 5 (Noctua A12x25)|PSU: Corsair SF750|SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB + Corsair MP510 4TB + Samsung 850 EVO 2TB + Samsung 850 PRO 2TB|CASE:NR200P

Permalänk
Medlem
Skrivet av Renrakad:

Nej, yttrandefrihet är en binär, forum och tidningar ägs utav någon och denne ägare avgör vilken text som ska finnas. Så på forum som inte tillåter vissa uttryck råder det inte yttrandefrihet, men man behöver inte upplåta plats på ens ägodelar så det är ingen motsättning.

Du får alltså inte klottra uttryck på tunnelbanan eller rispa in Strindbergs samlade verk på någons bil.

Staten däremot måste tillåta alla åsiktsuttryck eftersom alla medborgare äger forumet gemensamt. Det finns alltså inga moderatorer som kan banna en från det gemensamma och som bestämmer, utan medborgarna är jämlikar.

Sluta låtsas som att yttrandefrihet är en lagteknisk term.

Skickades från m.sweclockers.com

Då är det knappast något att ens påpeka. Med den definitionen finns inte yttrandefrihet ens på Flashback. När man skapat ett konto på Sweclockers (eller valfritt annat forum) så har man ingått ett avtal där man underkastar sig de regler som gäller för vad som får yttras och inte. Att sedan sitta och gnälla om dem är bara fånigt.

Ytrandefrihet är en lagteknisk term, men även den har som bekant inskränkningar i form av hets mot folkgrupp, ärekränkning, förolämpning etc.

Det blir väldigt kladdigt om man blandar ihop begreppen.

Det folk verkar mena med yttrandefrihet idag är ännu otäckare, för det verkar gå ut på att "Jag får säga vad jag vill, men nåde den som säger emot mig, denne inkräktar på min yttrandefrihet".

Vad det innebär är alltså att foks uppfattning om yttrandefrihet är att man ska få säga vad man vill och i samma svep begränsa andras yttrandefrihet. Inte undra på att det blir begreppsförvirring.

"Yttrandefrihet omfattar en frihet att yttra och föra fram åsikter utan censur, begränsning eller någon typ av bestraffning. FN:s deklaration formulerar friheten på följande sätt: "Var och en har rätt till [...] yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser". En liknande text finns också i Europakonventionen om mänskliga rättigheter och FN:s konvention om civila och politiska rättigheter (se Artikel 19). Yttrandefrihet regleras ofta i ländernas grundlagar och handlar alltid om förhållandet mellan staten och individen, inte om förhållandet mellan individer. "

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Renrakad:

Nej, yttrandefrihet är en binär, forum och tidningar ägs utav någon och denne ägare avgör vilken text som ska finnas. Så på forum som inte tillåter vissa uttryck råder det inte yttrandefrihet, men man behöver inte upplåta plats på ens ägodelar så det är ingen motsättning.

Du får alltså inte klottra uttryck på tunnelbanan eller rispa in Strindbergs samlade verk på någons bil.

Staten däremot måste tillåta alla åsiktsuttryck eftersom alla medborgare äger forumet gemensamt. Det finns alltså inga moderatorer som kan banna en från det gemensamma och som bestämmer, utan medborgarna är jämlikar.

Sluta låtsas som att yttrandefrihet är en lagteknisk term.

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, yttrandefriheten är faktiskt bara mellan dig och staten, sluta låtsas som att den är något mer.
Det yttrandefriheten gör är att du i princip kan säga hur dum/dålig statsministern är utan att staten kan åtala dig. På privatägda forum (tidningar, internetforum etc) är det upp till ägare/ansvarig utgivare vad som publiceras, detta rörs inte alls av yttrandefriheten.

Visa signatur

CPU: R7 5800X3D | GPU: XFX 6900XT Merc 319 | MB: Gigabyte X570 PRO-I| RAM: 2x16 Corsair LPX@3600MHz CL18|Cooling: Scythe Ninja 5 (Noctua A12x25)|PSU: Corsair SF750|SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB + Corsair MP510 4TB + Samsung 850 EVO 2TB + Samsung 850 PRO 2TB|CASE:NR200P

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ingetledigtnamn:

Vad är det du förväntar dig att jag skall se om jag lyfter blicken? Kommer jag tappa fokus på siffrorna och dras med i din dröm? Låt oss titta lite på vad som skulle hända om det fanns en tjänst där allt fanns och "alla" abonnerade på:
* Hur mycket av biobesöken skulle man tappa om du kunde se filmen hemma samma dag som den hade premiär?
* Hela videouthyrningsbranschen skulle utraderas.
* Köpfilmsmarknaden begränsas till ett antal samlarmuppar som absolut ska äga plastbitar.
* TV-intäkten försvinner. Vem kommer sitta och genomlida reklam för att se filmen på TV när man kan streama utan reklam?
* Streamingintäkten kommer minska drastiskt. Netflix och HBO kommer inte vilja betala för saker som inte är exklusivt.

Hur mycket betalt måste man ta för att väga upp det bortfallet? Om alla vore beredda att lägga en tusenlapp i månaden skulle det kanske funka affärsmässigt, men jag tror att de flesta skulle tycka att det är alldeles för dyrt. Jag skulle inte lägga en tusenlapp.

Om filmbranschen trodde att de skulle tjäna mer pengar på en streamingtjänst än de gör på dagens distributionsmodell, tror du inte vi skulle ha haft den då? Jag är övertygad om att de har räknat på det här, mycket. Disney har räknat så mycket att de startar en egen streamingtjänst.

Precis; streamingmarknaden är så lönsam så alla vill starta sin egen tjänst. Annars hade alla hållt kvar med hyrfilm och biofilm.

Netflix hade inga problem med att slopa sin videouthyrning på gammelmedia och se vart de är idag.

Amazon vars tanke var att sälja böcker och lite därtill på nätet har inte slagit ut bokhandeln; tvärtom frodas den mer än någonsin.

Att du vill hålla en utdöende marknad vid liv det får vara upp till dig; flera videobutiker har stängt ner redan. Om de nu gick så mycket vid vinst; varför stänger de ner?

Permalänk
Skrivet av sweisdapro:

1. Det behöver ju inte inkludera filmer som går på bio (även om det har gjorts i korea, vilket är orsaken till att många torrents tidigt endast finns med hardcoded-korean), men skulle kunna inkluderas i utbudet genom hyra mot engångskostnader.
2-5. Är inte dessa redan genomförda förändringar som filmindustrin artificiellt försöker hålla vid liv?
2. vem hyr filmer annat än genom nätet idag?
3. Detta är dåligt därför att? filmbolagen slipper snarare en utgift när de inte behöver producera dessa plastbitar längre, alternativt färre som sälj till högre pris (blir det samlare kan de säkert ta ut högre marginal)
4. varför skulle filmbolagen bry sig om det, det är ett problem för TV-bolagen (som är beroende av reklam, t.ex SVT lägger redan det mesta på SVT-play)
5. Om allt finns på samma ställe skulle distributören (t.ex Netflix) betala till alla dess producenter (Disney, HBO, Warner Bros, etc.), om man då får, säg 50% mindre per stream, men ökar antalet streamare med 5x så är det fortfarande en ökning

disclaimer: allt detta är bara spekulationer baserade på egna åsikter och observationer

1) Utan biofilmerna minskar attraktionskraften ganska rejält. Utan dessa kommer folk inte vara beredda att betala en tusenlapp i månaden, om de någonsin var det.

2) Exempelvis Hemmakväll har 70 butiker runt om i landet, så marknaden kan inte vara stendöd.
3) Det skulle säkert vara bra ur miljösynpunkt, men jag tror det säljs en hel del film idag. Även om mycket hamnar i reaställen på ICA så är det ändå en inkomst filmbolagen skulle bli av med.
4) Det skulle vara ett problem för att TV-bolagen inte kommer vilja köpa filmerna som ingen kommer titta på. TV-kanalerna får inga reklamintäkter och har då inte råd att köpa filmer som ingen tittar på. Mer inkomstbortfall.
5) Nu tror jag inte Netflix betalar på löpande räkning utan betalar nog en klumpsumma för rätten att streama en film eller serie. I dag bjuder streamingoperatörerna över varandra för att få exklusiva rättigheter som drar tittare till deras tjänst. De kommer inte vara villiga att betala lika mycket om de inte för exklusiva rättigheter. Tja, både Netflix och HBO skulle sannolikt försvinna båda två. Jag har svårt att se att de skulle kunna leva enbart på egenproducerat material och behålla lönsamheten om det fanns en tjänst som hade allt annat.
Punkt 2 till 5 är förlorad intäkt som abonnenterna på AllFilmsAndSeries måste betala för. Do the math och du får svaret på varför den tjänsten inte finns.

Permalänk
Skrivet av JeanC:

Precis; streamingmarknaden är så lönsam så alla vill starta sin egen tjänst. Annars hade alla hållt kvar med hyrfilm och biofilm.

Netflix hade inga problem med att slopa sin videouthyrning på gammelmedia och se vart de är idag.

Amazon vars tanke var att sälja böcker och lite därtill på nätet har inte slagit ut bokhandeln; tvärtom frodas den mer än någonsin.

Att du vill hålla en utdöende marknad vid liv det får vara upp till dig; flera videobutiker har stängt ner redan. Om de nu gick så mycket vid vinst; varför stänger de ner?

Nu blir jag nyfiken. Vad har Amazon mot bokhandlarna-argumentet här att göra? Handlar det om att man SKA hålla fast vid sin ursprungliga ide trots att det kommer andra aktörer med andra distributionsmetoder?

Återigen kommer vi tillbaka till det här med att tjäna pengar igen. Disney har så mycket material som kommer vara exklusivt för dem så att de bedömer att de kommer kunna få en tillräckligt stor del av streamingmarknaden för att motivera satsningen. Att de börjar streama betyder inte att de slutar med bio, köpfilm och TV, utan att de utöver intäkterna från bio, köpfilm och TV tror sig kunna tjäna mer pengar på sin egen streaming än de skulle få för att sälja rättigheterna till Netflix eller HBO.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av sweisdapro:

Nej, yttrandefriheten är faktiskt bara mellan dig och staten, sluta låtsas som att den är något mer.
Det yttrandefriheten gör är att du i princip kan säga hur dum/dålig statsministern är utan att staten kan åtala dig. På privatägda forum (tidningar, internetforum etc) är det upp till ägare/ansvarig utgivare vad som publiceras, detta rörs inte alls av yttrandefriheten.

Läs ordentligt, jag skrev nämligen att du på din egendom inte måste upplåta plats åt andras uttryck och exemplifierande också. Det ändrar inte det faktum att det inte råder yttrandefrihet på ett sådant forum. Men man måste inte ha det på sin egendom vilket fordras av en stat på dess ägor. Vad är det du inte fattar?

Nope, staten ska skydda yttrandefriheten gentemot andra medborgare. Så att du inte förföljs eller skadas av andra medborgare som inte gillar det du säger.

Du antyder att yttrandefrihetsdefinitionen är avhängig majoritetsbeslut och reserverad den lagstiftande församlingen exklusivt, vilket inte stämmer.

Yttrandefrihet är alltså inte tillhörande den juridiska disciplinen utan den filosofiska.

Så nej, när man diskuterar freedom of expression i senaten i USA är det inte svensk lagstiftning man diskuterar.

Den gäller också medborgare visavi medborgare, du har inga särskilda rättigheter att kränka någons yttrandefrihet bara för att du inte är staten.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ingetledigtnamn:

Nu blir jag nyfiken. Vad har Amazon mot bokhandlarna-argumentet här att göra? Handlar det om att man SKA hålla fast vid sin ursprungliga ide trots att det kommer andra aktörer med andra distributionsmetoder?

Återigen kommer vi tillbaka till det här med att tjäna pengar igen. Disney har så mycket material som kommer vara exklusivt för dem så att de bedömer att de kommer kunna få en tillräckligt stor del av streamingmarknaden för att motivera satsningen. Att de börjar streama betyder inte att de slutar med bio, köpfilm och TV, utan att de utöver intäkterna från bio, köpfilm och TV tror sig kunna tjäna mer pengar på sin egen streaming än de skulle få för att sälja rättigheterna till Netflix eller HBO.

Nej det handlar om att man ska anpassa sig efter marknaden.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Renrakad:

Nope, staten ska skydda yttrandefriheten gentemot andra medborgare. Så att du inte förföljs eller skadas av andra medborgare som inte gillar det du säger.
Skickades från m.sweclockers.com

Yttrandefrihetsgrundlagen
I länken ovan kan du läsa vad yttrandefrihetslagen gäller i Sverige.
Du blandar dock äpplen och päron här, ja staten kommer skydda dig från andra medborgare som förföljer och försöker skada dig på grund av att du uttryckt dina åsikter, men på grund av att det är olagligt att skada och förfölja folk (hotfullt), inte på grund av din grundlagsskyddade yttrandefrihet.
Det ändrar inte heller att yttrandefrihetslagen endast gör att du inte kan bli tystad eller censurerad av staten, och alltså endast är mellan dig och staten.
Yttrandefrihet är inte en rätt att stå oemotsagd.

Skrivet av Renrakad:

Du antyder att yttrandefrihetsdefinitionen är avhängig majoritetsbeslut och reserverad den lagstiftande församlingen exklusivt, vilket inte stämmer.

Yttrandefrihet är alltså inte tillhörande den juridiska disciplinen utan den filosofiska.

Så nej, när man diskuterar freedom of expression i senaten i USA är det inte svensk lagstiftning man diskuterar.

Den gäller också medborgare visavi medborgare, du har inga särskilda rättigheter att kränka någons yttrandefrihet bara för att du inte är staten.

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, jag antyder ingenting, Svensk lagstiftning är så nära den "filosofiska disciplinen" av yttrandefrihet det går att komma i lagstiftning, det du pratar om är något suspekt likt att man inte ska få säga emot åsikter en annan medborgare uttrycker (genom att nyttja sin yttrandefrihet). Som tidigare nämnt är det reglerat genom andra lagar att man inte får tysta någon genom hot, våld, etc.
Vad USAs lagstiftning och diskusioner kring detta har med saken att göra har jag faktiskt inte den blekaste om, tyvärr.

Visa signatur

CPU: R7 5800X3D | GPU: XFX 6900XT Merc 319 | MB: Gigabyte X570 PRO-I| RAM: 2x16 Corsair LPX@3600MHz CL18|Cooling: Scythe Ninja 5 (Noctua A12x25)|PSU: Corsair SF750|SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB + Corsair MP510 4TB + Samsung 850 EVO 2TB + Samsung 850 PRO 2TB|CASE:NR200P

Permalänk

Medieföretagen i Hollywood har enorm makt. Vita Huset hotade med handelskrig mot Ryssland om inte Ryssland tog ned en illegal MP3 sajt förrut. Varför skulle hela USA vara villigt att starta handelskrig mot Ryssland, om inte det var kraftiga påtryckningar?

Läckta diplomatmail från wikileaks bevisar att IPRED och alla andra lagar som röstats igenom, var beställningsjobb från Vita Huset. Sveriges regering har alltså gjort exakt allt som USA beordrat Sverige. Detta är enormt, men ingen media tar upp detta, alla ignorerar detta. Tänk själv; USA dikterar Sveriges medielagar - är inte detta helt enomt stort nyhet?? Varför ignorerar alla detta??
http://falkvinge.net/2010/12/25/det-kom-en-julklapp/

"Några dagar innan jul fick jag ett paket med några telegram ur WikiLeaks’ stora samling, “som kanske kunde intressera mig”, av en anonym källa. De hade publicerats delvis av SVT tidigare.

Men det var vad som inte hade publicerats av SVT som var rena sprängstoffet. Det tog mig fyra dagar att förstå vad jag precis hade fått i svart på vitt, och jag har fortfarande inte smält det. Kortfattat: varenda lag, varenda utredning som varit fientlig mot nätet, ungdomar och medborgarrätter här i Sverige de senaste åren har varit beställningsjobb av USAs regering och amerikanskt näringsliv. Vi anade att det var så, men hade trott att det kanske kommit lite härifrån och lite därifrån. Det var fel. Det var koordinerat och den svenska regeringen hade fått en checklista att bocka av, och beskrivs i diplomattelegrammen som “mycket samarbetsvillig” och “är helt med på noterna”.

Sedan 2006 har vi påstått att datalagring, polismetodutredning, utredningen som ville stänga av folk från nätet (Renforsutredningen), den politiska rättegången och förföljelsen av The Pirate Bay, IPRED och FRA alltihop är del i en större helhet, en sammanhängande helhet som är styrd av amerikanska intressen. Det har låtit konspiratoriskt i överkant. Rentav löjligt. Vi har menat att den amerikanska regeringen jagar på en systematisk nedmontering av medborgarrätter i Europa och på andra platser för att amerikanska företags dominans inte ska riskeras, och då framför allt på upphovsrätts- och patentområdet.

Men plötsligt stod det där i svart på vitt. Så långt att de tjänstemän på Justitiedepartementet som har skrivit själva lagtexten till IPRED, tjänstemän som jag har namngivit och kritiserat, har varit på ambassaden och fått instruktioner."

Permalänk
Medlem

Ok , så min bojkott av filmbolagen fortsätter ett tag till då. Jag håller mig till netflix serier och vad som nu dyker up dära. är ju tillräckligt stor backlog ändå typ.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ingetledigtnamn:

Vad är det du förväntar dig att jag skall se om jag lyfter blicken? Kommer jag tappa fokus på siffrorna och dras med i din dröm? Låt oss titta lite på vad som skulle hända om det fanns en tjänst där allt fanns och "alla" abonnerade på:
* Hur mycket av biobesöken skulle man tappa om du kunde se filmen hemma samma dag som den hade premiär?

Har svårt att tro att själva filmskaparna skulle bry sig då de skulle kunna fakturera fullpris för en "biljett" och få alla pengar själva utan att biografer (mellanhänder) ska få en andel för att gå runt, visst skulle biografer bara bli en "kul gammal grej", men 90% av de jag känner iaf tycker att biografer är sämre än en bra hemmabio (pga annat folk osv).

Citat:

* Hela videouthyrningsbranschen skulle utraderas.

Den är nästan utdöd redan i nuläget (förutom områden med dåligt internet), så jag vet inte vad som ska vara nytt här.

Citat:

* Köpfilmsmarknaden begränsas till ett antal samlarmuppar som absolut ska äga plastbitar.

Jag är en av dem, alltid bra när man kan kopiera över saker man äger på många ställen (dock finns oftast torrents på det man är ute efter). Plus att fysiska kopior ger mig placebo att jag har något "mer" än en portabel iso fil.

Om det är många som fortfarande kommer vilja samla filmer kommer dock inget ögonfallande hända.

Citat:

* TV-intäkten försvinner. Vem kommer sitta och genomlida reklam för att se filmen på TV när man kan streama utan reklam?

TV-företagen får hitta andra kreativa lösningar eller sakta försvinna, beroende på typen av information/underhållning man vill åt finns ändå inte allt man kan vilja se på tv (Om PBS Spacetime skulle finnas på tv kan jag lova dig att jag skulle se vart enda program). Så en potentiell lösning skulle vara att licensiera spellistor eller serier från den hypotetisk tjänsten för att hålla kvar marknaden.

Citat:

* Streamingintäkten kommer minska drastiskt. Netflix och HBO kommer inte vilja betala för saker som inte är exklusivt.

Funkade bra för spotify? Där artisterna (skådespelare) involverade och/eller vilken serie spelar mer roll än den producerande studion, om jag frågar min mamma eller farmor vilken actionfilm dom vill se kommer de 100% av gångerna säga "Spiderman" eller "Superman" före de ens kommer att tänka på vad "DC" eller "Marvel" ens är. Netflix och HBO kan ju fortfarande ha exklusiva filmer/serier i någon form av underkategori.

Citat:

Hur mycket betalt måste man ta för att väga upp det bortfallet? Om alla vore beredda att lägga en tusenlapp i månaden skulle det kanske funka affärsmässigt, men jag tror att de flesta skulle tycka att det är alldeles för dyrt. Jag skulle inte lägga en tusenlapp.

Vet inte varför det skulle måsta vara så dyrt? Bortfallet kommer inte påverka de som skapar filmerna, snarare kommer det (potentiellt) dra ner de absurda priserna som sätts på i övrigt mediokra filmer som tjänar filmföretag miljardvis med kronor innan folk har insett att filmen var skräp.

Citat:

Om filmbranschen trodde att de skulle tjäna mer pengar på en streamingtjänst än de gör på dagens distributionsmodell, tror du inte vi skulle ha haft den då? Jag är övertygad om att de har räknat på det här, mycket. Disney har räknat så mycket att de startar en egen streamingtjänst.

Filmbranchen är en av de mest bakåtsträvande marknaderna som finns, men de är inte ensamma. Kodak fördröjde deras digitala kameror för att det skulle "kanabalisera" deras polaroidmarknad, vilket kan liknas med filmbolag som vill tjäna pengar på beprövade sätt istället för att faktiskt innovera där de verkligen kan tjäna pengar.

Musikbrachen var också kraftigt mot allt som hade med internet att göra annat än att köpa fysiska album genom onlineaffärer, men då bra alternativ uppstod (spotify) fanns det inte några större skäl att skapa sin egen streamingsajt då användarbasen är så kraftigt mycket större.

Visa signatur

"Oh glorious cheeseburger… we bow to thee. The secrets of the universe are between the buns..."
"All my farts come straight from hell, you're already dead if you notice a smell"

Permalänk
Avstängd
Skrivet av sweisdapro:

Yttrandefrihetsgrundlagen
I länken ovan kan du läsa vad yttrandefrihetslagen gäller i Sverige.
Du blandar dock äpplen och päron här, ja staten kommer skydda dig från andra medborgare som förföljer och försöker skada dig på grund av att du uttryckt dina åsikter, men på grund av att det är olagligt att skada och förfölja folk (hotfullt), inte på grund av din grundlagsskyddade yttrandefrihet.
Det ändrar inte heller att yttrandefrihetslagen endast gör att du inte kan bli tystad eller censurerad av staten, och alltså endast är mellan dig och staten.
Yttrandefrihet är inte en rätt att stå oemotsagd.

Nej, jag antyder ingenting, Svensk lagstiftning är så nära den "filosofiska disciplinen" av yttrandefrihet det går att komma i lagstiftning, det du pratar om är något suspekt likt att man inte ska få säga emot åsikter en annan medborgare uttrycker (genom att nyttja sin yttrandefrihet). Som tidigare nämnt är det reglerat genom andra lagar att man inte får tysta någon genom hot, våld, etc.
Vad USAs lagstiftning och diskusioner kring detta har med saken att göra har jag faktiskt inte den blekaste om, tyvärr.

Vad ska jag med den länken till? Diskussionen gäller yttrandefrihet, inte yttrandefrihetsgrundlagen. Håll dig till nomenklaturen.

Nej, det jag säger är inte "suspekt likt" att man inte får "säga emot" eller att man ska få stå "oemotsagd" vad detta nu betyder. Det jag säger är att yttrandefrihet är ett mått på mängden tillåtna yttranden, en filosofisk fråga och att den är transcendent. Du har inga särskilda rättigheter att tysta eller censurera bara för att du inte är en statlig aktör.

Även om det inte vore brottsligt att tysta någon på vilket upptänkligt sätt som helst så berövar man någon yttrandefrihet.
Att yttrandefrihet inte är vad som står i rikets lagar är liksom redan uppenbart, annars hade man inte behövt särskild lagstiftning för att deklarera undantagen.

Men det spelar ingen roll, för yttrandefrihet är en filosofisk modell och inte svensk lagstiftning.

Yttrandefrihetsgrundlagen betyder inte yttrandefrihet bara för att ordet återfinns i titeln. Precis som carpet och car inte är liknande saker. Den är alltså inte så nära det metafysiska som det går. Att göra barnkonventionen till lag är ett exempel på lag och metafysik som överensstämmer.

Det är för att skydda medborgarens yttrandefrihet och mötesfrihet polisen bevakar tillställningar. Det är varken äpplen eller päron utan ett faktum. Precis som det finns försvårande omständigheter vid hatbrott finns det försvårande omständigheter om du slår någon för dennes tanke- och yttrandefrihet eller könsuttryck. Det är alltså inte bara våldet som tas i beaktning. Fängslar du en journalist är det försvårande om det är på grund av dennes arbete, och du kommer att få stå till svars för fler saker än att du fängslade denne.

Du hävdar att yttrandefrihet = yttrandefrihetsgrundlagen i Sverige. Med den definitionen pratar alla som pratar om yttrandefrihet om svensk grundlag eftersom de är ekvivalenta. Således är det svensk grundlag som avses när yttrandefrihet avhandlas i den amerikanska senaten, enligt din definition

Du får mejla Stanford och berätta att yttrandefrihetsbegreppet är förbehållet svensk lagstiftning och att de borde ändra namn i encyklopedin. Freedom of expression betyder ju Yttrandefrihetsgrundlagen och betyder att du får kalla Stefan Löfven dålig.

Men yttrandefrihet är en filosofisk fråga vilket stöds av att dess avhandlande ryms inom ramarna för Stanfords filosofisk encyklopedi., mer kan du läsa här: https://plato.stanford.edu/entries/freedom-speech/

Om yttrandefrihet betyder yttrandefrihetsgrundlagen är det ju onödigt att utländska universitet studerar saken, de bor ju inte i Sverige och omfattas inte alls. Det blir däremot enkelt att förklara om man inser att det är en metafysisk modell tillhörande den filosofiska fakulteten i alla universitet i hela världen.

Att du inte riktigt fattar implikationen av att följa dina stipulerade premisser som i exemplet som berörde USAs kongress är tydligt. Läs ordentligt, tillskriv mig inte något jag aldrig yttrat och läs på. Att du inte har den blekaste i sakfrågan tillstår du ju själv.

Permalänk
Medlem
Skrivet av m4gnify:

Lite intressant. Tror dom att Pirate Bay är grunden för all ondska(pirater)? Det finns otaligt många "piratsidor" på internet utöver ThePirateBay, vill dom blockera alla dessa också?

Är inte TPB mer eller mindre utdött? Känns mer som att det är symboliskt att ge sig på TBP än vad det gör nytta. De största problemen är ju privata trackers, Usenet och streaming, men eftersom att det är svårare att ge sig på dessa så tar de istället sikte på något öppet och som alla känner till.

Visa signatur

Intel i5 12600K | Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 | Asus Geforce RTX 3060 Ti | 32 GB DDR4 | Fractal Design North | Corsair iCue Link H100i | Cooler Master V750 Gold i Multi

Permalänk
Medlem

Ser fram emot att nästa biltillverkare som bryter mot lagen som t ex VW får sina webbsidor blockerade i Sverige. Det lär bli populärt...

Skickades från m.sweclockers.com