Postnord anmäls till konkurrensverket

Permalänk
Inaktiv

Denna marknad har ju skapats tack vare svenska återförsäljares oskäligt höga priser på tillbehör. Och som om det inte var nog så får vi dras med elektronikskatten samt privatkopieringsavgiften. De som försökte undvika dessa straffskatter blir stoppade av postnords avgift. Vad är vårat EU medlemskap till för egentligen?

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Tycker kan höja avgiften för kina paket till minst 300kr +.

Beställa en nyckel ring från kina för 4kr och få den gratis frakt är ej rimligt.
Vidrigt beteende dom som sitter hela dagarna köper små paket från Kina bara för det är billigt.

Skrivet av tvelander:

MM lite så, köpte saker från Kina för 2400kr och betala 400kr frakt och va still 2500kr billigare än köpa från ÅF i Sverige som ändå förlorar på om jag köper av dom för inköpspris för dom är samma som säljpris typ.

Så köpte direkt av tillverkaren.
*

Tycker va vettigt betala den frakten för distansen och tyngden på typ 3 kilo.

... så man ska inte få köpa saker bara för att det är billigt? Men själv kan du undvika att betala skatt på dina prylar för att det blir halva priset?

Visa signatur

+++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++

"Real stupidity beats artificial intelligence every time." - Terry Pratchett, Hogfather

Permalänk
Skrivet av scienta:

... så man ska inte få köpa saker bara för att det är billigt? Men själv kan du undvika att betala skatt på dina prylar för att det blir halva priset?

Håller med så j*vla mycket!!! Förstår inte hur folk tänker här. Vidrigt ego beteende.

Visa signatur

ALIENWARE Predator 2.0 chassi svart | i7 4770k | ASUS strix GTX 970 4GB | corsair RMX750 | Corsair 16GB DDR3 1600MHZ | AOC G2460PF | Razer Blackwidow Ultimate Stealth | Razer Deathadder ELITE | Razer Tiamat 2.2

Permalänk
Medlem

Kan de inte bara ha en fördeklaration där man anger vad det är som kommer i paketet och att man redan betalat moms för det. Eller så låter man postnord stå för administrationen för en kostnad av 75 sek. För om jag förstått det rätt så är det utebliven momsinbetalning som är upphovet till denna härva. Sedan tycker jag inte heller att det är rimligt att det ska vara subventionerat utan frakten bör betalas av köpare eller säljare och inte av svenska staten...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Det som inte folk förstår är att fraktkostnad av ett litet lätt paket från Kina är i princip gratis, om det åker sjövägen. En usbkabel kan inte kosta mer än någon krona att frakta. Ni som vill höja till 300kr låter lite som protektionistiska kommunister, eller bara väldigt missunsamma för att ni inte köper därifrån själva. Dessutom är det inte ett dugg dåligt för miljön att frakta en usb kabel eller liknande från kina och hit med båt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jioop:

Heta diskussioner bland alla medlemmar som tycker olika.

Jag undrar om det finns nån fond för att finansiera Mats och stötta hans kamp?
Sätter gärna över några tusen i hans namn som bidrag för att få en förändring.
Om vi är många som gör likadant har Mats en ärlig chans att förbättra för ett helt jävla land. Det vore fantastiskt!

Bättre att omförhandla avtalen med Kina än att lägga på en vinstgivande avgift.
Man ska inte kunna vara ensam och själv diktera priserna, det leder till manipulerade monopolpriser. Monopol är enligt lag förbjudet, men i diktatursamhället förbises sånt.

Vi går mer och mer mot diktatur i Sverige, jag vill inte ha det så.
Jag vill ha alternativ hela tiden. Jag tycker posten är kass på alla plan, inte en enda gång har ett paket jag skickat eller tagit emot varit utan skador. Värst va en TV som hade ett stort fotavtryck mitt på, som om någon trampat och gått på en stor kartong. Fick returnera paketet utan att öppna eftersom det garanterat va stora skador på innehållet. Inget konstigt tycker posten, sånt man får räkna med tydligen. Okej?

Posten är dessutom störst inom smuggel i landet, och enormt effektiva på att forsla in knark och annan skit. Det är tydligen helt okej, men att min son laddar hem en film är det höga böter för mig som abonnerar på internet, och eventuellt fängelse.

Det finns alternativ, dhl fedex osv brukar finnas som fraktalternativ från kina. Men då blir det inte lägre fraktfritt plus att även de kommer att ta ut en avgift för att momsdeklarera åt dig. Ofta då en högre avgift än den postnord nu tar ut.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Ozzed:

Avgiften får gärna vara kvar, och höjas! Dessa Kinapaket är miljöförstöring och slår dessutom mot Svensk handel vilket innebär färre jobb för vår egen nation. Men det tänker väl folk inte på bara de får köpa sina snorbilliga mobilskal?? SKÄMS ta mig fan!

Svensk handel kanske ska börja sänka priser på mobilskal istaället för att ta 85% vinst per skal?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jioop:

Jag tycker posten är kass på alla plan, inte en enda gång har ett paket jag skickat eller tagit emot varit utan skador. Värst va en TV som hade ett stort fotavtryck mitt på, som om någon trampat och gått på en stor kartong. Fick returnera paketet utan att öppna eftersom det garanterat va stora skador på innehållet. Inget konstigt tycker posten, sånt man får räkna med tydligen. Okej?

Håller med, det har varit allt för många gånger med sånt här trams. Det är inte okej.

Skrivet av Bengt-Arne:

Frakten är redan betald en gång och det på storlek och vikt, så du menar att det sen ska vara en dold avgift för mottagaren, sjukt!
Skulle vilja se dig hämta ut bilen på verkstad på ett avtlat pris, men när du ska batala så står det med en hanteringsavgift på 500:-

Att postnord av konkurenssyfte har valt att ta ut en låg fraktkostnad från kina är deras problem, inte mottagarens.
Tror inte att du har en aning om att postnords frakt från sverige till kina är 3~5 gånger högre än frakt från kina till sverige. Kostnaderna borde vara dom samma då färden för försändelsen går i samma terminaler,i samma logistik, samma sträcka, samma fraktsätt och samma företag. Att postnord valt att sätta ett lågt pris i frakt från kina säger rätt mycket om postnord!

Word.

Skrivet av Djhg2000:

Har du någonsin handlat på Kjell & Co? Exakt samma skräpkabel fast med en plastpåse bärandes deras namn och en prislapp på 10-100 ggr listpriserna från kina. En kinatillverkad kabel köpt i sverige kan naturligtvis vara bättre testad, men jag tvivlar på att kabeln är 10-100 ggr bättre än den som kommer direkt från kina.

Det ju precis detta som händer i väldigt många fall, vilket e tråkigt för oss konsumenter när man betalar x10 priset även hos stora aktörer (som köper in produkter i massiva antal) enbart för att det sitter deras logo på plasten.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon267242:

Svensk handel kanske ska börja sänka priser på mobilskal istaället för att ta 85% vinst per skal?

Gungor och karuseller. Vill du kunna köpa en TV till under inköpspris så får du finna dig i att mobilskal,kablage osv är dyrare.

Alternativet, om man fortfarande vill gå med vinst, är att sänka arvoden för VD och styrelseledamöter (kommer inte på tal) eller så får man sänka lönerna för de anställda. Gör man det så minskar deras köpkraft, och vi hamnar i en nedåtgående spiral, så det vore riktigt dåligt.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Vad jag inte begriper i denna tråd är hur folk anser att postnords monopolställning är okej, för att de inte gillar att folk beställer billiga saker. Det är ett irrelevant känsloargument till frågeställningen.

Det finns andra länder som valt att inte ta ut moms på småbelopp ~200kr vid privatimport. Detta hade löst större delen av debaklet. För större summor blir påslaget en förhållandevis liten andel av slutpriset och spelar mindre roll.

En annan sak som slår mig är att det finns personer som verkligen tror att en kabel för 150kr är en garant för kvalité. Jag gissar att man aldrig sett en prislista eller har erfarenhet av att arbeta i någon form av butik. Branding av skitprodukter från kina är väldigt vanligt. Men även kablar på svenska leverantörer som isotec, deltaco och liknande kostar en bråkdel i inköp mot priset som butikerna tar. Det är just på kablar och andra småpryttlar som butiker tar sina stora marginaler.

Det tråkigaste av allt detta, är att det är många produkter kommer bli svåra eller väldigt dyra att få tag på i sverige, eftersom de helt enkelt inte importeras. Här tänker jag särskilt på elektronikkomponenter, ovanliga adapterkablar och liknande.

Den andra delen av problemet är att svensk handel aldrig försökt konkurrera med pris på denna typ av småprodukter, istället är det just dessa som de valt att ta ut marginal på. Så svensk handels argument om det är orättvis konkurrens är egentligen orimligt, så till vida att det aldrig varit en fråga om att hålla priser i närheten av kinapriser + moms. Resultatet av detta är att vi som slutkunder kommer fortsätta se svindyra kablar och elektronikkomponenter i butikerna.

Även med importlagar som tillät momsfri import under, säg, 200kr skulle ett momspåslag inom svensk handel inte göra någon större prisskillnad. Särskilt inte om man ser till att man kan få prylarna idag och att det finns någon att gå till om de strular. Innan någon tar upp att även butikerna behöver ta ut marginal, så kan jag säga att även kinapriserna har utrymme för marginal, så fort man börjar beställa större kvantiteter.

Skrivet av Gropenator:

Kan jag anmäla Mats Eriksson för att han driver ett företag som endast verkar överleva genom att han undviker att betala tull och moms och för att svenska skattebetalare tvingas betala kostnaderna för att han skall få sina varor levererade?

Du är medveten om att det inte är något konstigt med att själv deklarera moms? Du kan även deklarera tull själv.
Sedan vill jag även tillägga att det inte är säkert att allt ens ska förtullas, det är beroende på värde och typ av gods.

Visa signatur

Arch | 1440p 165Hz IPS | 7800X3D | 1080ti | 64GB@6GHz | SN850 2TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Spretcher:

mmmh, all these delicious tears <3

Postnord är fortfarande billiga på denna avgift, jämfört med konkurrenterna!

Vilka konkurrenter, alla postpaket går via postnord!
Det är så oavsett vilken post det kommer med som ex. Tyska posten, även där tas avgiften ut.
Ändå så har dom ju avtal med som ex. Tyska posten, vore ju bättre att dom ser till att ha ett riktigt avtal där då...

Visa signatur

Engineer who prefer thinking out of the box and isn't fishing likes, fishing likes is like fishing proudness for those without ;-)
If U don't like it, bite the dust :D
--
I can Explain it to you, but I can't Understand it for you!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Djhg2000:

Har du någonsin handlat på Kjell & Co? Exakt samma skräpkabel fast med en plastpåse bärandes deras namn och en prislapp på 10-100 ggr listpriserna från kina. En kinatillverkad kabel köpt i sverige kan naturligtvis vara bättre testad, men jag tvivlar på att kabeln är 10-100 ggr bättre än den som kommer direkt från kina.

Exakt samma som tillverkare gör med datordelar, som allt tillverkas och monteras i Kina, och sedan tar in till sin butik. Den lär vara precis lika dålig/bra som den som kommer från fabriken direkt, håller med. IKEA direkt importerar produkter direkt från Kina också... betyder inte att allt är skit.

Skrivet av Djhg2000:

Kan berätta att jag en gång köpte en billig adapterkabel för DisplayPort från en av de stora datorkedjorna i sverige, när den knäckte mitt grafikkort samma helg kontrollmätte jag adaptern och jordledaren i skärmen (höljet på kontaktdonet) saknades helt. Det blev alltså en fin transient på upp till 110V på bildsignalspinnarna vid inkoppling eftersom jordpotentialen inte var utjämnad innan de kopplades in. Hade jag köpt samma kabel från kina hade jag kontrollmätt den först, men nu litade jag på att det redan var gjort på inköpsavdelningen som tog in den.

Kontentan är att ett dyrk kort strök med för att det är samma skräp oavsett vilken inköpskanal det går genom och vad den kostar. Och för bövelen, kontrollmät alltid kablar som ansluts till dyra saker!

Skickades från m.sweclockers.com

Och just här är problemet. Två fel blir inte rätt...
Att tillåta flera av dessa kablar direktimporteras via skumma företag som Mats lilla fina import bolag gör det inte bättre.

Utan istället borde du då ta Mats initiativ och faktiskt ta detta företag inför rätta, och hänvisa till el-säkerhetslagar och att de ansvarar för de produkter de säljer i Sverige. Mao... det är två helt olika fel, där du måste laga båda... inte acceptera ena, för att den andra finns. Dessa företag ska bort, och de ska hållas fullständigt ersättningsskyldiga för alla skador och utgifter du får pga deras defekta del (som de har ansvaret för), med egen plastpåse förpackad, såld under svensk lag.

@sniglom Tycker inte monopol är rätt. Men... det är väl inte så?
Du får lov att välja precis vilket fraktbolag du än vill. Du får lov att även själv importera det, så länge du själv deklarerar allt du tar in (tex om du flyger till dessa länder).

Ni anser det monopol, för Postnord har fått statens roll att ta hand om det skräp, ingen annan vill.... är lite som att säga att sopgubben som hämtar dina sopor har monopol, då det är bara han som hämtar ditt skit.

Personligen tycker jag inte om Postnord pga många anledningar, men avgiften som nu sattes på 75kr, är fullt rimlig med tanke på vad UPS/DHL mfl andra tar för samma jobb. Vissa nivåer av värde är postnord billigare, vissa är de andra billigare. Mao... där finns konkurrens att välja det som gynnar dig mest.

Det som många "missuppfattar" är att handelsavtalet med Kina, som är så fucked up som det är, gäller bara postnord.. och tro mig, det är inte deras vilja. DHL/UPS tar betalt för frakten, hanteringen också, vilket postnord borde kunna göra också, om det var en rättvis marknad. Därför verkar det som att det är monopol, för kineserna tänker inte betala för frakten, och du vill inte betala för frakten... och då hamnar soporna hos postnord.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Avgiften får gärna vara kvar, och höjas! Dessa Kinapaket är miljöförstöring och slår dessutom mot Svensk handel vilket innebär färre jobb för vår egen nation. Men det tänker väl folk inte på bara de får köpa sina snorbilliga mobilskal?? SKÄMS ta mig fan!

Miljöförstöring håller jag med om men usch ja fy tusan va synd det kommer bli om oss svenskar. Vi kommer ju knappt kunna få mat på bordet längre! Har du funderat på hur andra nationer har det? Eller strunta i att uttrycka dig med ordet "nation" och slutar kolla ENBART på din egen lilla "nation" som en grej, utan att kolla hur andra människor i resten av världen har det ställt? Det bidrar nog snarare också till en del av deras lön eller det struntar vi fullständigt i?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bengt-Arne:

Vilka konkurrenter, alla postpaket går via postnord!
Det är så oavsett vilken post det kommer med som ex. Tyska posten, även där tas avgiften ut.
Ändå så har dom ju avtal med som ex. Tyska posten, vore ju bättre att dom ser till att ha ett riktigt avtal där då...

Har handlat flertalet gånger från olika butiker i Tyskland. Vissa gånger är det DHL, vissa är det UPS... extremt sällan är det direkt postnord, och ingen avgift kommer tas då det är inom EU...

Permalänk
Avstängd

Det är bra stäm skiten ur dom så jag kan få billigare prylar och mitt senaste kniv köp fick 80kr påslag och en riktig man måste ha många knivar och jag finner det kränkande mot min manlighet med det här påslaget

Visa signatur

i3 6100 - MSI b150m pro-vd - 8gb 2133 ddr4 - GTX 950 GAMING 2G - z400s 120gb ssd - 1tb WD blue - Corsair 500w

Permalänk
Medlem
Skrivet av ThomasLidstrom:

Att låta en mellanhand ta ut egna avgifter för något som redan är betalt är fel.
Vid köpet skall det framgå hur mycket jag som köpare skall betala i frakt.

Skrivet av Bengt-Arne:

Frakten är redan betald en gång och det på storlek och vikt, så du menar att det sen ska vara en dold avgift för mottagaren, sjukt!
Skulle vilja se dig hämta ut bilen på verkstad på ett avtlat pris, men när du ska batala så står det med en hanteringsavgift på 500:-

Jag förstår inte hur ni resonerar...
Frakten är betald, men avsändaren har inte deklarerat moms.
Postens arbete med att kolla försändelsens värde (vilket oftast skiljer från det som står på paketet) och sedan debitera momsen är knappast gratis och inte frakt. Självklart ska de få ta betalt för arbetet. Om kineserna sköter momshanteringen tillkommer inga extra avgifter senare, men räkna med att en kostnad för momshanteringen tillkommer vid köpet.

Liknelsen med bilverkstaden stämmer bra, om kunden avtalar om pris på 2000kr och sedan får betala 2500, eftersom 2000kr är vad verkstaden vill ha och 500kr går till Skatteverket.

(På min arbetsplats kom de för några år sedan fram till att hanteringen av en internfaktura kostade ungefär 150kr.)

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Tycker kan höja avgiften för kina paket till minst 300kr +.

Beställa en nyckel ring från kina för 4kr och få den gratis frakt är ej rimligt.
Vidrigt beteende dom som sitter hela dagarna köper små paket från Kina bara för det är billigt.

Tycker att man minst ska betala 1000 kr för ett paket värt 5kr från Kina, allt annat är orimligt. Tänk på miljön!

Visa signatur

Samsung Odyssey G9 240Hz HDR1000 5120x1440 9900K 5,3GHz 1,335v adaptive Asus Z390-I
Asus RTX 2070 Dual EVO Advanced 8GB G.Skill Trident Z RGB B-Die 3200MHz CL16 2x16GB Samsung 970 Evo 1TB
Seasonic Focus Plus Gold 850W 2 x Dell U2715H Corsair K65 Speed SteelSeries Rival 500 Bose Companion 5
Secretlab TITAN 2020 SoftWeave Corsair H100i RGB Platinum Noctua NF-A12x25 x 4 PnP Neo G Mini GB4: 6869 CB15: 233

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olle P:

Om kineserna sköter momshanteringen tillkommer inga extra avgifter senare, men räkna med att en kostnad för momshanteringen tillkommer vid köpet.

Men va? Säger du att det är kinesernas felaktiga momshantering som gör att PostNord vill ta ut en avgift för att bestraffa mottagaren eller är det jag som inte hänger med?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fatmajk:

Miljöförstöring håller jag med om men usch ja fy tusan va synd det kommer bli om oss svenskar. Vi kommer ju knappt kunna få mat på bordet längre! Har du funderat på hur andra nationer har det? Eller strunta i att uttrycka dig med ordet "nation" och slutar kolla ENBART på din egen lilla "nation" som en grej, utan att kolla hur andra människor i resten av världen har det ställt? Det bidrar nog snarare också till en del av deras lön eller det struntar vi fullständigt i?

Folk köper billiga mobilskal för att de vill ha billiga mobilskal, inte för att de vill gynna Kinesisk export fattar du väl?

Dessutom så är det inte bra för Kinas ekonomi heller att vi fortsätter köpa deras billiga skit. Det är klart att det är självklart att det är så billigt för att de får väldigt dålig lön där borta, och det perpetuerar vi genom att fortsätta handla. Det är dåligt.

Så allderles oavsett om man har Sveriges bästa eller Kinas bästa för ögonen när man handlar sin Kinaskit så är det dåligt. Det är inte så svårt att förstå.

Sen kan det såklart vara så att man vill ha sina billiga produkter och skiter i både Sveriges och Kinas ekonomi, men då tycker jag man ska stå för att man är en självisk jävel som bara tänker på sig själv och skiter i allt och alla.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon267242:

Svensk handel kanske ska börja sänka priser på mobilskal istaället för att ta 85% vinst per skal?

Då missar man att det kostar att ha personal som ska stå vid disk och sälja sakerna, det kostar att ha en lokal att sälja ur, det kostar att någon ska lägga fram sakerna snygg och prydligt osv. Skulle gissa att den slutgiltiga vinsten är riktigt så stor som många verkar tro

Permalänk
Medlem

@Ozzed: Skulle vara intressant att se någon sorts graf över vilka sorts typer av produkter vi köper från Kina isåfall. Så man kan se hur många som är mobilskal, billiga öronproppar, elektronikprylar eller vad det nu är. Då hade man kunnat dra fler slutsatser också.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Frispel:

Då missar man att det kostar att ha personal som ska stå vid disk och sälja sakerna, det kostar att ha en lokal att sälja ur, det kostar att någon ska lägga fram sakerna snygg och prydligt osv. Skulle gissa att den slutgiltiga vinsten är riktigt så stor som många verkar tro

Fast då skulle man ju kunna lägga ner den dära butiken och skapa en e-handel och skicka paketet till mottagaren istället? Fast vänta nu...då kanske PostNord vill ta ut en avgift för pakethanteringen där med?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Frispel:

Då missar man att det kostar att ha personal som ska stå vid disk och sälja sakerna, det kostar att ha en lokal att sälja ur, det kostar att någon ska lägga fram sakerna snygg och prydligt osv. Skulle gissa att den slutgiltiga vinsten är riktigt så stor som många verkar tro

Menar du att varje butiksägare inte blir miljonär på att sälja butikskal?!

Folk verkar tro att man ska sälja saker för tillverkningskostnad. Finns en anledning till att en kaffe på Espresso house kostar 40-50 spänn liksom.

Sen kan ju Sverige sluta skjuta sig själva i foten med alla konstiga skatter och avgifter, men det lär ju aldrig hända.

Visa signatur

Mr. Scriptman

Permalänk
Medlem

Ni som skriver om CE-märkning vet nog inte vad det betyder, för det sätts på vilken skit som helst, tillverkarna själva som sätter det dessutom.
Men visst, det finns skitkablar från kina, men det finns också jättebra kablar. Och ja, i många fall får du exakt samma kabel tex om du köper från deltaco eller kina. Tex, Hdmi -> VGA-adapter, 250kr deltaco på inet, EXAKT samma kretskort innuti som från kina för 30kr. Och om du handlat på jula, kjell osv ser du samma saker hela tiden. kjell tex tar 100kr för en MSPRO->MicroSD-adapter och från kina exakt samma 9kr.

Nåja, just i Mats fall vet jag inte om han ska få slippa avgiften ifall han sedan i sin tur säljer grejerna han köper utan moms osv, men för vanliga privatpersoner som köper vettiga grejer som inte finns att få tag på annars, tex elektroniska moduler av olika slag osv osv. (Men kan hålla med om att många köper otroligt mycket skit med, vilket är ett snöseri på alla vis) Eller en kabel för 20kr, då känns det ju orimligt att betala 75kr, dessutom när frakten är inräknad i alla kinapriser, därför det står gratis frakt. Och att nu när denna avgift tas ut så blir paket VÄLDIGT försenade. Tex "2018-03-12 20:31 Sverige Försändelsen tullklareras av oss " och jag har fortfarande inte fått det. Annars brukar det komma dagarna efter det kommit in i sverige.

Det folk borde ge fan i att handla från kina är ju sämsta billigaste usb-laddarna, de är så otroligt osäkra, finns typ ingen separation mellan 220 och 5v, rena dödsfällan.. Det finns bra tillverkare av sådana grejer från kina, men då måste man veta vad man köper. Och det finns risk att få samma skit från sverige med.

Edit: Och i sin tur även slänga alla 220v-laddare osv som följer med pannlamporna osv man köper från kina (men som även säljs av många i sverige med EXAKT samma skitladdare och skitbatterier). Och har man inte något annat sätt att ladda 18650 så finns billiga usb laddare till dom. Eller om man måste ladda med kabel som följde med, håll uppsikt undertiden det laddar, och rör inga oskyddade metalldetaljer. (Ja, vissa laddare kan vara så osäkra)

Permalänk
Avstängd
Skrivet av tvelander:

Tycker kan höja avgiften för kina paket till minst 300kr +.

Beställa en nyckel ring från kina för 4kr och få den gratis frakt är ej rimligt.
Vidrigt beteende dom som sitter hela dagarna köper små paket från Kina bara för det är billigt.

Det är inte frakten som är dyr det är momshanteringen.

Det är väl knappast så att de som faktiskt fraktar denna nyckelringen får mer pengar ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av jioop:

Heta diskussioner bland alla medlemmar som tycker olika.

Jag undrar om det finns nån fond för att finansiera Mats och stötta hans kamp?
Sätter gärna över några tusen i hans namn som bidrag för att få en förändring.
Om vi är många som gör likadant har Mats en ärlig chans att förbättra för ett helt jävla land. Det vore fantastiskt!

Bättre att omförhandla avtalen med Kina än att lägga på en vinstgivande avgift.
Man ska inte kunna vara ensam och själv diktera priserna, det leder till manipulerade monopolpriser. Monopol är enligt lag förbjudet, men i diktatursamhället förbises sånt.

Vi går mer och mer mot diktatur i Sverige, jag vill inte ha det så.
Jag vill ha alternativ hela tiden. Jag tycker posten är kass på alla plan, inte en enda gång har ett paket jag skickat eller tagit emot varit utan skador. Värst va en TV som hade ett stort fotavtryck mitt på, som om någon trampat och gått på en stor kartong. Fick returnera paketet utan att öppna eftersom det garanterat va stora skador på innehållet. Inget konstigt tycker posten, sånt man får räkna med tydligen. Okej?

Posten är dessutom störst inom smuggel i landet, och enormt effektiva på att forsla in knark och annan skit. Det är tydligen helt okej, men att min son laddar hem en film är det höga böter för mig som abonnerar på internet, och eventuellt fängelse.

Att fullständigt förringa allvaret med diktaturer genom att påstå att Sverige, ett land som konstant rankas som ett av de friaste länderna i världen, skulle ens börja vara jämförbart hjälper inte din poäng. Det får dig bara att framstå som totalt verklighetsfrånvänd.

Du verkar heller inte ha förstått problematiken i ämnet. Postnord har inte något som helst att göra med de internationella bestämmelser som Världspostföreningen med 194 länder beslutade. Postnord har bara alternativet att antingen ta betalt för hanteringen av paket från Kina, eller att stå för kostnaden själv, vilket i förlängningen innebär skattebetalarna.

Avtalet bör göras om då när det bestämdes så räknades Kina som utvecklingsland, men är idag världens största exportör så de borde inte räknas på samma sätt. Det är dock som sagt inte en fråga som berör Postnord över huvud taget.

Din sista paragraf är också enormt märklig. Påstår du att drogsmugglare inte får hårdare straff om de blir upptäckta än vad en person som laddat hem en film får? Dessutom påstår du att Postnord skulle vara skyldiga, vilket är som att påstå att din intenetleverantör är skyldig när din son tankar hem filmer illegalt. Jag konstaterar att verklighetsfrånvänd är en passande beskrivning.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Frispel:

Då missar man att det kostar att ha personal som ska stå vid disk och sälja sakerna, det kostar att ha en lokal att sälja ur, det kostar att någon ska lägga fram sakerna snygg och prydligt osv. Skulle gissa att den slutgiltiga vinsten är riktigt så stor som många verkar tro

Om dom har det som ursäkt så köper jag hellre från utlandet där det är billigare och dom har inte sådana usla ursäkter

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olle P:

Jag förstår inte hur ni resonerar...
Frakten är betald, men avsändaren har inte deklarerat moms.
Postens arbete med att kolla försändelsens värde (vilket oftast skiljer från det som står på paketet) och sedan debitera momsen är knappast gratis och inte frakt. Självklart ska de få ta betalt för arbetet. Om kineserna sköter momshanteringen tillkommer inga extra avgifter senare, men räkna med att en kostnad för momshanteringen tillkommer vid köpet.

Liknelsen med bilverkstaden stämmer bra, om kunden avtalar om pris på 2000kr och sedan får betala 2500, eftersom 2000kr är vad verkstaden vill ha och 500kr går till Skatteverket.

(På min arbetsplats kom de för några år sedan fram till att hanteringen av en internfaktura kostade ungefär 150kr.)

Fast de har ju tulldeklarerat paketen, det görs alltid, men kanske inte stämmer med värdena alltid. Men köper du från kina med dhl, fedex och liknande tex så ingår också tulldeklaration i frakten, och de skriver lägre värden då med. Har aldrig behövt betala mer än momsen (och fakturaavgift eftersom de i sin tur betalar skatteverket) på det värdet de skrivit när jag handlat med dhl osv, aldrig en extra avgift. Det postnord tar ut för är väl snarare att kolla vad det står för värde på tulldeklarationen och skicka in till skatteverket, något som borde rimligtvis ingå i frakten i så fall. Eller?

Permalänk
Medlem

Men vad bra få kan ju Mats erbjuda sig hantera detta billigare än 75kr som innefattar moms. Att kina räknas som ett uland när det gäller transport och får betala lite är väl en annan sak. Att skylla på postnord känns lite strutsaktigt. Regering/riksdag har ett beslut att moms skall tas ut från första kronan på försändelser utanför EU . Eftersom väldigt få av de som privatimportera betalar demna moms har regeringen årlagt övervakande myndighet att bättra på detta för att få in de saknade momsintäkterna. Tullverket har sedan erlagt Postnord att precis som andra speditörer (dhl/ups mfl) ta ut moms och för detta jobb får Postnord ta ut en avgift precis som de andra speditörerna gör. Så skall man nu skylla på någon är det väl alla som köpt från Kina och inte gjort det de är skyldiga att göra dvs redovisa och betala in moms!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av scienta:

... så man ska inte få köpa saker bara för att det är billigt? Men själv kan du undvika att betala skatt på dina prylar för att det blir halva priset?

Dom finns knappt ens köpa i EU så nej jag försöker inte undvika någon kostnad.

Och dom flesta sakerna jag köpte FINNS inte ens här så nej.

Edit :
Resten köper jag allt ifrån Tyskland eller andra EU land där jag betalar moms i Sverige.
För skiten säljs inte i Sverige (Dator prylar)

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240