Vad innebär en kränkningsanmälan

Permalänk

@Stefflo: Har du hört talas om att skolorna måste dela ut hjälp till oss som stavar dåligt så har något program på min chromebook som hjälper mig så att min stavning inte är något problem. Ja man kan typ säga att det är ganska enkelt att bli kränkt idag men jag och mina föräldrar har kommit överens om att bara sluta starta konversationer med killen och typ ta smällarna istället för att slå tillbaks. Så n u blir jag den mobbade istället... Det viktigaste är att han inte tror att jag fortfarande vill gå på fotboll med han då vi har årskort till mff klacken. Han får fan stå själv kan jag hänga med de man träffar liksom.

Permalänk
Medlem

Hej
Om det nu är så att du känner att du är "oskyldig" bör du med hjälp av din familj reagera. boka tid och ta med dig föräldrarna till skolan, be dina föräldrar kräva en förklaring om vad som har hänt osv. Skolan måste kunna förklara vad det är du ska ha gjort.

Vad du än gör se till att uppträda korrekt. tänk på att din "kompis" kan må dåligt. När man mår dåligt kan man göra och säga saker bara för att få medhåll/medkänsla som inte är helt sanna. hans mamma kanske pressar honom för hans dåliga betyg och hans försvar är "det är för jag är mobbad".

Visa signatur

Moderkort: MSI MPG X570 Gaming plus CPU: Ryzen 7 5700X3D
RAM: Crucial Ballistix 16GB DDR4 3600 MHz Kylning: Noctua NH-D15 chromax.black Lagring: 4 x Samsung 840 Pro 500GB
Grafikkort :Sapphire Radeon™ RX 6950 XT PURE NITRO+ Nätaggregat: EVGA SuperNOVA 750 G2
Chassi: Fractal Design Define Vision S2 Blackout Monitor: HP OMEN 27 & Acer XF270HUC
Tangentbord: Corsair Gaming Strafe RGB MX SILENT Mus: SteelSeries Rival 700

Permalänk
Medlem

@mililtaremil: orkar inte läsa tråden, men en huvudregel om man blir anmäld är att göra en motanmälan. (skiten läggs då ner i som flesta fall) Detta att kunna anmäla någon/bli dömd, för man känner sig kränkt är för mig helt jävla sjukt, vilket utslag det blir i rätten beror ju helt på om domaren känner att samma sak kan kränka han. Tex jag känner mig sjukt kränkt av pojkband som skuttar runt på scenen, jag tror dock inte jag skulle vinna en sådan anmälan i en domstol. (man kan fan inte ha denna typ av lag i ett modernt samhälle!)

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.

Permalänk

@aragon: Vi ska ha ett samtal med mobbingansvarige nästa fredag. Jag och min mentor då asså. Jag antar att jag får mer information då helt enkelt så får jag se hur det går.

Permalänk

@robbankentor: Det låter faktiskt lite som hans mamma men får se vad som sägs nästa möte på fredag och göra något efter det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Kränkningsanmälan vilket ord, var är samhället på väg? Och de använder dessa ord i skolan inför barn.

Jadu, vart är världen på väg menar du?
Själv tänker jag att den rör sig mot en bättre plats om man aktivt arbetar för att motverka kränkningar hos skolelever. Visst, "boys will be boys" som någon idiot ska ha sagt men det gör inte att kränkningar ska accepteras.

Skrivet av stimy09:

En kille som, åtminstone tidigare var din vän, ska alltså ha blivit tvingad av sin mamma att göra en kränkningsanmälan för att familjen på så sätt ska få få pengar från skolan, detta eftersom familjen är fattiga?

Tror du det på riktigt? Hur mycket pengar tror du dom skulle kunna få för det?

Jag tycker själv det låter som en ide skapad från någon mellanstadieunge men... konstigare saker har hänt, eller hur?
Det finns fullt av idioter här i världen och väldigt många av dom är föräldrar.
Jag har haft vänner med väldigt "drivna" föräldrar och om en av dessa vänner skulle komma hem en dag och berättat att "kevin slog mig i magen" så skulle den föräldern inte ge sig förrän Kevin låg i skolkorridoren helt skinnflådd.

Skrivet av Stefflo:

Till ämnet så har jag aldrig förstått detta med att bli kränkt men det tycks vara väldigt enkelt att bli iallafall. Inte fan anmälde jag mina kamrater om någon sa att jag var CP eller slog mig i magen. Jag tror helt enkelt att din kompis föräldrar är de som har problem.

Det är förstås väldigt bra att du inte är lättkränkt men du kanske har antingen empati eller fantasi nog för att leva dig in i att inte alla är lika tåliga.

Jag har också svårt att ta illa upp av ord men jag vill mena att det krävs en hel del ignorans för att inte förstå att andra gör det.

Permalänk

Kom precis på en annan konstig sak. Mina riktiga kompisar som faktiskt har mobbat han någon gång då och då fick ingen anmälan eller mail hem. Ingenting förutom ett snack med sin mentor och mobbingansvarige. Först skällde de ut de också men sen sa de åt mina kompisar att de skulle hjälpa mig att hamna på rätt bana. Alltså har han bara sagt att jag har gjort saker. En utav dessa kompisar drämde han allt han kunde i huvudet men detta skrevs inte ner av den mobbade kompisen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Trunk:

Jadu, vart är världen på väg menar du?
Själv tänker jag att den rör sig mot en bättre plats om man aktivt arbetar för att motverka kränkningar hos skolelever. Visst, "boys will be boys" som någon idiot ska ha sagt men det gör inte att kränkningar ska accepteras.

Nu känner jag mig kränkt när du argumenterade emot mig.. Nå det jag reagerade på var ordvalet kränkningsanmälan som anspelar på curlingbarn som känner sig kränkta för allt möjligt och jag ser det förnedrande att ens göra en anmälan som heter just detta.

Däremot inom denna kränkningsanmälan i skolan förekommer det saker som mobbning, trakasserier, grova kränkningar som förtal etc, så jag motsäger mig inte att elever kan anmäla varandra för mobbning etc. I Trådskapares fall så anser jag att man bara har hört en version av det hela. Och de flesta brukar då hålla med där just denna säger.

Permalänk
Skrivet av anon159643:

Nu känner jag mig kränkt när du argumenterade emot mig.. Nå det jag reagerade på var ordvalet kränkningsanmälan som anspelar på curlingbarn som känner sig kränkta för allt möjligt och jag ser det förnedrande att ens göra en anmälan som heter just detta.

Däremot inom denna kränkningsanmälan i skolan förekommer det saker som mobbning, trakasserier, grova kränkningar som förtal etc, så jag motsäger mig inte att elever kan anmäla varandra för mobbning etc. I Trådskapares fall så anser jag att man bara har hört en version av det hela.

Det är just den att förståelsen att man bara har hört en sida av berättelsen som min skola inte fattar verkade de som på mötet idag.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av aragon:

@mililtaremil: Tex jag känner mig sjukt kränkt av pojkband som skuttar runt på scenen, jag tror dock inte jag skulle vinna en sådan anmälan i en domstol. (man kan fan inte ha denna typ av lag i ett modernt samhälle!)

Jag kände mig djupt kränkt av hur dålig Melodifestivalen var och såg inte ens klart första avsnittet.. Skulle anmält dem..

Vi lever helt klart i ett lättkränkt samhälle, fyllt av curlingbarn.. som smittar av sig på allt och alla.

Visa signatur

Hemma hos mig är det en Microsoft-fri miljö..
Dator 1: iMac 27" 5K - i7 4,2GHz - 32GB 2400MHz CL14 - 512GB SSD - Radeon PRO 580 8GB - 2xDell P2715Q 4K - 4TB Lacie D2 Thunderbolt
HTPC: ASUS X99-M WS - i7 5960X - H100i GTX - 16GB 3000Mhz - Samsung SM951 512GB - ASUS GTX 780 DCU II OC - AX860 Platinum - Corsair 350D - Linux
Bärbar 1: MacBook PRO 15" 2018 / i7 / 512GB SSD NAS: Synology DS918+ 32TB+2x512GB SSD

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av mililtaremil:

Det är just den att förståelsen att man bara har hört en sida av berättelsen som min skola inte fattar verkade de som på mötet idag.

Skickades från m.sweclockers.com

Ok, du kan läsa på om processen här:
https://www.skolinspektionen.se/sv/Anmalningar/Att-anmala-til...
Det verkar som om skolor har moderniserats med byråkrati. På min tid då så förekom det mobbning då med, men det skötes av klassföreståndaren som kunde blanda in rektorn. Och jag vet ingen källa som säger att mobbning, övergreppen etc var värre för när man ej gjorde en så stor process av allt.

Nå du kan läsa på länken jag gav dig, sedan är sociala samspel bra. Man kommer alltid i kontakt med idioter även när man blir äldre i arbetslivet och det gäller ibland att bara vända andra kinden till och veta när man ska ta en konflikt.

Så mitt råd är att be honom om förlåt, tänk på vad du gör som denna anser kränker honom. Som sagt vi andra på internet hör bara din historia och vet inte om du skriver elaka kommentaren på hans facebook etc.

Permalänk
Medlem

Normalt sätt leder inte en kränkningsanmälan någonvart, vanligt med byråkrati. Tycker dessutom inte att du bör oroa dig, ytterligare hävdar du att du sköter dig bra i övrigt därför lär de inte följa upp på den. För att de ska följa upp på en kränkningsanmälan krävs det att du gjort något ganska grovt.

Visa signatur

Thrustmaster HOTAS Warthog!

Permalänk

Går själv i skolan. Känner då en kille som OFTA har blivit mobbad både fysiskt och psykiskt. Mobbningen sker endast eftersom han som du beskriver vill vara med folket han vet inte tycker om honom. Han har det svårt både hemma och i skolan och kombinationen får honom att må dåligt. Har själv sedan tidigare uppmanat lärarna att undersöka det mer samtidigt som det kommer in rapport efter rapport varje veckan då han känner sig kränkt, ibland på helt onödigt saker (dagens samhälle). Då jag kännt honom många år börjar jag allt mer tro att det sker något hemma hos honom, kolla mer på det om det är en sanning till ditt problem.

Jag mobbar INTE, känner endast båda parterna. Handlar om lite äldre killar.

Visa signatur

Stationär: i7 4790k/BeQuiet!Dark Rock 3 /Msi H97I AC/8gb 1600mhz/Msi GTX 980 Gaming 4gb/Intel 530-series 180gb/Ncase M1 "BeQuiet! Edition"/
Laptop: ASUS Zenbook UX32VD-R4002V
Skärm: BenQ GL2440H
Utrustning: Steelseries all in=Qck Prism/APEX 750m/800m/Sensei 310

Permalänk
Medlem

Haha, folk som blir kränkta av att det heter kränkningsanmälan, kan inte bli bättre! Slå upp ordet och fundera på om det inte är ganska vettigt att stället där barn/ungdomar spenderar en stor del av sin uppväxt arbetar systematiskt mot det. Men för all del, häng upp er på ordet.

Till TS. Ni är en grupp killar och han som anmält gör allt han kan för att bli accepterad som en i gänget. Våld ser han troligtvis som en del i er jargong och utövar det själv, men det betyder ju inte att han eller andra inte blir ledsna av att bli utsatta för det ändå. Kanske anmäler han dig för att du är den som varit mest accepterande vilket gör att ditt våld eller verbala kränkningar/utfrysning ”tar” betydligt hårdare.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Define R3 | Asrock P67 PRO3 Rev B3 | I5 2500K@4,5GHz | Xigmatek Gaia | Corsair Vengeance LP 8GB 1866MHz | EVGA GTX 970 SSC | XFX core edt. 550W| Intel 320 120GB, Crucial MX100 256GB, WD caviar black 750GB

Permalänk

Jag och mina kompisar har kommit överens att vi inte vill va med han och vill säga detta på ett bra sätt. Bör vi vänta till efter antagligen sista mötet på fredag om inget mer händer eller bör jag ta hjälp av min mentor eller till och med bara säga det.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av mililtaremil:

Jag och mina kompisar har kommit överens att vi inte vill va med han och vill säga detta på ett bra sätt. Bör vi vänta till efter antagligen sista mötet på fredag om inget mer händer eller bör jag ta hjälp av min mentor eller till och med bara säga det.

Skickades från m.sweclockers.com

Vilken årskurs går du i? Slutar du snart så är problemet snart löst, att tänka på är att dina lärare och rektor troligen också tillhör curlinggenerationen.

Angående inte vill vara med någon så beror det på situationen, går du på en väldigt liten skola eller går personen i din klass? Varför vill den hänga med er? På min tid så ungdomar framförallt i klasser, gick man i t.ex samhäll och ville man umgås med någon i t.ex natur så var kunde man enbart göra så om den andra ville detta.

Den enda rimliga förklaringen jag kan komma på är att det inte finns andra grupper för personen att vara med i. Är det så att ni klassen är en grupp och eleven är ensam, så självklart ska skolan motverka att en elev blir utfryst. Säger ni då i klassen att ni ej vill umgås med en klasskamrat så kan det slå tillbaka på er.

Permalänk
Medlem

Att bli anmäld och att dömas är olika saker.
Ska ärligheten fram spelar det ingen roll om du döms heller, åtminstone inte för framtida arbeten, utbildningar osv. Enda gången en dom kan vara lite jobbig är ifall du söker arbete på en militärbas eller annan säkerhetsanläggning där det krävs att du är ostraffad.

För övrigt tänker jag inte ge något råd då min erfarenhet av sådant här är att alla vinklar till sin "sanning" och det tillslut ändå blir så infekterat att ingen går ur som vinnare.

Permalänk
Skrivet av anon159643:

Vilken årskurs går du i? Slutar du snart så är problemet snart löst, att tänka på är att dina lärare och rektor troligen också tillhör curlinggenerationen.

Angående inte vill vara med någon så beror det på situationen, går du på en väldigt liten skola eller går personen i din klass? Varför vill den hänga med er? På min tid så ungdomar framförallt i klasser, gick man i t.ex samhäll och ville man umgås med någon i t.ex natur så var kunde man enbart göra så om den andra ville detta.

Den enda rimliga förklaringen jag kan komma på är att det inte finns andra grupper för personen att vara med i. Är det så att ni klassen är en grupp och eleven är ensam, så självklart ska skolan motverka att en elev blir utfryst. Säger ni då i klassen att ni ej vill umgås med en klasskamrat så kan det slå tillbaka på er.

Jag går på en stor skola och han har ett annat häng som han kan hänga med så bör inte vara några problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaBone:

Jag kände mig djupt kränkt av hur dålig Melodifestivalen var och såg inte ens klart första avsnittet.. Skulle anmält dem..

Vi lever helt klart i ett lättkränkt samhälle, fyllt av curlingbarn.. som smittar av sig på allt och alla.

Mmm för att bli utsatt för systematisk mobbing och utfrysning är att likställa med att inte gilla Melodifestivalen.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Skolans generella inställning brukar vara "alla ska få vara med". Vilket brukar leda till väldigt "intressanta" situationer, om det är någon individ som inte fungerar socialt. Men det är ju alltid fel på hela gruppen, inte individen.

Till TS: som många redan påpekat, prata med dina föräldrar. Boka ett möte med mentor samt rektor tillsammans med dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Main: 5800X3D | Arctic Freezer III 360 | ROG STRIX B550-I | 32 GB DDR4@3600 MHz | Asus RTX 4080 Super TUF | Corsair RM850e | Fractal Design Define S

Permalänk
Skrivet av Spretcher:

Skolans generella inställning brukar vara "alla ska få vara med". Vilket brukar leda till väldigt "intressanta" situationer, om det är någon individ som inte fungerar socialt. Men det är ju alltid fel på hela gruppen, inte individen.

Till TS: som många redan påpekat, prata med dina föräldrar. Boka ett möte med mentor samt rektor tillsammans med dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Ska gå på mötet nästa fredag först och sen får jag snacka med min mentor och mina föräldrar hur vi ska göra för att gå vidare. Min mentor tycker att detta är trams så har på min sida vilket är najs.

Permalänk
Medlem

... when sweclockers became Lunarstorm

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Chromatic:

Låter ju som mellanstadiet vafan xD är ni verkligen 18!?
slår varandra i magen? sicket folk!

För typ 12 år sen när jag gick på gymnasiet var det inne att knäa hårt på såkallade ''lårkakan''

Man kunde stå i matkön, vips så fick man ett knä hårt rakt på ''lårkakan'' och man vek sig av smärta..det var inne att skada andra..helt satans patetiskt..

Även vuxna gör så, när jag var på Scan och höll på att tömma 5 ton korvsmet så kom en polack och knäade min ena skinka hårt som fan, jag kunde inte släppa knapparna för då hade 2 ton korvsmet runnit ut på golvet..

Avdelningschefen tyckte det var ett oskyldigt skämt att polacken knäade mig hårt på ena skinkan..idioti och kunde varit farligt.

Visa signatur

-Stäng av snabbstart i ditt Windows.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mililtaremil:

Ska gå på mötet nästa fredag först och sen får jag snacka med min mentor och mina föräldrar hur vi ska göra för att gå vidare. Min mentor tycker att detta är trams så har på min sida vilket är najs.

Vad innebär mentor? Varför behövs det?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Skrivet av Otori:

Vad innebär mentor? Varför behövs det?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ens riktiga lärare. Den som håller i utvecklingssamtal och är klassföreståndare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Orfi:

Att bli anmäld och att dömas är olika saker.
Ska ärligheten fram spelar det ingen roll om du döms heller, åtminstone inte för framtida arbeten, utbildningar osv. Enda gången en dom kan vara lite jobbig är ifall du söker arbete på en militärbas eller annan säkerhetsanläggning där det krävs att du är ostraffad.

För övrigt tänker jag inte ge något råd då min erfarenhet av sådant här är att alla vinklar till sin "sanning" och det tillslut ändå blir så infekterat att ingen går ur som vinnare.

Han är 14 och kan därmed inte dömmas för något.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

i5-4690K @ 4.5ghz/ 8GB / 250GB SSD / GTX 970 / Win 10

Permalänk
Skrivet av Wack0:

Han är 14 och kan därmed inte dömmas för något.

Skickades från m.sweclockers.com

Så jag går helt säkert eller? Skolan målade upp detta som något svin allvarligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mililtaremil:

Så jag går helt säkert eller? Skolan målade upp detta som något svin allvarligt.

Du kan vara helt lugn, inga prickar i några register eller något sånt.

Det allvarliga är anklagelsen att ni/han bråkat eller vad ni gör.

Värsta som kan hända någon under 14 är LVU, men det är inte på något sätt något du riskerar.

Så det är lugnt.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

i5-4690K @ 4.5ghz/ 8GB / 250GB SSD / GTX 970 / Win 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av mililtaremil:

Det är ens riktiga lärare. Den som håller i utvecklingssamtal och är klassföreståndare.

Hmm, aldrig varit med om att lärare benämnts som mentor. Min äldsta är 11, i deras skola förekommer det iaf inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Jävligt smaklöst av er som raljerar runt "kränkthet" etc när självmord är den vanligaste dödsorsaken bland ungdomar och något som man försöker komma åt genom att minska mobbing etc. För att kunna arbeta mot mobbing måste man se till att det finns strukturer så skolor och vuxna runt ungdomar måste ta det på allvar och på ett systematiskt sätt hantera det och göra något åt det, alltså måste man anmäla kränkningar som sker.

Det är inte ett perfekt system och säkert så sker det misstag, men att göra billiga "internetmacho" poäng på att förlöjliga arbetet är bara sorgligt.

Visa signatur

7800X3D - 7900XTX - QD-OLED 34" AW3423DW