NordicHardware utsatt för inbrott – hårdvara på vift på begagnatmarknaden

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wiggin:

Jäkligt tråkigt att höra, hoppas verkligen att polisen får tag på fanskapet/en och att förhoppningsvis allt kommer till rätta igen

Tyvärr tveksamt att polisen ens orkar försöka. Finns inga resurser/vilja längre för småbrott.
I höstas blev blev en byggnadsfirma bestulen på allt i jobbarbilen inklusive de dyra maskinerna vi hyrt ut till dom. Dom lyckades senare spåra stöldgodset till en tidigare anställd som fått sparken. Han hade behållit en bilnyckel, därav ingen åverkan på bilen.
När dom meddelade polisen exakt var stöldgodset befann sig fick dom totalt ointresse tillbaka av polisen. Trots att det bara hade varit att ta bilen dit och knacka på. Hela brottet serverat på silverfat. Inte ens det klarar dom av. Stöldgodset står kvar hos killen. Suck!

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Hade ingen aning om det här, hoppas att dom får tag på grejerna.

Något som slår mig är bilden. Varför var dom tvungna att grisa ner så? Man förstår ett "vanligt" inbrott om kläderna ligger utslängda ur byrålådor och porslin är utslängt ur bokhyllor/köksskåp men det där ser bara ut som rent jävelskap.

Droger kanske. Många inbrottstjuvar (flesta knarkare) har gjort det flera ggr innan och går på rutin när adrenalinet och knarket flödar, aggression tillhör. Min gissning. Finns inte så mycket logik när det gäller inbrottstjuvar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Hur menar du att det skulle gå till? Ska NHW ringa upp personen som blivit dömd för inbrott flest gånger i Malmö-området och fråga om han hade något med saken att göra?

Var ett citat riktat mot statistiken som det talades om i tråden, inte brottet i sak el hur NHW skall lösa det, det är Polisens och senare ev rättens jobb att sköta sakfrågan.

Vet inte vart du vill komma med att NHW skulle ringa upp personer då du vet mycket väl att det inte är dom som ska utreda brottet enligt Svensk lag?

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av AntonKarmehed:

Hej alla och tack för support och stöd, extra tack till Swec och redaktionen som hjälper oss att komma ut med information om detta!
Som alla förstår är detta en mardröm för alla involverade och allt är lite upp och ner nu så det är omöjligt att hänga med i alla diskussioner och trådar överallt men ni ska veta att allt stöd är mycket uppskattat!
Har ni konkreta tips skicka dem gärna till mig i PM eller på mailen som vi skrivit in i artikeln på NHW.se, vi har redan en som pekats ut oskyldigt pga förhastade slutsatser och det vill vi inte ska hända någon mer även om vi givetvis vill göra allt för att få tag i våra grejer ska ingen annan bli skadad på vägen!

Det fanns som sagt ingen försäkring på dessa produkter då vi både kände oss trygga och inte hade hittat något bra alternativ för just produkter som dessa när vi kikade senast.
I vanlig ordning lär man sig ofta försent och nu har vi tittat på liknande specialförsäkringar som Edin nämner samt att uppa säkerheten ytterligare. Den har bevisligen inte räckt även om den skulle varit tillräcklig för en försäkring att gälla.
Hur som haver, vi kan inte ändra det som hänt bara göra det bästa av saken och där är ert stöd och hjälp som sagt mycket värd. Tack igen och bara pinga mig om ni har tips!

Vi har under dagen varit i kontakt med en tidigare utpekad blocketannonsör och vi har kunnat konstatera att det inte finns några kopplingar mellan hans annonserade CPUer och våra stulna processorer. Ytterligare en anledning till varför det är extra viktigt att vi håller detta till icke offentliga tips.

Lycka till med återfinnanden Anton. Hoppas det löser sig smärtfritt.

Visa signatur

yayaya I am Lorde yayaya