Köpråd bärbar, endast administrativ arbete

Permalänk
Medlem

Köpråd bärbar, endast administrativ arbete

Hej.

Jag vill ha tips på en bra bärbar dator som har Windows 10 pro inbyggt i datorn. Datorn ska användas för administrativa jobb såsom Excel, Word, samt kunna ha många sidor öppna samtidigt då jag vill att datorn arbetar på snabbt.
Räcker det med 8 gb ramminne?

Jag länkar den datorn jag hade tänkt mig.

https://www.komplett.se/product/924165/datorer/datorer-barbar...

Tack på förhand.

Min man har inte tid att hjälpa mig just nu så jag vänder mig till er, skriver från hans konto

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fenerim:

Hej.

Jag vill ha tips på en bra bärbar dator som har Windows 10 pro inbyggt i datorn. Datorn ska användas för administrativa jobb såsom Excel, Word, samt kunna ha många sidor öppna samtidigt då jag vill att datorn arbetar på snabbt.
Räcker det med 8 gb ramminne?

Jag länkar den datorn jag hade tänkt mig.

https://www.komplett.se/product/924165/datorer/datorer-barbar...

Tack på förhand.

Min man har inte tid att hjälpa mig just nu så jag vänder mig till er, skriver från hans konto

Den maskinen du linker til har kun 256 GB SSD og også en DVD RW (noe som øker vekten). Kjøpte selv nettopp en maskin med kun 256 GB SSD og synes at den hurtig kan bli litt for trang til å få plass med alle Windows 10 oppdateringer + program/apper.

Glem ikke at du også gjerne vil ha lokalt lagret dokument(er) eller i hvert fall plass for synking for OneDriver eller hva de nå kaller seg (best å alltid ha en lokal kopi; løsning med fullstendig Cloud dvs ingenting lagret lokalt gjør en helt avhengig av å ha Internet forbindelse) og da er 256 GB ikke tilstrekkelig med plass, dersom du nå ikke vil også bære med deg en ekstern SSD/flash eller så må maskinen ha plass for en ekstra intern enhet (SSD 2.5 tum eller M.2).

Er det noen spesifikk grunn til at du vil ha Window 10 Pro eller kan alt du må gjøre enda fungere med en Home versjon? Kanskje du burde i stedet kjøpe en Windows 10 Pro lisens og oppgradere dator i stedet? Fordelen er at du vil få mye mere å velge mellom når det gjelder hardvare enn dersom du strikt fra start skal ha Windows 10 Pro installert? Du vil også kunne slippe en hel del bloat ware (HP/Lenova/Acer/Asus etc har sine egne varianter på apper som egentlig funker like bra i Windows) gjennom å ha en fullstendig lisens uavhengig produsent av maskinen.

Når det gjelder mengden RAM, så vil det sikkert være nok med 8 GB for å kjøre alminnelige Office oppgaver, men større dokumenter som skal være åpent samtidig kan kreve litt mere tid for å bli flyttet mellom SSD og RAM minne når du skifter fokus i Windows. Beste flyt vil nok 16 GB RAM gi, men hold også et øye på at det er RAM i 2400 MHz.

Du nevner intet om hvor bærbar du trenger maskinen til å være. Skal du arbeider når du sitter på toget til og fra arbeide og ikke har adgang til strøm uttak, som et eksempel, eller holder det at maskinen er kompakt (altså kan veie en del, men enda være "bærbar")?
Akkurat nå er en hel del spillemaskiner i den lavere enden på salg for rundt 9000 kr og opp over. Disse har fullverdige prosessorer med minst i5 7300HQ (4 prosessor) eller en i7 7700HQ (4 prosessorer der hver kan dele arbeidet i 2 gjennom HyperTreading dvs 4/8). Klokken mellom disse to skiller også litt, men for ditt behov spiller det ikke så stor rolle. Ved normal arbeide (ikke spel), så vil denne type prosessorer være rett stillgående ettersom kjølingen gjør at de er over dimensjonert for Office arbeide og også litt tyngre kontors arbeide.

Skjerm er også en ting du bør holde i hode ved valg av maskin. Oppløsningen er ikke så viktig som hvor bra skjermen er på holde lyset (LED) tilstrekkelig sterk for å få ordentlige farver. Et trikk er å gi veldig bra batteri tid, men med en skjerm der er nesten umulig å se noe på i dagslys eller med veldig høy brightness.

En annen ting du bør holde øye på et hvilket nettverks kort respektive produsent valgt å sette inn i maskinen. Alle trådløse nettverk kort for 802.11ac er ikke likeverdige, så velg noen maskin med nettverks kort av Intels variant for trådløst (også blant trådet er tilhører de de bedeste, men det er ikke like viktig ved valg for en mobil enhet der en må kunne bruke trådløse nettverk).

_______

Se til at du kan prove skjermen, føle på tastaturet (tangentbord) og få et helhetlig inntrykk uten å måtte forbinde deg til et kjøp. Dessverre er det ikke mange fysiske butikker der viser eller har inne bærbare, slik at en kunde kan få inntrykk av hvordan disse fungerer når en vel har de i bruk. En nesten tom SSD er ikke det samme som en der du må holde fri de siste 25 % for at ikke SSD:n skal reduseres i sin kapasitet for å fungere optimalt. Teste en maskin i butikk kan bare gi en et tilfeldig inntrykk, men vil ikke være det samme som når 256 GB (der også OS befinner seg) vil bli full.

* Så stor SSD som mulig; mekaniske hard disker er billige, men produserer varme. krever litt mer strøm og er mekaniske dvs kan bli slitt ut og tåler ikke slag under drift på samme måte som en SSD

* Skjerm: skal ha bra farver og lys uansett vinkel

* Tastatur: skal føles bra å bruke, ikke være for kompakt - navigering gjennom padden skal fungere uten for mye kompromisser til og med når en kanskje bruker mus for det meste.

* Vekten (og størrelse) er noe må selv finne ut, men en veldig kompakt enhet kan gjøre at du må flytte rundt i dokumenter flere gang innen du kan lese hele dokumentet (zoom + flytte rundt). Glem ikke at visse "fusker" med materialet, slik at en "lett" maskin kan også ha veldig mye fleks og også være følsom for slag/støt. Noe en kan føle når en prøver å justere vinkel på skjerm med en hand i sentrum av skjermen.

* Windows 10 Pro er noen du kan legge vekt på etter du funnet en maskin der oppfyller dine krav på hardvare. På privat markedet er det ikke så mange maskinen med dette OS for installert.

Permalänk
Medlem

@Gigantrix:

Tack för svar.

Det kommer mest vara kontorsarbete, inget avancerat.

Jag kan tänka mig https://www.ginza.se/product/dell-vostro-3568-15,6-fhd-i7-750...