Permalänk
Avstängd

Modbus RS 485 problem

Har stora problem med storningar pa ett modbus RS 485-system.

Sandaren ar en WAGO 750-653 som skickar signal till en ABB MT-91 panel placerad ca 100meter bort.
Vad som hander ar att panelen vid slumpmassiga tillfallen tappar kontakten och ballar ur, och da maste startas om och da fungerar det igen.

Det sitter inga termineringsresistorer monterat.

Vi har bytt kabel fran nagon vanlig TP till en dubbelt avskarmad Helkama RFE-HF (i) 1.5mm2 men gjorde ingen skillnad alls.
Har provat montera 150ohms termineringsresistorer enligt WAGO's instruktion, med en resistor vid mottagaren fungerar det men stors ut snabbare an innan, med resistor bade vid sandare och mottagare sa fungerar systemet inte alls da signalstyrkan blir for lag.

Vi har testat alla mojliga kombinationer med den dubbla avskarmningen, skarma bada i ena anden, bada andar, ena i ena anden andra i andra etc etc men inget verkar gora skillnad.

Jag hade velat prova att koppla om det till ett RS 422 system och/eller sanka baud rate, men tyvarr saknar vi verktyg for att andra installningar i WAGO sandaren, sa den ar fast pa RS 485 och 9600baud.

Det ar 4st helt separata identiska system och alla uppvisar samma problem. Nagon som har erfarenhet av RS 485 som kan ge en hint? Vet att det ar lite utanfor forumets vanliga diskussioner men har kort fast har, och finns ju mycket kunnigt folk sa provar att fraga

Permalänk
Avstängd

Skulle det kanske hjalpa med en repeater? typ denna https://www.elfa.se/en/repeater-rs422-rs485-rs422-rs485-icp-d...

Da kan man ju skicka in RS 485 och plocka ut RS 422