Permalänk
Medlem

Tappat kontakten med lokal disk E.

Hej! Efter att jag återskapade mitt windows till "en tidigare fungerande version" så tappade jag kontakten med min lokala E disk, den jag använder för lagring. Har kollat i Bios och den finns med där, men inte på file explorer eller på disk management.

Någon som har nån erfarenhet ang. detta?

Mvh Johan

Permalänk
Medlem

Windows stänger av diskar som ger många fel vid läs eller skriv.
Du bör hitta den i enhetshanteraren om du väljer "visa dolda enheter".

Permalänk

Saknar du en driver för ett 3dje-parts kontroller kort som inte blivit installerat?
Disken du efterfrågar syns ju inte i Diskmanagern.
Hur ser din Enhetshanterare ut?

Du kör dessutom en väldigt gammal BIOS version!
https://www.asus.com/se/Motherboards/MAXIMUS_VII_HERO/HelpDes...

Permalänk
Medlem

@oxygenial: Så här ser det ut, verkar som att driver också finns kvar, samt inga dolda enheter.

Permalänk

Inga konstigheter där vad det ser ut... aldrig varit med att den inte syns där, om den är korrekt detekterad i Device Managern.
Varit med många gånger att disken inte är mountad, och att man måste importera den... men inte att den inte syns helt och hållet.

Vilka portar sitter dina SATA kablar i?
Skulle prova att ta ur den, och stoppa i den i en annan port.

Permalänk
Medlem

@oxygenial: allt kom i samband med att datorn uppdaterades till "Windows Creators edition version 1709" vilket gjorde datorn ospelbar, sänkte min fps till 35-40 med stutters och konstant lagg. Så jag "rollade" tillbaka datorn till senast fungerande uppdatering. När det var klart så löste det FPS problemet men då märkte jag att E disken ej syntes längre. Disken har aldrig krånglat, har haft datorn sen november 2014. Den sitter inkopplad med SATA6G kabel.

EDIT: Jag kan prova byta port, finns många andra lediga

Permalänk

Byt port och uppgradera BIOS (sedan Load Default, och därefter konfigga enligt dina behov, t.ex diskar i AHCI läge o.s.v.)... och låt Windows göra Windows Update till den inte hittar något mer.
Kan tyvärr inte komma på något annat!

Har själv inte stött på någon issue ännu med någon av mina uppgraderade burkar... men visst, ibland händer något skumt... men oftast är det ju p.g.a. skumma drivers/chipset o.s.v.
Z97 hör inte till den skaran... utan borde fungera klockrent!

Permalänk
Medlem

Nu kör inte jag Windows så kan inte ge ett utförligt svar, men det känns väl bara som att den inte är uppmappad (mountad)?

Permalänk
Skrivet av Undie:

Nu kör inte jag Windows så kan inte ge ett utförligt svar, men det känns väl bara som att den inte är uppmappad (mountad)?

Nej, då hade den synts som en Enhet i Diskmanagern, och man hade bara behövt tilldela den en enhetsbeteckning helt enkelt.

Permalänk

Kan det vara detta tro?

"The second hard drive shows up in Device Manager and not in Disk Management most likely because it is set up as a storage pool. If this is your issue, it’s an easy fix by going to “Storage Spaces” and delete your storage pool. (Storage Spaces is located inside Control Panel>All Control Panel Items>Storage Spaces.) Your second hard drive will then show up in Disk Management".

Permalänk
Medlem

@oxygenial: Finns ingenting i Storage Pool som är konfigurerat.

Permalänk

Syns den i diskpart?

Permalänk
Medlem

@oxygenial:

Nu har jag till och med gjort ett test med WD's "Data LifeGuard Diagnostics" och den hittar disken och säger att den är ok :/

EDIT: Men fortfarande är det som att den inte existerar för kan inte spela nå spel jag har installerat på den eller komma åt den i huvutaget.

Permalänk
Medlem

@undie @oxygenial

Okej så jag provade att installera 1709 igen, och då kom disken tillbaka men fps problemet också. Så då provade jag göra en rollback igen till 1703 bara för att se om det inte var en bugg sist men då försvann fps problemet men disken också. Är detta en ond cirkel? vad fan ska jag göra?...

Permalänk

Intressant!

Känns som att något är seriöst korrupt!
Jag skulle nog ha:
1. Backat upp det du vill ha på disken.
2. Kopplat ur den
3. Ominstallerat Win10
4. Kopplat in den igen (och gjort clean på den i diskpart, och sedan partitionerat om den + formatering)